Last news in Fakti

21 Юни, 2021 12:47 1 426 20

Националният ваксинационен щаб става консултативен съвет по ваксинация към министъра на здравеопазването

  • стойчо кацаров-
  • национален ваксинационен щаб-
  • консултативен съвет по ваксинация-
  • министерство на зд

Целта на здравното министерство е в организацията да привлече общественици, представители на пациентски организации, журналисти и др.

Националният ваксинационен щаб става консултативен съвет по ваксинация към министъра на здравеопазването - 1
Снимка: БГНЕС

Националният ваксинационен щаб, който е изпълнил целите, заради които беше създаден, ще се трансформира в консултативен съвет по ваксинация към министъра на здравеопазването, заяви пред журналисти министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров.

По думите му този консултативен съвет ще се занимава с ваксинациите. Целта е в него да се привлекат хора, които са общественици, представители на пациентски организации, журналисти и др., а не част от администрацията, като целта е да ангажираме по-широко обществеността и да стимулираме процеса на ваксинация, обясни министър Кацаров.

"Опитваме се и да ползваме всички инструменти за информиране, да избягаме от предразсъдъците и отношенията, а днес предстои среща с представители на СЗО и УНИЦЕФ, които също ни помагат с модели, по които може да се направи здравно-информационна кампания за ваксиниране", допълни още той.

Предстои промяна в регламентирането на изискванията за влизане в страната, които ще бъдат изготвени по подобия на приетите от ЕК критерии за зелена, оранжева и червена зона, в зависимост от степента на разпространение на вируса, обясни още министър Кацаров. Критерите трябва да са обективни и видими за пристигащите в България.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    26 2 Отговор
    Никой не ви иска отровите. Платени отpепки.

    Коментиран от #9

  • 2 Пордим

    23 2 Отговор
    Стойка Кацарова изпълнява чинно планът по осъществяването на пЛандемията.
  • 3 онзи

    24 5 Отговор
    Само сдуханяци се ваксинираха. Хората дето поне малко разсъждават няма да се тровят.

    Коментиран от #6

  • 4 Дебилчев

    13 2 Отговор
    Аааа, налу не иска щаб, сега иска да хвърли върху тях вината
  • 5 Спиридон

    11 5 Отговор
    След терора от Нощ, медий, математици, политици, Българския Народ оцеля,А сега Ваксинацията ще ни приключи!!
  • 6 този

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "онзи":

    Сдуханяци и извратеняци. Ама нека, хак да им е. По-добре без тях.
  • 7 БАЙ Х@Й ‼

    9 4 Отговор
    Новият НВЩ първо да реши задачката с басейна ‼ Нека днес е ваксинирано цялото ни население . Щом имунитета трае 9 месеца значи за 270 ще трябва отново да се боцнат по две игли на всеки българин ‼ Та по колко българи ще трябва да боцкате ЕЖЕДНЕВНО, ЕЖЕГОДНО 🤔🤔🤔
  • 8 С други думи

    15 3 Отговор
    Ще платим на този или онзи да говори лъжи,и да се надяваме че още балъци ще се ваксинират.
  • 9 въпрос

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Никой не иска да те трови, нито те задължава!
    Не може ли един ред да напишеш, без обидна дума?

    Коментиран от #13

  • 10 НОЩ-2

    5 3 Отговор
    Ние пак сме тук!
  • 11 майстор

    4 4 Отговор
    Някаква НОЩ няма ли пак да се появи? После черни чували и хладилни камиони,пардонъ,хладилни хеликоптери.
  • 12 шири

    1 4 Отговор
    Ако не внесете "Спутник-V",народът няма да се ваксинира повече. Не вярва на ваксините на западняшките медтърговци,довеждащи до съсиреци,безплодие и церебрални парези.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    ГЕРОИТЕ ПЪРВИ ---ИЗНЕСОХА БИТКАТА И "ПАДНАХА В КЪРВИ" - А ДНЕШНИТЕ "ПОСЛЕДНИ" СЕ КИЧАТ СЪС ЛАВРИ !!!!! НО ИМ ПОЖЕЛАВАМ - ЛАРВИ !!!!!!!!!!!!!!
  • 15 Аз Човек

    8 0 Отговор
    Тоя Бездарен фелдшер ще управлява Здравеопазването Боже пази България Оставка Куц Кацар
  • 16 Miro

    3 0 Отговор
    ОСТАВКА НА ТОЗИ И ВОЕНИЯ МИНИСТЪР работяд за мафията не за БЪЛГАРИЯ
  • 17 Miro

    4 1 Отговор
    ОСТАВКА НА ТОЗИ МАФИОТ ПОСЯГА НА ДЕЦАТА С ВАКСИНАТА
  • 18 Няма какво

    4 1 Отговор
    някой да ме агитира! Аз на себе си ли да вярвам, на това което съм свидетел или на опитите за манипулация от същества, продали за няколко сребърника?! От всичките които знам, че са се боднали (около 30-тина) САМО ЕДИН за сега е без лоши последствия и оплаквания. На тези тарикати мога само да пожелая : Приятно, перманенто инжектиране на вас, семействата ви и целата ви рода до десето коляно. Безбожници.
  • 19 Историк

    3 0 Отговор
    Този министър на здравеопазването НЯМА НИТО ЕДИН ИЗЛЕКУВАН ПАЦИЕНТ. Цял живот се е мотал в БАН... да прави голяма наука
  • 20 Доктор Ох Боли

    1 1 Отговор
    Типично по социалистически - създаваме си проблеми, след това ги решаваме и се фуклявиме колко добре се справяме с трудностите. А умрелите, бог да ги прости, те са статистика и нямат значение в името на преследваните "от нас" "висши" политически цели.
    Чу ли бе, Кацаров! Колко са трудихте и ти и резидента и други като вас да провалите мерките за пандемията и кампанията по ваксинирането само и единствено защото се водеше от ГЕРБ, НОЩ и Б. Борисов. Т.е. поради лични интереси и лична завист и ненавист. Като правиш статистики, ще се види ли колко души са се разболели и са починали поради внасяните от вас недоверие и съмнения срещу мерките и ваксинациите?!?! Нали сте за откритост и почтеност - признайте си!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове