Last news in Fakti

26 Юли, 2021 20:20 3 415 34

Кадиев сравни настоящата политическа ситуация с избора на Пеевски за шеф на ДАНС

  • георги кадиев-
  • бсп-
  • има такъв народ-
  • преговори

"Всеки, който натисне копчето, така или иначе става част от отговорността. Така, както всеки, който натисна копчето за Пеевски, стана част от отговорността какво той ще прави в ДАНС", коментира депутатът от "БСП за България"

Кадиев сравни настоящата политическа ситуация с избора на Пеевски за шеф на ДАНС - 1
Снимка: БГНЕС

"Аз съм си червен, независимо, че формално не съм в БСП. Има време за оставки, има време за смени на лидери. Най-важно в момента са преговорите с "Има такъв народ" за правителство". Това каза депутатът от "БСП за България" и лидер на "Нормална държава" Георги Кадиев.

„За нас е важно да има споразумение, в което да са конкретно разписани основните неща. Ясно е, че ИТН не искат коалиционно такова. Да правим правителство с някаква текуща подкрепа, тя със сигурност ще доведе до проблеми по-нататък“, отбеляза той.

Кадиев коментира, че партиите на антистатуквото имат 112 народни представители и напомни, че за стабилност са необходими 121 депутати.

Той настоява, че „бракът“, който ще бъде сключен за бъдещото правителство, трябва да е ясно между кого е.

„Сценаристите на шоу трябва първо да напишат сценарий. На мен сценарий ми липсва. Техните заявки – „Ние няма да преговаряме с ДПС“, пък след това преговаряме. „Ние не искаме подкрепа“, ама вие имате 65 гласа“, коментира той поведението на ИТН.

Кадиев обясни, че "БСП за България" води преговори по отделни сфери като правосъдие и социална политика.

„Би трябвало до края на тази седмица да приключат експертните групи. Ако ни бъде представен съставът, би трябвало веднага да вземем решение“, отбеляза още Кадиев.

Той отрече "БСП за България" да има претенции за кадрите в следващия редовен кабинет, но все пак това е важно.

„Каквато и подкрепа да имаше правителството на Николай Василев, не мисля, че ние бихме го подкрепили заради състава на кабинета“, даде пример Кадиев.

Кадиев вижда различия с ИТН и в сектор „енергетика“. Не одобрява и идеята за намаляване на данъците и приватизацията на Българската банка за развитие. Той не подкрепя и затварянето на „Мини-Марица Изток“.

"Всеки, който натисне копчето, така или иначе става част от отговорността. Така, както всеки, който натисна копчето за Пеевски, стана част от отговорността какво той ще прави в ДАНС. Ако те държат толкова много да са техни правителства - нека са техни. Всичко да бъде тяхно. Но това, което трябва да изясним, е ще бъдем ли партньори или няма да бъдем. Ние гледаме като партньори, а те как гледат на нас - не знам. Аз знам, че искам правителство. Искам да няма избори 2 в 1", коментира още Кадиев.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъка

    9 6 Отговор
    Корнелия знае ли какви ги дрънкаш?

    Коментиран от #11, #33

  • 2 Те не

    16 4 Отговор
    преговарят за коалиции драги! Та какво коалиционно споразумение, чакаш да се подпише? Няма да има такова! Или подкрепяте политики които ви съвпадат в програмите или не подкрепяте и обяснявате някоя глупост на избирателите си! Това е! Просто е!
  • 3 Наглец

    20 4 Отговор
    "Кадиев вижда различия с ИТН и в сектор „енергетика“" Защо? Защото жена ти е свободен електрон в този сектор ли! Иначе Пеевски вие го избрахте. Сега внимавай с копчето!
  • 4 КОТарАК

    11 4 Отговор
    :) всички забравят едно нещо-ИТН са единствените на които не им пука от нови избори , защото с представянето си на проектокабинет се сваля всякаква отговорност от тях , ако не се избере.

    Коментиран от #12

  • 5 въпрос

    9 3 Отговор
    Колко гласа имат ДПС И ГРОБ? Ако нямат повече от 121 значи не са страшни. Но за нов ВСС трябват май 2/3

    Коментиран от #18

  • 6 Кадиев е едно плямпало, което цял живот

    8 6 Отговор
    Не може да си намери място!! Като кажеш Кадиев това излиза!!
  • 7 На тъмно

    16 0 Отговор
    Как и каква отговорност понесоха тогава, натиснали копчето?Стига с тази отговорност, уж много сте отговорни, ама България е дупка.Как и каква отговарност, ще понесете всичките минали през Парламент и управляващи ни, никаква, живеете си на гърба на народа, говорите си щуротии и си лапката парички и позицийки.Нещастници сте всичките, минали ни през последните 31години!
  • 8 1618

    8 9 Отговор
    Кадиев, нямаш интелект, морал и качества на политик, така че не си позволявай да даваш каквито и да е коментари за хора, които са много над теб!

    Коментиран от #20

  • 9 Българка

    7 9 Отговор
    Мразя БСП, но този от време на време ми е симпатичен. Сега, горе долу е уцелил обстановката и е прав.
  • 10 Ели Оригинал

    10 6 Отговор
    Целите на соросоиднокумунистическата Ви сган, в лицето на ИТН, Мутри ВЪН, ДПС, ГЕРБ-СДСбивши НДСВ заедно с Миглена Пръмова, Соломон Паси,Василев, Гергов, Нинова, Карадъ.., соросоидите Хаджигенов, Манолова, Трифонов:
    Признаване кражба история Македония;
    Ваксинация и на децата ни;
    Признаване на Трети Пол;
    Грабителски Концесии;
    Демографски срив;
    Прием Евро;
    Война България срещу Русия и САЩ 2022-Три Морета!
    Проклети да сте БЕЗРОДНИЦИ!
    Едно нещо направете за България.
    отказ продажба земя;
    отказ от евро, НАТО.
    безплатни ток, вода, парно-във Франция вода е символичва,
    отказ сградна.
    Как не ви е срам да се хвалите, с помощи за хора без жилища.
    Проклети да сте!
    Увеличихте цени на ток, парно, вода, леарства, храни, бензин.
    ГОТВИТЕ ТАКСИ ПЪТИЩА и ЕКОДАНЪЦИ.
    Проклети да сте АНТИБЪЛГАРИ.
    съсипахте образование, армия, земеделие, индустрия.
  • 11 Този

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "мъка":

    е олигарх, който изнася навън евтината електроенергия от АЕЦ Козлодуй,а за нас остава скъпия ток от фотоволтаиците и американските ТЕЦ Марица Изток.

    Коментиран от #26

  • 12 Цялата

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    отговорност е тяхна, ако представят кабинет като първия. После идва отговорността на другите, които твърдят, че не знаят какво ще е правителството, но ще го подкрепят. Ама, че политики!
  • 13 Ами Мая Галева,

    8 4 Отговор
    пак е в парламента, няма да се очудя ако предложи поредният Пеевски за шеф на ДАНС.
  • 14 баф му

    7 4 Отговор
    С комундери нармална държава не може да има. 77години го доказват, комундерите раждат само диктатори и диктатури.
  • 15 Иван

    1 2 Отговор
    А тебе пита ли те някой или просто така
  • 16 Фффффф

    7 6 Отговор
    Комунистите за нищо не стават,но дават мнения и препоръки които никой не иска
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Нямат

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "въпрос":

    и сто гласа общо. Иначе трябва мнозинство от 180 гласа. Трудна работа.

    Коментиран от #21

  • 19 Аз Негодника

    10 0 Отговор
    Кадиев а ти не инвестирали в соларни паркове - зелена енергия...Тая същата дето НЕК я плаща по тройни цени... Веднъж бъркаш, на всички ни в джоба...Даже и на бедните пенсионери...Втори път,вдигате минималната пенсия,със същите добавка от 50лв...За да си плащат по скъпия ток от 1 юли...И на това,всичкото вие от БСП го наричате ГРИЖА за народа...НИЩО СОЦИАЛНО НЯМА В НАЙМЕНОВАНИЕТО НА ПАРТИЯТА ВИ...БСП...ТРЯБВА ДА Я ПРЕКРЪСТИТЕ НА БЪЛГАРСКА БИЗНЕС ПАРТИЯ...ТАКА ЩЕ Е ПО МАЛКО ЛИЦЕМЕРНО...
  • 20 добре

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "1618":

    Не обиждай, Кадиев има магистратура от Харвард . Не може да е това ,което сте изброил.

    Коментиран от #23

  • 21 въпрос

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Нямат":

    Е щом всички без ДПС и ГРОБ имат повече от 121, поне могат да правят законодателни промени с обикновено мнозиство. Дано се разберат по важните въпроси каква политика ще правят, щото освен съдебна реформа има и много други на дневен ред.
  • 22 ббб

    2 1 Отговор
    Тоя Кадиев, защо не е в затвора, а му давате трибуна на тоя престъпник????
  • 23 Кадиев

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "добре":

    има висше образование в Московския държавен институт по международни отношения – магистърска степен Международни отношения със специализация Виетнам, Лаос, Камбоджа. :) Колкото да Харвард, от там има магистратура по Публична администрация. Висше образование и магистратура не са едно и също нещо.

    Коментиран от #28, #31

  • 24 Грешка

    6 1 Отговор
    Бсп много сгрешиха с този. И той и жена му са абсолютни нещастници и кръвопийци.
  • 25 бсп

    2 0 Отговор
    виe cтe пaртия нa cтaтуквoтo, чacт oт мoдeлa cрeщу кoйтo ce бoрят бългaрcкитe грaждaни. Дocтaтъчнo кoмпрoмeтирaни cтe и нямaтe мяcтo нитo в пaрлaмeнтa, нитo в упрaвлeниeтo нa държaвa. Цeнтриcткa пaртия нa oлигaрcитe.
  • 26 Не е от

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Този":

    АЕЦ "Козлодуй". Едноличен собственик е на "Енерджи Съплай Грийн" ЕООД и притежава 70% от "Леберна ООД". Печели около милион годишно от ветропаркове. Върви до баровския комплекс "Камбаните", за да видиш в какъв палат живее. Социалист, та трака, колега
  • 27 смях

    3 1 Отговор
    бил червен, ще се намери ли един да каже аз съм човек и имам дълг към българските граждани и държава, и да не краде? все сте социални, все червени, все сини, все розови, докога? Но важното е да усвоявате, нали?
  • 28 добре

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Кадиев":

    Киро Харварда какво има ?
  • 29 Ташо

    4 0 Отговор
    Каква отговорност поеха Нинова и Манолова ,които натиснаха копчето за избирането на Пеевски за шеф на ДАНС, че нещо не се сещам!?
  • 30 Мая Галева

    2 2 Отговор
    Ама аз го избрах за шеф на ДАНС да се помни во веки

    Коментиран от #32

  • 31 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Кадиев":

    два елементарни въпроса за знаещите
    Кой през 1984 г. когато по презумпция е завършил Кадиев е могъл да кандидатства в МГИМО Москва

    Трябвало е да си - КАРМАЗЪ

    втори въпрос - тогава казармата беше задължителна?
    къде и кога е служил.....
  • 32 44444444444444

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Мая Галева":

    не избра, посочи
  • 33 Соня

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "мъка":

    Корнелия няма интерес да знае,какви ги дрънка милионерчето Кадиев защото тя е гласувала за Пеевски,а той не.Защо не той си знае.Едно е сигурно,че не е защото е много праведен.Не е.Интереса клати феса.Страшен ментраджия но устат и изпадналата Нинова ползва услугите му.Много просто.Да повърне човек,като го гледа и слуша.
  • 34 ле ле

    0 0 Отговор
    Реват ли..искат правителство на всяка цена..да се окали и ИТН.. и да кажат ..всички сме големи БОКЛУЦИ..видяхте ли ..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове