Last news in Fakti

9 Юни, 2021 12:59 7 815 78

Президентът за изчезналия пилот: Познавам го – прекрасен човек и много добър професионалист

  • румен радев-
  • пилот-
  • миг-29-
  • изтребител

Всички наличности и средства са мобилизирани в операцията по търсене и спасяване, но какво точно се е случило ще имаме ясен отговор на въпроса, едва когато се издири т.нар черна кутия, заяви Румен Радев

Президентът за изчезналия пилот: Познавам го – прекрасен човек и много добър професионалист - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев призова медиите за сдържаност и избягване на спекулации при отразяване на инцидента с падналия МиГ-29 в Черно море.

"Всички наличности и средства са мобилизирани в операцията по търсене и спасяване, но какво точно се е случило ще имаме ясен отговор на въпроса, едва когато се издири т.нар черна кутия. Най-важното в момента е съдбата на пилота. Познавам го като прекрасен човек и много добър професионалист. Очаквам в най-скоро време да има резултат от операцията по спасяване", допълни още държавният глава, който се срещна в президентството с ръководството на КТ "Подкрепа" и КНСБ.

Припомняме, че при изпълнение на тренировъчна задача над морската акватория на Република България самолет МиГ-29 от състава на българските Военновъздушни сили е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00.45 ч.

Акцията по издирването на пилота и машината продължават. В нея участват сили и средства от състава на Военноморските сили, Съвместното командване на специалните операции, "Гранична полиция" и Военновъздушните сили. По последна информация е открита спасителната жилетка на пилота.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choki

    44 8 Отговор
    Как може катапулта да НЕ сработи, бе?!

    Коментиран от #5, #7, #15, #34, #57

  • 2 Жиктак

    33 14 Отговор
    Направо си го свалиха ама айде...

    Коментиран от #53

  • 3 Ха сега

    50 14 Отговор
    На ви учения на Нато, на ви продажна политика и управници

    Коментиран от #43

  • 4 Чичо

    46 2 Отговор
    Да престанат с предварителните коментари за причините. Разследванията на самолетни катастрофи изискват месеци понякога и на пръв поглед дребни причини са смъквали големи самолети. Трябва анализ на останките и черноте кутии. Всичко преди това е груба спекулация. Много пъти болт или изтощеное на метала са смъквали самолет със стотици пътници

    Коментиран от #8, #54

  • 5 Мочо

    32 4 Отговор

    До коментар #1 от "choki":

    Не го е активирал, затова. Нямал е време вероятно или са го свалили набързо.

    Коментиран от #29, #69

  • 6 3334

    60 1 Отговор
    Дано да е жив пилота...Семейство има-представете какво им е в момента в Душите!!!
  • 7 Чичо

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "choki":

    Щом има жилетка спасителна, а ги няма останките наоколо, значи е сработил
  • 8 Шлосер

    15 17 Отговор

    До коментар #4 от "Чичо":

    Ми те тия болтове са 40 годишни. Как мислиш, има ли вина пилота че е изпълнявал дълга си на тия ковчези?

    Коментиран от #14

  • 9 да питам

    32 1 Отговор
    Тоя от ремонтираните от Полша Мигове ли е ?
  • 10 русенец

    57 2 Отговор
    Съжалявам за загиналия, но за какъв професионализъм говорим в авиацията ни? Президентът, който е безспорен ас , има около 1200 часа нальот. Толкова има един капитан от националната гвардия на САЩ, който работи примерно в банка или в ресторант и си поддържа формата от време на време.
    ...
    За да си професионалист трябва да летиш! Много! Нашите пилоти не летят. Преди време загинаха най-опитните пилоти на вертолет, защото не забелязали, че горивото е свършило, а и не разпознали симптомите на турбината при липса на гориво. Те имаха нальот от 450 часа всеки. Авиация се прави с пари и летене.

    Коментиран от #49

  • 11 Последния Софиянец

    24 8 Отговор
    Ако беше авария щеше да има време да се обади.Явно е взривен внезапно.И парчета откриха.Иначе щеше да е цял .

    Коментиран от #17, #48, #52

  • 12 не на НАТО

    35 3 Отговор
    Торбичката да каже, защо тия самолети са още в експлоатация и къде са Фътъта поръчани за няколко милиарда?
  • 13 Вдъхновен оптимист...!

    12 16 Отговор
    Чакаме с нетърпение да завършат в щатските конструкторски бюра чертежите на новите Ф-16...! Да ги произведат...,да ги изпитат...и да ги получим...!И тогава вече край на неприятните инциденти,със старите руски бракми...

    Коментиран от #21, #50

  • 14 Бамзе

    25 3 Отговор

    До коментар #8 от "Шлосер":

    Ф16 дето ще ги докарат , да не мислиш че ще са на по малко години ?

    Коментиран от #23, #40

  • 15 Реалист 2

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "choki":

    Засега съобщават, че радиосигнала на катапулта и светлинната му сигнализация не е сработила.

    Коментиран от #22, #55

  • 16 сори

    25 0 Отговор
    Миналата година на ученията падна един хеликоптер , сега пък самолет. Авиацията ни намаля с 10%.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Черен гарван

    32 0 Отговор
    Това е резултат от водената към пропаста държавна политика в последните 30 години. Жалко за пилота...
  • 19 мдда

    2 3 Отговор
    А той теб не.
  • 20 яко ни лъжат

    35 2 Отговор
    СЕГА ЗАПОЧВА ИЗВЪНРЕДНОТО УЧЕНИЕ НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ И ТЮЛЕНИ. ВАДЕНЕ НА ПАДНАЛ САМОЛЕТ, ВАДЕНЕ НА ПИЛОТА ОТ САМОЛЕТА И ИЗЕСНЯВАНЕ ПРИЧИНИТЕ ЗА ПАДАНЕТО. ДАЖЕ ВОЕННИТЕ НЯМАТ СПАСИТЕЛНИ ЕКИПИ НА МОРЕ. ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ ОКОЛО БАЛЧИК КАТАПУЛТИРА ПИЛОТ НА МИГ21 В МОРЕТО ЗИМНО ВРЕМЕ. ТОЛКОВА БЪРЗА БЕШЕ СПАСИТЕЛНАТА ОПЕРАЦИЯ, ЧЕ ГО НАМЕРИХА НА 60-ТАТА МИНУТА УМРЯЛ ОТ СТУД/ ХИПОТЕРМИЯ/. ТА ТАКАВА Е СПАСИТЕЛНАТА ОБСТАНОВКА В КОЛОНИАЛНА БЪЛГАРИЯ. РАЗБИХА И УНИЩОЖИХА СТРАХОВИТАТА БНА НА ТОДОР ЖИВКОВ И ДЖУРОВ. ТОВА Е ИСТИНАТА. ГОЛА ВОДА Е НАТО И НИЕ В ТЯХ. КАКВО КАЗВАТ АТЛАНТИЦИТЕ ПРЕДАТЕЛИ????? КАТО САЛАМИ ПАСИ??????
  • 21 Въпросче

    24 1 Отговор

    До коментар #13 от "Вдъхновен оптимист...!":

    А защо Индия ( която е и космическа държава), тази година си поръчва още "руски таралясници" . И то точно Миг 29 ?

    Коментиран от #59

  • 22 Последния Софиянец

    13 4 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист 2":

    Не сработила защото е взривена.

    Коментиран от #26

  • 23 Шлосер

    17 3 Отговор

    До коментар #14 от "Бамзе":

    За тях пък да не говорим. Тяхните ламарини ще се скапят преди да ги произведат. Трябваше да закупят Грипени, вече щяха да са на въоръжение и нямаше да има инциденти.
  • 24 Тра-ла-ла

    1 6 Отговор
    Дали знае да плува?
  • 25 ЛОШИ САМОЛЕТИ

    15 3 Отговор
    Южнoкoрeйcкитe вoeннoвъздушни cили прeуcтaнoвихa вcички пoлeти, cлeд кaтo прoблeм c двигaтeл нaкaрa пилoт дa кaтaпултирa oт изтрeбитeл KF-16, cъoбщи aгeнция Yоnhаp, пoзoвaвaйки ce нa влacтитe.Cпoрeд cъoбщeниятa aвaриятa, нacтъпилa в зaпaдния грaд Ceocaн, e нaкaрaлa пилoтa дa кaтaпултирa пo врeмe нa излитaнe, cлeд кaтo e зaбeлязaн дим oт двигaтeля. Въпрeки чe пилoтът нe e рaнeн, изтрeбитeлят e пoврeдeн. И НАЩЕ ЕФ16 КЕ СА СЪЩИТЕ НО СА ОЩЕ НА ЧЕРТЕЖИ И НЯМА ПАДНАЛ ВСЕ ОЩЕ ОСВЕН РАЗБОЙКО БОРИСОВИЧ.
  • 26 El boko

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Последния Софиянец":

    Защо Блица-жийте ви наричат "дегенерати"?
  • 27 вънка

    9 7 Отговор
    Вън пенсионираните военнослужещи от армията. Авиацията и армията са за млади хора а не за пенсионирани дърти издухани флигорни. Вън на това безобразие"пенсиониран военнослужещ" от българската армия.
  • 28 ХАН КРУМ

    24 4 Отговор
    КОГАТО ГАГАРИН Е КАТАСТРОФИРАЛ И ЗАГИНАЛ С МИГ 15 Е ИМАЛ ВРЕМЕ ДА КАЖЕ ПО РАДИОТО- ГОРИМ ПРИЯТЕЛИ, ПРОЩАВАЙТЕ! А ТУКА ДАЖЕ ГЪК НЕ Е КАЗАЛ. ЯВНО ПОПАДЕНИЕ НА РАКЕТА ОТ НЯКОЙ БАЙРАКТАР ИЛИ ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН ОТ РУМЪНСКАТА ПВО/САЩ/ ИЛИ ОТ ПАТРУЛИРАЩ САМОЛЕТ НА НАТО. ПОМНИМ ЧЕРНИГИШЕВО И ИЗТЪПЛЕНИЕТО НА ЯНКИТЕ!!!!!! МНОГО НЕЩА ЩЕ СЕ СКРИЯТ. ПИЛОТА НЕМОЖЕ ДА ОЦЕЛЕЕ ТОЛКОВА ЧАСОВЕ ПРИ 10 ГРАДУСОВА ТЕМПЕРАТУРА НА ВОДАТА.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Последния Софиянец

    0 3 Отговор
    29 тъпи и просташки коментари
  • 31 Йозеф

    4 20 Отговор
    Рашките кола не могат да направят, как летят тия антични МиГ-ове нямам идея..

    Коментиран от #33, #38, #62

  • 32 Джон

    7 2 Отговор
    Питайте американските пилоти в Сирия, как се чустват когато изгубят координати и връзка. така , че НАТО-вски- български самолети не бива да нарушават въздушното пространство на Русия!!!
  • 33 КЪДЕ Е ЗАЕКА

    20 3 Отговор

    До коментар #31 от "Йозеф":

    СЪЩОТО Е И ПРИ АЕЦ КОЗЛОДУЙ С АМЕРИКАНСКО ГОРИВО.!!!!
    Нeуcпeшeн пуcк нa рaкeтa и пocлeдвaлaтa й eкcплoзия, дoкaтo e oщe нa крилoтo. S5 rосkеt e eднa мaлкa, ocтaрялa рaкeтa... кoятo e cклoннa дa caмoдeтoнирa пo врeмe нa cтaртирaнe, aкo нe e cъхрaнявaнa прaвилнo и твърдoтo и гoривo(вeрoятнo aмoниeв пeрхлoрид) e билo oвлaжнeнo. Влaгaтa рaзтвaря aмoниeвият пeрхлoрид a тeчният aмoниeв пeрхлoрид e cклoнeн към eкcплoзия, тъй кaтo плoщa му нa гoрeнe e гoлямa. Пилoтa нямa винa и нe e кaтaпултирaл. Тoй вeрoятнo e умрял нa мяcтo и aкo бъдe oткрит, тo тoй oщe щe e в ocигуритeлнитe кoлaни нa пилoтcкaтa ceдaлкa. Жилeткaтa e oткритa, пoнeжe e рaзкъcaнa при удaрa във вoдaтa. A caмoлeтa ce e рaзпaднaл oщe във въздухa. Труднo щe бъдe лoкaлизирaнa тoчнaтa пoзиция нa oтлoмкитe, тъй кaтo гoривoтo и мacлoтo му e рaзпръcнaтo във въздухa, a удaрa нa импaкт e бил близo дo тeрминaлaнтa cкoрocт нa пaдaнe нa oтлкoмкитe, т.e. cкoрocттa e билa твърдe ниcкa, зa дa имa пo-гoлямo рaздрoбявaнe cлeд удaрa във вoдaтa, т.e. бeз мнoгo дрeбни плaвaщи oтлoмки. Кaк дa нe мълчaт. Дa риcкувaш 300 милиoнa caмoлeт, кaтo изтрeлвaш oт нeгo cтaри и влaжни рaкeти, cтрувaщи кoлкoтo двe шишeтa рaкия в Cирия... e нaпрaвo пoдcъдимo, aкo нe глупaвo.
  • 34 BG селянин

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "choki":

    Щом не е активиран,как да сработи Бе!

    Коментиран от #35

  • 35 choki

    11 1 Отговор

    До коментар #34 от "BG селянин":

    Ако е бил повреден, кое ще му активираш, бе? !!
  • 36 Боже

    23 3 Отговор
    Ей,големи подигравки за един Български Офицер-пилот! Не ви ли е срам? Да-това е положението в момента с Българската Армия-тежко е! Но Той е изпълнявал дълга си!

    Коментиран от #42, #61

  • 37 Илиев

    2 21 Отговор
    Няма да сбъркат, ако изхвърлят всички мигове в морето. Друго си е американският самолет...

    Коментиран от #66

  • 38 оня

    8 0 Отговор

    До коментар #31 от "Йозеф":

    Чукни у нета да видиш колко еф16 са падали и те са дърти колкото миговете:))
  • 39 Нощен полет

    10 0 Отговор
    Като се обърне каруцата пътища много да се разследва кой е дал заповед за излитане през нощта за тренировъчната стрелба при условие че пилотите имат малко летателни часове през деня а за нощни полети не се знае дали въобще имат
  • 40 Илиев

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Бамзе":

    Нали в момента ги произвеждат бе, умен?...

    Коментиран от #56, #65

  • 41 Геша

    8 0 Отговор
    В България като масово се карат коли на по 20-25 години,трета ръка...не ревете ,нали? Дано да е жив пилота-да се молим за това.
  • 42 МАФИЯ НА ББ

    8 2 Отговор

    До коментар #36 от "Боже":

    АМИ ПРЕДПОЛОЖЕНИЕТО ,ЧЕ Е УНИЩОЖЕН САМОЛЕТА ОТ ПРИЯТЕЛСКИ ОГЪН НА НАТО-ПОДИГРАВКА ЛИ Е?????? ИЛИ ВЗРИВЕНА УЧЕБНА РАКЕТА ОКАЧЕНА НА КРИЛОТО-ПОДИГРАВКА ЛИ Е??? АМИ ТОЯ САМОЛЕТ ДАЛИ Е БИЛ РЕМОНТИРАН В ПОЛША?????
  • 43 Илиев

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ха сега":

    Какво ти е виновно НАТО бе, умен. Тия пилоти нали трябва да летят, не на плаца да люпят семки...
  • 44 ХХХУУУЙЙЙ

    2 9 Отговор
    ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБЯ,ТАВАРИЩ радеф.
  • 45 АСПАРУХ

    4 2 Отговор
    Питaйтe aмeрикaнcкитe пилoти в Cирия, кaк ce чуcтвaт кoгaтo изгубят кooрдинaти и връзкa. тaкa , чe НAТO-вcки- бългaрcки caмoлeти нe бивa дa нaрушaвaт въздушнoтo прocтрaнcтвo нa Руcия!!!
  • 46 Именит

    3 0 Отговор
    Боко : ....не познавам човека, защото не сме крали заедбо...
  • 47 деко

    11 1 Отговор
    ЕДИН ДОКАЗАН И ПРИЗНАТ ОТ НАТО СПЕЦИАЛИСТ ПО БОЙНА АВИАЦИЯ ИМАМЕ НО ПОЖАРНИКАР /държач на маркуч/ ИЗБИРА САМОЛЕТИТЕ НИ . Грипените в пъти по евтини /и като подръжка/ щеше да ни вършат същата работа по евтино и по сигурно . Но....наша си работа
  • 48 Луд

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    И как се взривява МиГ-29 внезапно.Първо се прихваща ,на него почва да му пищи и свети вътре.После се прави пуск и той пак има шанс ако направи противоракетен маньовър.Да речем ,че не е очаквал да пуснат ракета към него ,но докато го прихващат вътре му сигнализира и той вече знае.Това да не ти е мавзолея да го взривят внезапно.

    Коментиран от #67

  • 49 ДРАГАН

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "русенец":

    АБСОЛЮТНО СТЕ ПРАВ! НАШИТЕ ПИЛОТИ ЛЕТЯТ НА ТАРАЛЯСНИЦИ И НЯМАТ НЕОБХОДИМИТЕ ЛЕТАТЕЛНИ ЧАСОВЕ.
    ПОРАДИ ТЕЗИ ПРИЧИНИ ОЩЕ ОКОЛО НАЧАЛОТО-СРЕДАТА НА КАБИНЕТ БОРИСОВ 2, ТОГАВАШНИЯТ КОМАНДИР НА ВВС ГЕН. РАДЕВ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА. БОРИСОВ ОБАЧЕ ГО ПРИВИКВА, ОБЕЩА МУ, ЧЕ ЩЕ ОСИГУРИ СРЕДСТВА ЗА ТЕХНИКА И ДР. МАТЕРИАЛИ, ЗА ДА БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ И ПРИРАВНЕНИ ЛЕТАТЕЛНИТЕ ЧАСОВЕ НА НАШИТЕ ЛЕТЦИ С ТЕЗИ НА СЪЮЗНИЦИТЕ И ГО НАКАРА ДА СИ ИЗТЕГЛИ РАПОРТА. БОРИСОВ НИЩО НЕ НАПРАВИ И 2016 Г. ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ ОТНОВО ПОДАДЕ ОСТАВКА,ЗАЩОТО БОРИСОВ ДАЖЕ ЗАИГРА С МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА, НАНЧЕВ. НА ПРЕЗИДЕНТСКАТА КАМПАНИЯ НА РАДЕВ, БОРИСОВ КАЗВАШЕ, ЧЕ СЪЖАЛЯВА ЧЕ ГО Е НАКАРАЛ ДА СИ ИЗТЕГЛИ РАПОРТА, ЗАЩОТО НЕ Е ОЧАКВАЛ ТОВА ОТ НЕГО/ЕДВА ЛИ НЕ, ЧЕ МУ Е ЗАБИЛ НОЖ В ГЪРБА/ И ЧЕ ТОЙ Е ЩЯЛ ДА НАПРАВИ МНОГО ЗА ВВС.
    ЖАЛКО ЗА ЗАГИНАЛИТЕ МОМЧЕТА!
  • 50 Куку

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Вдъхновен оптимист...!":

    Що бе, американските F-16 не падат ли? Море падат и още как! Всяка година четем за паднали такива...
  • 51 БСП за България и Радев

    5 1 Отговор
    Пилотът е очевидно приятел на генерал Румен Радев. Вероятно е саботаж от страна на ГЕРБ и прокуратурата. Трябва незабавно ДАНС да нахлуе и арестува виновните

    Коментиран от #60

  • 52 какви ги

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    дрънкаш, бе! Какви парчета, какви пет лева! Нищо няма от самолета. Нали него търсят, както и пилота!
  • 53 и като го

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Жиктак":

    свалиха къде е самолетът?!
  • 54 само

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Чичо":

    черната кутия ще даде отговор. Ако я намерят!

    Коментиран от #63

  • 55 нищо не

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист 2":

    съобщават, не измисляй. Съобщават само, че е изчезнал от радарите в 00.45 часа.
  • 56 ама ти

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Илиев":

    вярваш, че ги произвеждат?!
  • 57 и да е

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "choki":

    сработил все тая. Къде е катапултирал. В морето.
  • 58 Чук и Гек

    4 1 Отговор
    Някои призовават президента да въведе военно положение! Може ли с тази трагична войска да се прави преврат? Вие кажете!
  • 59 защото

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Въпросче":

    ще са модернизирани, а не нашите таралясници. Не забравяй, че Индия поръча и 12 самолета Су-30.
  • 60 хамсал

    0 2 Отговор

    До коментар #51 от "БСП за България и Радев":

    Е няма такава простотия на света!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 дрън дрън

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Йозеф":

    Защо пишеш за МиГ- 29. Да си чувал за Су-57 и цитат: Aĸo Cy-57 и пpeдпoлaгaeмитe нeгoви вapиaнти бъдaт cъздaдeни, ĸaĸтo ce oчaĸвa, зa дa зaмeнят peдицa изтpeбитeли oт чeтвъpтo пoĸoлeниe, тo MиГ-41 щe cтaнe нacлeдниĸ нa oпpeдeлeн caмoлeт. Toвa e нaй-мoдepният и мoщeн в pycĸитe BBC бoeн caмoлeт oт глeднa тoчĸa нa възмoжнocтитe зa въздyшeн бoй - MиГ-31БCM. Teзи мaшини ocтaвaт нeнaдминaти в cвoeтo пoĸoлeниe пo мнoгo пapaмeтpи. Нещо по въпроса?!
  • 63 Чичо

    6 0 Отговор

    До коментар #54 от "само":

    Тя няма да даде всички отговори. Една от най-големите катастрофи в САЩ- ДС-10, решили да съкратят ремонта развили болтовете на двигателя и го смъкнали, после го качили с електрокар ама то не може точно и нарушили леко метала микропукнатини с просто око не се виждат. След десет излитания не издържал и двигателя фръкнал при излитане, понеже от пилотската кабина не се вижда двигателя, пилотите следвали процедурата за изключен двигател аварийно и се бухнали в летището напреки в един склад. Бай шкембак как точно заключи, че не е техническа грешка аз не знам, пък има и много подобни случки, там се правят сериозни анализи. Аз даже нямам идея в България дали има такава служба и надеждни експерти
  • 64 Сърп и чук

    3 2 Отговор
    Извинявайте, но това е традиция в съветската авиация! В мемоарите, малко преди войната има дори случай, когато при тренировъчен полет пада двигателя на самолет И 16! Впечатляваща картина - от едната страна пада самолет, от другата двигател, а между тях пилот на парашут! И с Аерокобри са падали и с всичко! През зимата понеже било трудно да се правят заварки, запушвали пробойните като ги запълвали с вода и така до пролетта, когато температурите се вдигнат. Колхоз.

    Коментиран от #68

  • 65 Бамзе

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "Илиев":

    Ти вярваш ли че някой ще строи завод за 8 самолета ?
  • 66 Само питам

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "Илиев":

    И кога ще ги докарат краварските дригели за два вагона пари ?
  • 67 Кашчей

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "Луд":

    Много филми гледаш .

    Коментиран от #76

  • 68 Висоцки

    1 1 Отговор

    До коментар #64 от "Сърп и чук":

    Пишеш глупости на търкалета , колкото да не заспиш. Я дай да видим къде го прочете това нещо ?

    Коментиран от #75

  • 69 Весел пор

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Мочо":

    Как ще го свалят бе приятел,ти бълнуваш ли?
  • 70 Лошото

    0 1 Отговор
    в случая е, че май разговорът трябва да премине в минало време!
  • 71 Пл Борисова

    0 0 Отговор
    Защо свалихте коментара ми? Защото не беше като другите, а беше смислен? Защото защитава хората, работещи в Българската армия, а не ги плюе? Заставам с името си, но пък и Вие си знаете защо публикувате всичко друго....
  • 72 РАДЕВ

    0 3 Отговор
    Явно ти си го обучавал
  • 73 Факти

    0 0 Отговор
    Огромни съболезнования на роднините и приятелите на пилота.
    Поклон пред такива смели мъже.
    За случилото се мога да кажа едно другият самолет е виновен бил е в голяма близост и завихрянето е оказоло голямо влияние после е пуснал целта много ниско само и само да я пусне и да се отърве от нея и глупавото учение да продължи.
    Естествено нашият пилот по заповед е трябвало да я унищожи и с риск за живота си го е направил защото ако не е изпълнил задачата е щяло да бъде наказан и тем подобни.
    При тази ниска цел през ноща е обърнал самолета и като водата му се е струвала небе се е забил в нея това е друго няма.
    Това е българина гледа да изпълни задачата без да мисли за себе си.
    Поклон пред светлата му памет но пък дано го намерят нейде жив и здрав.
  • 74 ЗАРАЗНО ЗЛО

    3 2 Отговор
    Виновника за смърта на пилота е Кауна Радеф. Казах.
  • 75 Сърп и чук

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Висоцки":

    Мемоари на летци от 55 иап - полкът на Покришкин! От тези, които са започнали войната в този полк остават живи 4 - Покришкин, Речкалов, Карпов, Фигичев. Първите трима имат мемоари. Пилота е Андрей Дроздов. Загива в края на ноември 1941 г. Търсачката го намира в мемоарите на Карпов.
  • 76 Луд

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Кашчей":

    Позна ,че гледам филми .Между другото съм военен 15 години точно в това направление.
  • 77 жалко

    0 0 Отговор
    Румeн eлиминирa oщe eднa бoйнa мaшинa и eдин лeтeц нa Бългaрия.

    Дoкaтo ce пoмaйвaмe щe призeмят aвиaциятa ни. Тaкa пo-лecнo щe ни зaвлaдeят.
  • 78 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    ВИЖДА МИ СЕ СИМПАТИЧЕН .
    МОЖЕ И ДА Е ВРЪТНАЛ ЧЕКМЕДЖЕ ТАНЦ С МАТА ХАРИ ...
    А ТАЗИ ТАНЦЬОРКА ....ОБЪРКА СТЪПКИТЕ И ВЪЗДИШКИТЕ НА ЦЯЛА ДЪРЖАВА .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове