25 Юли, 2021 11:10 3 693 63

Кацаров: Случаят с "Пирогов" е знак, че здравната реформа вече не търпи отлагане

  • стойчо кацаров-
  • пирогов-
  • здравна реформа

Одобрен е единен протокол за лечение на Covid-19

Кацаров: Случаят с "Пирогов" е знак, че здравната реформа вече не търпи отлагане - 1
Снимка: БГНЕС

"Случаят с "Пирогов" е знак, че реформата на здравната ни система не може да търпи повече отлагане, още повече на фона на предстояща според повечето експерти Covid вълна". Това заяви пред БНР служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов беше освободен от поста след проверка от Здравната каса, при която бе установена фиктивна дейност за над 1 милион лева.

"Не е имало томахавки в отношенията ни с "Пирогов", заяви министърът в отговор на въпрос дали са заровили томахавките с протестиращите медици от спешната болница.

По думите на Кацаров проблем е, че през последните години начинът на организация на заплащане в болниците е все по-централизиран:

"Регулацията непрекъснато се засилва и на практика сме достигнали почти до бюджетно финансиране, централно разпределение на парите на отделните лечебни заведения, което все повече губи връзката с търсенето и предлагането на медицинската помощ. Финансирането е централно, по предварително определени условия от НЗОК, което доведе до предварително разпределяне на средствата, определяне на бюджети на отделните лечебни заведения, които се стремят всячески да усвоят тези бюджети, включително и като престъпват правилата, какъвто беше случаят с "Пирогов".

Министърът на здравеопазването беше категоричен, че промяната означава не само корекция в цените на клиничните пътеки, но и връщане към основния принцип - да се плаща само там, където е извършена реално дейността и тя е извършена качествено - пациентът е удовлетворен.

"Генералната грешка в здравната система е, че се плаща дейността, а след това се търси начин тя да бъде усвоена, това води до лоши резултати в болничната сфера".

Той призова за незабавно започване на преговори за анекс към Националния рамков договор, без да се чака новото правителство.

Стойчо Кацаров подчерта, че е привърженик на премахването на монопола на Националната здравноосигурителна каса, като посочи, че от това най-много ще спечелят потребителите:

"Един от механизмите пациентът да застане в центъра на здравната система е да му се даде възможност сам да решава къде да влага осигуровките си".

"Ситуацията с коронавируса у нас е спокойна, но рискът от следваща вълна не е малък. ... Със 130 млн. лева се финансират ремонти на Covid отделенията в болниците, осигурени са количества лекарства, одобрен е единен протокол за лечение на Covid-19. Не съм спокоен за последиците от следваща Covid вълна заради лошото състояние на здравната система", заяви служебният министър на здравеопазването.

Той уточни, че сериозната реформа изисква и корекция в законите, което досега не е било възможно без работещ парламент:

"Новият парламент и новото правителство незабавно да извършат корекции в законите, за да стане по-гъвкава и адаптивна здравната система, за да се избегне висока смъртност при нова вълна от Covid-19".

Кацаров изказа мнение, че ваксинацията за Covid трябва да остане доброволна.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 40 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рИформасмеХ

    25 3 Отговор
    Говорете най сетне за ЕЛЕКТРОННА ЗДРАВНА КАРТА, защото така всички сте в кюпа на краденето!

    Коментиран от #25, #36

  • 2 dfu

    16 5 Отговор
    Хубаво започна, но пак на ковид го извъртя. Така няма да се оправят нещтата.
  • 3 мислещ

    21 5 Отговор
    Само че не е това нужната реформа, болниците изобщо трябва да спрат да са търговски дружества, а не да избират между няколко каси. Това е като да избираш между ГРОБ и ДПС.

    Коментиран от #12, #55

  • 4 Балтов

    22 6 Отговор
    Ще трябва да върна милиона!Пак ми стана лошо! Помощ!
  • 5 123

    14 18 Отговор
    Кацаров е същия платен помияp. Подставено лице на Глобалистите. Промените в здравната система ще са да ни уморят по-бързо.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хмм

    8 11 Отговор
    Кацаров ще направи промени за задължителна ваксинация. Тоя ни води към масова смърт с инджекции.
  • 8 1234

    16 2 Отговор
    Уморихте народа, алчни некадърници! Крадене, крадене, крадене само това ви е в главите!
  • 9 Рошко

    13 0 Отговор
    Всеки така вика, ама шефове на болници стават все по богати на наш гръб, на кой наказан за крадене и източване са сте чули? Няма и да чуем
  • 10 Кацаров, реформа в здравната система!!!

    12 3 Отговор
    Търговците да бъдат изгонени от Болниците!! Време е да има еднакво здравеопазване за всички!! Подкрепяме те!!!!
  • 11 реформаторче

    6 11 Отговор
    Здравеопазването, новият парламент ще го остави да почака!
    Който е болен да му мисли, също и тия които тепърва ще се разболяват! Който го хване Ковид - директно при Мангърчето!
    На първо място в работата на парламента ще бъде чегъртането!
    Нема лабаво!
    Кво си мислите вие? Първостепенна задача е Гешев - най големият престъпник в последните 1300 години!
    А тези, които го свалят, народът песни ще пее за тях, векове след това!

    Коментиран от #14

  • 12 Напротив

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "мислещ":

    важно е от къде идват парите и как се разпределят. Няколко каси ще доведат до конкуренция и съответно пакет и заплащане няма да имат космическа разлика. На думи е добре, да видиме реалността

    Коментиран от #20

  • 13 хах

    8 5 Отговор
    Синът на дъртия комундер, другаря Тодор Кацаров. И да не забравите да ВЕРВАТЕ в ПРОМЯНАТА!
  • 14 Последния Софиянец

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "реформаторче":

    Моли се да не паднеш в ръцете на мафията в бели престилки.
  • 15 ГОРСКИ

    7 3 Отговор
    След като лечебните заведения са търговски дружества плащат ли данъци на държавата или само знаят да смучат от държавата!!!!
  • 16 промяната

    10 4 Отговор
    Кацаров е от върл "комунистически" род в Дупница. Баща му е бил партиен секретар на Дупнишката болница. В близкото минало има три далавери, в които са замесени бащата Тодор Кацаров, брат му Венко Кацаров и кумът му Крум Бонев. През 2000 г. РЗОК сключва договор с медицинския център "Асклепий" за извършване на специализирана доболнична помощ. В центъра като специалист участва Тодор Кацаров, а управител е Крум Бонев. Адресът, на който Медицинският център /МЦ/ е регистриран, се оказва празна аптека, която се ремонтира. Затова лекарите работят в Сапарева баня, а пациентите се разкарват до там. Повечето от тези лекари работят паралелно в общинската поликлиника и болницата, а частния МЦ не разполага с апаратурата, която е заявил, че притежава в договора с НЗОК. Затова медицинските лица използват за прегледи базата на общинските болница и поликлиника, но осребряват от НЗОК за себе си. Това е класическо източване на Касата според експерти. След проверка по сигнали дейността на "Асклепий" е спряна заради нередностите, но продължават да се рекламират и работят с клиенти. След мощни скандали договорът на МЦ "Асклепий" с Касата е развален, а МЦ е задължен да върне авансово взетите суми с лихвите. Другата далавера е по времето на пребиваването на Стойчо Кацаров като зам.-министър на здарвеопазването. Брат му Венко Кацаров е лабораторен лекар, но предоставя интернет услуги през частната си фирма. Схемата е простичка - фирмата на Венко Кацаров сключва договор за доставка

    Коментиран от #30, #50

  • 17 промяната 2

    5 1 Отговор
    на бърз интернет с различни юридически субекти, след като е сключил за целта договор с БТК. На тази база например държавната тогава "Булгартабак" е заплащала 20 000 лв. на месец на брата на Кацаров. Договорът с БТК наистина е сключен, но след два месеца е прекратен. Фирмата на Венко Кацаров не може да предоставя заявената по договора с "Булгартабак" услуга, но продължава да прибира парите всеки месец. В същата схема сключва договори с други държавни предприятия като ТЕЦ, "Хидрострой", "Фармация" - Дупница и др. От тази афера Венко Кацаров е спечелил над 100 000 лв. преди двайсетина години. Според Панчо Панайотов тогавашният прокурор Никола Филчев е бил сезиран и е извършено разследване, чиито край е неизвестен. Според Панчо Панайотов, който въведе Стойчо в политиката, а по-късно напусна заради неговите скандални далавери, тогава е попитал Стойчо и той му е отговорил, че нищо не знае, но получил в пощенската си кутия едно платежно, на което е имал превод за 6 милиона лв. по сметка на фирмата на брат му, с неговия подпис и ЕГН. Какъв е произходът на тези пари и от къде са се взели до ден днешен също не е ясно. Третата далавера по времето, когато Стойчо Кацаров е зам. - министър в кабинета на Иван Костов, е с приватизацията с най-апетитната аптека в центъра на Дупница. Обектът е с площ 500 кв. м., а конкурсът, обявен от тогавашния здравен министър Семерджиев е спечелен от софийската фирма "ФинТрейд" ООД, за която в публичното пространство е било известно, че
  • 18 промяната 3

    6 1 Отговор
    се управлява от подставено лице на кума на Стойчо Кацаров - Крум Бонев. Всъщност самият конкурс е опорочен с промяна на основните параметри, извършено от здравния министър. Правният отдел в Министерството на здарвеопазването извършва проверка по сигнал и установява нередности. В крайна сметка са наказани членове в Комисията по приватизация в Министерството на здравеопазването. От главата на Стойчо Кацаров не пада и косъм, но за сметка на това Панчо Панайотов, който сигнализира за далаверите на фамилията на Кацаров, се хващат за гушата с тогавашния премиер и лидер на СДС Иван Костов и напуска СДС. С днешна дата той не казва, че е напуснал партията заради липсата на наказания за беззаконията. Стойчо Кацаров твърди, че имат много добри отношения и му праща много поздрави.

    Коментиран от #54

  • 19 Лъжливия Бабикян

    5 2 Отговор
    Тъпа@@ ти не си лекар.
  • 20 мислещ

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Напротив":

    И какво като има конкуренция? Нали проблемът е именно в това, че искат да печелят, а не да лекуват. Както и в предварително дефинираните рамки кога, как и колко да лекуват. Смяната на една каса с друга не виждам как решава никой от основните, фундаментални проблеми
  • 21 ХАХАХАХААААА

    4 9 Отговор
    на прост българин неможе да се угоди , вечно е--ан ще ходи МАЧКАЙА КАЦАРОВ ГЕРБЕРАСТКАТА ПАПЛАЧ !!!!!!
  • 22 4422

    12 0 Отговор
    Лекарите не се интересуват дали пациентът е удовлетворен. И изобщо не се интересуват от пациента. Важно е документите да са подписани.
  • 23 Гандалф

    7 0 Отговор
    От тридесет години, само реформирате... следващите и те ще реформират...живота ни мина само в реформи...какво означава, премахване на монопола на здравата каса...за мен, нови частни здравни каси??? И колко от българския народ, ще може да се осигурява в тях...Въвеждане на електрона здравна карта, задължително...
  • 24 Наблюдател

    2 1 Отговор
    Много Реформи нетърпят отлагане...
  • 25 ЕЛЕКТРОННАТА ЗДРАВНА КАРТА

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "рИформасмеХ":

    Е как ще крадат, ако въведат ЕЛЕКТРОННАТА ЗДРАВНА КАРТА? Защо мислиш ГЕРБ цели 10 години не я въведоха. пластмасова карта с микропроцесор (чип), на който се записват данните за здравословното състояние на пациента. Всеки здравноосигурен може с тази карта да ходи при джипито, да влиза на лечение в болница, да ходи на зъболекар и да си купува лекарства в аптеката, без да носи каквито и да било други документи със себе си като направления, рецепти, резултати от изследвания и подобни. На практика картата е "здравен паспорт", който прилича на познатите здравни картони и съдържа информация за алергии, кръвната група, контакти на близки и др. - електронно копие на здравното досие на всеки.
  • 26 Д р Вирхов

    6 2 Отговор
    Каца ли си,бъчва ли си,вземи да вдигнеш на бедните лекари заплатите!
  • 27 1618

    3 4 Отговор
    Нито здравната система, нито здравната каса са виновни за кражбите от лекарите и Балтов в Пирогов! Балтов мислеше, че може да краде безнаказано с благословията на Борисов ,но сега ще си плати за тава ! Такива като Борисов и Балтов трябва да бъдат съдени! Никакви оправдания за кражбите им не може да има!

    Коментиран от #34

  • 28 ЕЛЕКТРОННАТА ЗДРАВНА КАРТА

    5 0 Отговор
    Единственият начин за ефикасен контрол върху разходването на средствата в здравеопазването е въвеждането на ЕЛЕКТРОННАТА ЗДРАВНА КАРТА и електронното досие.
  • 29 ЕЛЕКТРОННАТА ЗДРАВНА КАРТА

    4 1 Отговор
    ЕЛЕКТРОННАТА ЗДРАВНА КАРТА е ключът към медицинските услуги. Електронна здравна карта с микрочип. Без нея не те приемат в болниците в целия ЕС. Само нашите от ГЕРБ 10 години се ослушваха и не го въведаха, за да могат по-дълго да оставят да се източва Здравтата каса. Тази карта е като банковата карта, без нея никой не може да ви отвори здравното досие.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 2344

    5 1 Отговор
    Кога д-р Кацаров ще уволните шефа на УМБАЛ'' Св.Анна" -София д-р Близнаков и така ще я отнемете от ръцете на Петър Москов.
    Там има разнообразие от кражби? Вярно лие ,че сте приятели с Близнаков и затова не го закачате?
  • 32 Изключете

    6 0 Отговор
    Частните болници от НЗОК и ще видите как ще стигнат парите и ще дръпнат нещата. Крайно време е де има и други здравни каси и всеки да си преценява и решава. Иначе източването няма да спре. В последните години се появиха мастни баници заради определени пътеки...
  • 33 Watchdog

    1 2 Отговор
    Още "здравни" милионери предлага този малоумник. Хм защо не. Като свършат парите ще вдигнат вноските за здраве и готово. Частни болници ще продължават да никнат като бакалии навсякъде. Парите свършват така обаче.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 истината

    2 0 Отговор
    Освен НЗОК, трябва да има и няколко частни Здравни каси за конкуренция. Пациентите да избират къде да влагат здравните вноски и ако не са доволни да сменят здравната каса и да прехвърлят партидата си.

    Коментиран от #38

  • 36 Д-р Хаус

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "рИформасмеХ":

    За каква " реформа " дрънкаш бе Кацаров?? Ако не замениш КАСОВО " осигурителния модел на здравеопазването с предишния ДАНЪЧНО осигурителен,значи хвърляш само къчове и кьорфишеци в пространството!!
  • 37 мдаа

    2 0 Отговор
    Въвеждането на Електронна здравна карта ще спре източването на Здравната каса, защото лекари няма да могат да влязат в досието ви без тази карта с чип, която се поставя в специално устройство с четец, и няма да могат да ви пишат лечение по скъпа пътека, когато ви няма и да източват здравната каса.

    Коментиран от #40

  • 38 Д-р Куин0

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "истината":

    Защо трябва изобщо да има НЗОК бе тикво!! При тоя МОДЕЛ на здравеопазването тя се източва " законно" без ти да се усетиш!!
  • 39 ТРЕНД

    2 1 Отговор
    ТОЗИ СЪТВОРИ ТАЗИ СИСТЕМА И ТАКА СИ КУПИ БИЛЕТ ЗА АДЪТ. И СЕ ЛЕКУВА С ИЗМАМИ, ПЪК Е МИЛИОНЕР. ..... .. Преди 1944 година имаме същият вид здравеопзване тип бисмаркова систем както сега, колко здравни каси сме имали? В Германия са имали преди 50 години 2000 здравни каси, сега под 100. Но може ли да имаме като тяхното здравеопазване по същата методика, като пазарна икономика - цени свободни - значи световни цени. След като те имат 10 пъти повече пари за здравеопазване на глава, може ли и бедният и богатият да имат еднакви къщи, коли и храна? България има пари за лошо брашно и сода, а иска пазарно само с пари да си купи най-хубавата багета. 70 хил. са били в здравната каса преди 1944, а защо да не е напълно платено - без намеса на държава и здравни каси - пазарно фул? Но нали сега всички разчитат на държавна пенсия, другото е провал.
  • 40 Д-р Хаус

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "мдаа":

    Ха ха ха ха!! Лекарят може да гледа болният в очите и пак да " точи" Касата!! Схващаш ли бе тикво??

    Коментиран от #43

  • 41 вижте

    2 1 Отговор
    Абе вижте как е в Германия. Ние няма да измисляме топлата вода. Защо здравеопазването им е на ниво. Защото имат Електронни здравни карти с чип и снимка. Без нея не те приемат в болница и при лекар и зъболекар. Защото имат няколко здравни каси, освен държавната, пациента има избор къде да се застрахова.
  • 42 ТРЕНД

    1 0 Отговор
    70 хил. са били в здравната каса преди 1944, а защо да не е напълно платено - без намеса на държава и здравни каси - пазарно фул? Но нали сега всички разчитат на държавна пенсия, другото е провал. ..... Логично е да има само социална пенсия. Държавата не събира трупа пари от пенсии, които да олихвява и след години да ги дава. НОИ работи с пари от сегашните работници, а мъртвите са солидарни към богатите пенсионери в повече. Справедливостта е поне, и наследниците да получат всичко, а парите от бюджетът извън НОИ, да са само за социална пенсия. И ако 15% от заплатата ти е осигуровката и имаш трудов стаж 45 години, ще трябва да взимаш 15 години пенсия 45% от заплатата ти - средното за 45 години стаж.
  • 43 хнрр

    1 2 Отговор

    До коментар #40 от "Д-р Хаус":

    Ама като го няма болният как ще я точи? Сега може да фалшифицира подписа, ама като се въведе електронната здравна карта, без нея няма как да точи, защото няма са може да влезе в здравното ти досие, то се отваря само с нея и без нея нищо не може да направи.

    Коментиран от #56

  • 44 ТРЕНД

    4 0 Отговор
    15% е здравната осигуровка в Германия, с 5 пъти по-високи заплати. ... .. Простите са слепи, и се връзват на мошениците, лъжците. Ето защо и не богатите гласуват за десните. Мислят, че е чудесно ниските данъци да водят до отлична държава. Може ли пазарно здравеопазване да е добро с 10 пъти по-малък бюджет на глава, колкото е добро в Германия? ПАЗАРНО? Пазарно значи световни цени. А Германия има здравеопазване нов мерцедес е клас за 200 000 лева, то ние защо очакваме същото качество от це класа на 10 години за 20 000 лева. Или смартфон за 1000 лева и смартфон за 100 лева. Къща за 300 000 и къща за 30 000, 100 конски сили и 10 конски сили. След като германецът плаща данък за колата си колкото българите, но той го плаща всеки месец, а българинът плаща пак толкова но на година един път. Та можели пътищата и инфраструктурата към тях да е 12 пъти по-евтина, за да имаме същите пътища? ПАЗАРНО ЗНАЧИ СВЕТОВНО, АКО Е ПО-ЕВТИНО ЗНАЧИ Е С ДРУГО КАЧЕСТВО - СУРОГАТ. Държавното здравеопазване спестява комерсиалната печалба от лекарствата и болниците. 140 лева на човек е струвало здравеопазването 1989 година. Но 140 лева сега са равни на 700 лева или повече. Сега здравеопазването струва 800 лева на човек, около 3 милиарда от НЗОК и около 2 милиарда от държавният бюджет.
  • 45 оня

    5 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Кацаров изказа мнение, че ваксинацията за Covid трябва да остане доброволна.
    Има топки човека, но да видим:))
  • 46 Гюро Михайлов

    3 0 Отговор
    Болниците са най големите пробойни за бюджета, реформата закъсня много, вземете пример от Румъния и Турция, която е трета в света по медицински туризъм.
  • 47 Гюро Михайлов

    3 0 Отговор
    Румънския президент докара навремето един ливански доктор , който им реформира здравеопазването и сега са на второ място след Германия, поне така се рекламираше в един документален филм за тяхната здравна реформа. Трябва и тука да се докара един такъв , джелатин’’ който да реже до кокал.
  • 48 Behemoth

    4 0 Отговор
    България ще се оправи когато т.н.обикновенни (прости)хора почнат да избират хора по умни от тях самите да ги управляват....т.с.никога ХАХАХА...егото на обикновения глупак с жълта кола или бачкатор за минимална заплата никога няма да му позволи да даде шанс на образования човек(тоа на къф са прай ва)...
  • 49 Де юре

    1 1 Отговор
    Киф... Кацарова заплаши протестиращите с уволнение и " постигнаха" споразумение. Сам и позор след това дасъставят комисии разни.
  • 50 Радеф бегом марш

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "промяната":

    Той затова днес говореше как трябвало да се увеличат парите за доболничната помощ. А ето каква била причината- далавери и личен келепир. Омаскариха и лекарите. Една от причините е, че ГЕРБ евентуално може да издигнат кандидат-президент от тези среди. Представете си колко е гнусен Радеф, готов е да унищожи цялата здравна система и живота на хората, само за да си подсигури нов мандат и още безметежно папкане.
  • 51 Поумняла

    1 2 Отговор
    Кой го интерисува рода му. Важно е че разбута тези наядени до пръсване самодоволни търгаши които без съвест изкрадаха и оголиха болниците и поликлиниките, но направиха палати, вили и коли все едно ще живеят вечно. А сега симулират, вдигат кръвно, заплашват сякаш всички са братовчеди на Оня със скъсаните минискуси Клоун, който до скоро бесеше и колеше, а сега ходи като слънчасъл и ръси като луд простотии.

    Коментиран от #52

  • 52 оглупял

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Поумняла":

    Пословици и поговорки: "Вълкът козината си мени, но нрава не".
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Гандалф

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "промяната 3":

    Как мислиш, защо бърза да почне реформи в здравеопазването...първото което ми идва наум...пак далавера за фамилия Кацарови и сие...ако оцелеем и след поредната реформа, ще следим водевила
  • 55 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "мислещ":

    Добре ,но как си го представяш да бъде това финансиране
  • 56 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "хнрр":

    Да ти фалшифицирал подписа ,ти акъл имаш и защо му е тоя лекар това , то не че сигурно няма някой съвсем оглупял и да е направил това ,но реално не е нужно
  • 57 Ние българите

    4 1 Отговор
    Кацаров,защо нищо не говориш,че 150 частни болници са излишни и здравната каса не трябва да сключва договори с тях.Не говориш,че най-големите злоупотреби и фалшификации са в частните болници.

    Защо така с двойния аршин бе Кацаров?!
  • 58 Ужас

    1 0 Отговор
    Този съвсем ще съсипе системата. Иска да въведе частни здравни осигуровки. Ще стане като при нас в САЩ - плащаш и не знаеш какво се покрива, и какво не, трябва да търсиш доктор в твоята си мрежа, и напълно неясни цени докато не получиш надутата сметка. Ако пък случайно се окаже че процедурата не се покрива от застраховката, ти пращат астрономическа сметка и могат направо да те разорят. Фатката е че никой не може да ти каже предварително ....
  • 59 Аз Негодника

    0 0 Отговор
    Човека е пълен НЕГРАМОТНИК в Здравеопазването...Назначи ли са ,си една марионетка която не спира да лобира в полза на ОЛИГАРХИЯТА...ДЪРЖАВЕН ЧИНОВНИК НА ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТА. ЗАДКОЛИСНО ЛОБИРА ЗА ОЛИГАРХИЯТА...ЯВНО ТУКА СА ЗАМЕСИНИ ПОДКУПИ...ИНТЕРЕСА НА НАРОДА КЪДЕ Е ЗАЩИТЕН...ИМАШ ЛИ ПАРИ СЕ ЛЕКУВАШ. АКО НЯМАШ..УМИРАЙ...ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ...ЗАГРИЖЕНИЯ ЗА НАРОДА...КАЧВА КОРУМПЕНТА...ДА ЗАВЛЯДЯВАТ НОВИ ТЕРИТОРИИ ЗА ОЛИГАРХИЯТА...ОСРЕБРЯВА ЛИ РАДЕВ СИМПАТИИТЕ НА НАРОДА В ПОЛЗА НА ОЛИГАРХИЯТА...АЗ МИСЛЯ ЧЕ ДА...ОЛИГАРХИЧНО ЗАВИСИМИЯТ РАДЕВ...
  • 60 Др .куманов

    0 0 Отговор
    Кацаров а докога ще търпите онзи пройдоха ,,директоро,, на срзи
  • 61 Др .куманов

    0 0 Отговор
    Кацаров а докога ще търпите онзи пройдоха ,,директоро,, на срзи
  • 62 F-off

    0 0 Отговор
    Случаят в Пирогов, е ясен знак, да се скриеш вдън земя!!!!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове