28 Юли, 2021 07:15 16 606 60

Нова полицейска акция от днес

  • пътна полиция-
  • акция-
  • проверки-
  • коли

Патрулните екипи ще извършват масирани проверки и на леки автомобили в цялата страна

Нова полицейска акция от днес - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Продължава черната серия с тежки катастрофи на пътя. Мрачната статистика се допълни и с нови петима загинали, само за изминалите 24 часа. На този фон, в Пловдив полицаи хванаха шофьор с над 4,3 промила алкохол. А столичната полиция разпространи кадри от тежки катастрофи, с призив към шофьорите да бъдат по-внимателни на пътя.

От Главна дирекция „Национална полиция” заявиха за NOVA, че от днес започва поредна полицейска операция. Тя обаче ще бъде насочена към мотористите, като една от най-уязвимите групи на пътя. Патрулните екипи ще извършват масирани проверки и на леки автомобили в цялата страна. Те ще бъдат подпомогнати от Жандармерията, а полицейското присъствие ще е най-засилено по пътя към морето и около курортите.

Иначе от началото на годината досега са станали 3080 тежки катастрофи, при които са загинали около 250 души. Ранените са над 3800 човека. Само за миналото денонощие тежките произшествия са 26, а загубилите живота си – 8.

При тежка катастрофа в Русе рано вчера сутрин, загинаха жена и дете. Те пътували в лек автомобил с румънска регистрация, когато са ударени странично от камион. А други трима загубиха живота си снощи на пътя между Чирпан и Зетьово.

Георги Илиев е сред хората, преживели тежка катастрофа. Преди 4 години е блъснат на пешеходна пътека, но по чудо оцелял.

„Един младеж с една баничарка, явно бързайки, ме удари в областта на таза, хвърли ме някъде на около два-три метра”, разказва Георги Илиев.

Разминава се с комоцио и изкълчена ключица. Шофьорът избягал след инцидента.

„Бих му казал да е жив и здрав. Дано да си е направил сметка и никога повече да не бъде толкова небрежен”, заявява Георги.

След черната серия от последните дни от Столичната полиция разпространиха кадри от охранителни камери, запечатали част от катастрофите в София от началото на годината. И припомниха: за първите 6 месеца на годината, животът си в София са загубили 22-ма души. Ранените са почти 370. Най-много от пострадалите са пешеходци.

„Винаги когато минавам през пешеходна пътека, подавам знак с ръка”, казва Георги Илиев.

Данните на Главна дирекция „Национална полиция“ за страната показват, че само през юли тежките катастрофи в страната са 580, при 50 загинали и малко над 700 ранени.

Като автомобилен състезател, Димитър Илиев не си позволява да натиска газта извън пистите.

„Човек трябва да има приоритети в живота. И аз смятам, че основният приоритет е да пристигнем живи и здрави”, заявява Илиев.

Обяснява, че лятото е сезон, в който лесно можем да бъдем подведени на пътя и да рискуваме повече, отколкото е безопасно.

„Принципно лятото е най-опасният сезон за шофиране. Условията са идеални и времето е хубаво, това предразполага хората към повече отпуснатост”, обяснява Димитър Илиев.

Експерти препоръчват да сме най-бдителни, когато пътуваме към морето и в близост до границите.

„Тръгнаха колоните от турски гастарбайтери, които се прибират от Западна Европа. Те са изключително уморени, разсеяни, заспиват”, предупреждава експертът Владимир Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    177 4 Отговор
    Защо наричат това, което трябва да вършат ежедневно "акция"?!

    Коментиран от #4, #8, #39

  • 2 Рошко

    102 5 Отговор
    Те досега в отпуск ли бяха, затова ли измряха толкова хора последните дни

    Коментиран от #40

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кокорчо🙄

    70 1 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Защото сме абсурдистан, това го има само тук в абсурдистан така е и с нап и другите, така е било е и не дай си боже да е
  • 5 5577

    63 0 Отговор
    От към главата се вмирисва рибата, не от към опашката.

    Коментиран от #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 С какво ще помогне това?

    90 4 Отговор
    Никъде по света не правят масирани проверки … освен в Индонезия и Русия … корупцията кога ще я борим ? Защо търсим проблема винаги където не трябва ? Пътища няма , плащаме си като дресирани … и нищо в замяна .. ДО КОГА НЯМА ДА НИ ПУКА ?

    Коментиран от #43

  • 8 Добре правят

    69 2 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    като предупреждават водачите за "акцията" за да знаят,че трябва да заредят 20-50 лева в сенниците и да я посрещнат подготвени.

    Коментиран от #28, #55

  • 9 choko

    40 4 Отговор
    Жегата е голям враг за шофьорите!
    Дано Ви работят климатиците :)

    Коментиран от #51

  • 10 client

    31 1 Отговор
    4,3 е впечатляващ резултат!

    Коментиран от #13

  • 11 КАКВИ ПРОВЕРКИ БЕ

    32 4 Отговор
    КОРУПИРАНИ ПОЛИЦАЙ !!! В София не им пука на полицай те ! Държат се нагло и нахално (АКО ИСКАШ ) както казват те .. ,ако не искаш оставаш без книжка . Изнудват ни за пари . Спират ни по кварталите надрусани и пияни ТАКСАТА ЗА НАДРУСАН Е от 200 лв -1000-1500лв

    Коментиран от #47, #53

  • 12 ббб

    11 9 Отговор

    До коментар #5 от "5577":

    Понякога се вмирисва и от към краката!😀
  • 13 Вероятно

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "client":

    има и по впечатляващи но не са огласени защото водачите и служителите на реда са "измислили нещо"...
  • 14 Тенекеджиев

    55 1 Отговор
    Стига с тези акции. Това трябва да се прави непрекъснато.- за това ви плащаме големите заплати.Но полицаите май обичат да се крият в храстите да те хванат в нарушение, а задачата е да се предотвратяват нарушенията. Никъде по света няма такова нещо, освен в бившия соц.лагер. Според статистиката, най много катастрофи стават с ТИР-ове ,микробуси и автобуси. Очевидец съм как те се пропускат от КАТ. Така че вършете си работата а не се крийте.
  • 15 ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СЕ ПОДАВА СИГНАЛ ?

    38 3 Отговор
    Срещу подкупен полицай ? А ? По лесно е да не го правиш защото няма смисъл или ще го накажат с неплатен отпуск или ще преместят на друга по висока позиция ТОВА МИ КАЗАХА КАТО ИСКАХ ДА ПОДАМ СИГНАЛ трябва да си сложа камера и да свидетелствам ,после да обикалям докато ме спрат пак . И ако заснема всичко и свидетелствам лично ,в най лошия случай ще замажат нещата и след месец два пак е там ?!?!?!??
  • 16 мда

    37 2 Отговор
    Постоянен терор над хората от държавата извършват.
  • 17 ИВАН

    36 3 Отговор
    Тва са пълни дрънканици - загрижил се някой за безопасноста на хората, по скоро - да всяват страх, ужас и респект - това са прийомите на една полицейска държава - демократична полицейщина .... я да видим кой не си е платил на мутрите застрахователи, преглед, винетка .... а пушещите и издухани баровски таралясници, никой не ги спира, защото все е на някой човек
  • 18 милиционер

    17 2 Отговор
    автомобилът се управлява не с ръце и крака , а стова, което е в междуушното пространство ! вчера отново един кроасан с мерцедес се опита да си поиграем на великденски яйца. отнесе една продължителна м@йна от клаксона ми.
  • 19 Снимайте подкупи и ги качвайте

    20 1 Отговор
    Само това ще ни спаси

    Коментиран от #21

  • 20 ВИС-2

    4 6 Отговор
    Ако сега беше жив Жоро Илиев, щеше да им покаже "маските".
  • 21 Грешиш

    38 3 Отговор

    До коментар #19 от "Снимайте подкупи и ги качвайте":

    Като снимаха ''чекмеджето'' това от какво ни спаси...?
  • 22 Мнение

    44 0 Отговор
    В държавата на абсурдите, където пътищата се правят колкото да не е без хич (качество 0, логика 0, регулиране 0), където всички говорят к'ат папагали за "дизелгейт" и дизелите, но нищо не споменават за тировете, автобусите и тракторите?! В държава, където основната фирма "спечелила" поръчките за пътищата, няма и 1 камион?! В държавата, където се чака да стане сериозен инцидент за да бъде мръднат (евентуално) пръста на едната ръка на съответното "отговорно" длъжностно лице?!
    В държава, където "ремонтираните" или "новите" пътища стават на вълни и коловози, малко след като са завършени?! В държавата, където държавната администрация е огромна, недай си Боже да ти се наложи да ходиш по институции?!
    Та в тази държава моделът до тук беше (дано това вече да се промени) малоумни, нагли и силно корумпирани престъпници, казват как да живее обикновения българин! Ето го и резултатът!!!

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 завод

    2 1 Отговор
    Дасиибемишкаухото!
  • 25 Хареса ми

    19 0 Отговор

    До коментар #22 от "Мнение":

    Точно на място. Туше!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Rambler

    15 0 Отговор
    Нещата ще се оправят когато тикнат съседа, 2ма колеги и разни кифли в затвора. Ефективно и за 1-2 години. До тогава само акции,без смисъл.
  • 28 Гришо

    26 0 Отговор

    До коментар #8 от "Добре правят":

    За 20 лева слагат белезниците и после ченгето го дават по новините как е отказал подкуп.После следват награди и ала бала.Виж 100 кинта вече е друго.Там няма проблеми.
  • 29 Пико

    19 5 Отговор
    Стана ясна уговорката на ББ с Ердоган.Ако загуби изборите ,да пуска мигранти.Национален предател.
  • 30 Аз доколкото разбирам от интернет

    3 0 Отговор
    Кабелите и оптиката са както пътищата за МПС и по тези кабели и оптика няма патрулни екипи да проверяват пакетите с данни какви са и с каква скорост се движат данните се пускат по пътя в началото и спират в края така и с МПС по пътищата пътуват от т.А до т.В когато има нарушение целостта на мрежата се пращат екипи да отстранят повредата А по мрежата има маршрутизатори и превключватели но понеже има ПТП по пътя с хора и когато стане се пращат застрахователи и медицински екипи
  • 31 1234

    14 3 Отговор
    Като гледам от коментарите, не предрусалите мамймуни по пътищата са виновни, ами полицайте. Няма култура на пътя изобщо, като цяло я няма! Друсат, пият, карат, снимат лайФчета за тикток/инста...последното, което правят е да шофират и внимават в пътя.
  • 32 Хорейшио

    12 2 Отговор
    Демек пак ще са скрити под сенките на хранилка... Положението по пътищата не се подобрява от такива акции. Номерът е много камери и събиране на глоби, с палките и дежурния лаф " и кво ще правим сега?", само пълни джобовете на катаджиите
  • 33 Пръдливият Ханс

    18 1 Отговор
    Така стана и с фаровете.Пускайте фаровете те спасявали живота,дрън,дрън.Всеки ден минавам покрай едно табло където пише за починалите от предходната година по-пътищата.С всяка година се увеличават.Не фарове ами незнам какво трябва да направим за да се опазиме...

    Коментиран от #57

  • 34 Винаги...!

    8 3 Отговор
    Ми е било много чудно и смешно,когато предварително се обявяват подобни акции...!Така се губи елемента на изненадата и наказателният и възпитателен ефект намаляват драстично...!!!
  • 35 Бончо лудия

    21 5 Отговор
    господа Тъпанари от ГЕРБ ,,, нали включените дневни светлини , щяха да спрат катастрофите , а ефекта е обратен те се увеличиха
  • 36 tato

    5 0 Отговор
    Това е подарък от НАП за редовно и коректно платено ДДС.
  • 37 ужас

    3 2 Отговор
    Благодря, че ни предупредихте предварително. Сега нарушителите ще се покрият и от утре пак същото.
  • 38 Нешо

    17 1 Отговор
    Дойде краят на месеца и трябва да съберат таксички. Както винаги. Дойде ли нов месец се изпокриват и спят. А мотористите, които не ни оставят да спим по цели нощи ще изловите ли. Не! Спите, нали господа полицаи?
  • 39 gggw

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    акция значи да се крият по храстите и да спират, който си харесат.. през това време в самия трафик стават хиляди нарушения, ежеминутно
  • 40 Чугуна

    13 2 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Трябва да си много прост, за да мислиш че някого от тия пмияри го е грижа за тебе или за някого другиго. Важното е да се приберат дОма с 2-3 хилки в джоба. Имам комшия, КАТаджия. Жена му като Савската царица- цялата в злато, от главата до петите. Неведнаж ми е казвала, че нейния без 3-4 бондака( терминът е неин) не се прибира от смяна. Еееех..Данчо КАТаджийчето да си на тези времена...
  • 41 браво

    15 0 Отговор
    оправете пътищата, да има и алтернативни пък ще видим... Тъпаци че има да карат като ненромални има, но и ние караме в егати занданите... Лъгаха ни с тия винетки, щели да оправят пътищата какво ми оправиха в дупката дупка
  • 42 2233

    6 3 Отговор
    Днес се прибрах от Румъния след 8-дневно пребиваване там и изминати 2000км по румънските пътища. Никаква полиция по пътищата, никакви камери по пътя или в храстите и въпреки това - нито една катастрофа. Румънците карат много по-агресивно и бързо от българите, но е факт, че не видях нито една катастрофа, не видях нито един полицай на пътя, който да се еб-ва с шофьорите и да ги дебне за нарушения. Нямат дупки по пътищата, карат се много по-спокойно отколкото в БГ, защото знаеш че не дебнат, за да станеш спонсор на полицията и прословутите им кръгови на всяко кръстовище, определено улесняват придвижването и намаляват вероятността от катастрофи.
  • 43 КNKИ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "С какво ще помогне това?":

    Аааааа..... и при джендърите от запад и в ,,Сининените Стати,, и тамъ правЪт мИсирани прУверки .... Ти да не си ут Индианонезия или да си рУшньак бре чокондуру бугарски...Ъ ....
  • 44 СусБе

    2 0 Отговор
    Нема спасение - народа слънчасва! А и подивя и пощуря покрай политиканстването и корупцията! За скоковете на цените дума няма а заплати и пенсии нанай берекет хабер!
  • 45 МАЧКА ЕТО НА НАРОДЕЦА

    0 0 Отговор
    Не СПИРА.....
  • 46 Киро

    2 0 Отговор
    Пак ще се правят на важни по селията и ще глобяват за щело и не щело
  • 47 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "КАКВИ ПРОВЕРКИ БЕ":

    Буквар ти трябва спешно
  • 48 КРОКОДИЛА

    1 1 Отговор
    УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
  • 49 Пурко

    2 2 Отговор
    Ми той Димитърчо Илийката и да иска да бърза с неговите прехвалени дачийки не виждам как ще му се получи! Не виждам защо ни го натрапват постоянно дилъра на недоразумението дачия!
  • 50 Пепи

    1 0 Отговор
    До края на акцията нЕма да карам пил.
  • 51 Вчера

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "choko":

    пътувах по Тракия.Почти всяка втора или трета кола,която изпреварвах,беше с отворено шофьорско стъкло и при някои-ръката отвънка.Не знам как карат без климатик в тая жега и защо го правят.Най-много да им влезе някое насекомо в купето...
  • 52 КАТ

    3 0 Отговор
    Когато стане катастрофа всеки път се търси под вола теле.
    За по-лесно причината на катастрофата се приписва или на превишена скорост, или несъобразена скорост или употреба на алкохол или още 2, 3 неща. Това не са истинските причини, а само някакви обобщения.
    Докато не започнат да търсят истинските причини за катострофите ще е все така.
  • 53 Дедовия

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "КАКВИ ПРОВЕРКИ БЕ":

    Какви " проверки" бе?? На пътя Пловдив- Пазарджик с месеци,нито една " патрулка"!!
  • 54 DrivingPleasure

    4 0 Отговор
    Тия акции ако вършеха работа отдавна да сме без жертви - истината е, че си пълнят касичката за да има бонусчета...
  • 55 Ммм Даа

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Добре правят":

    20 беха преди 20 години
  • 56 Готин

    4 0 Отговор
    Най-много инциденти с пешеходци стават на пешеходни пътеки. Това не прави впечатление на общините и пътна полиция. Явно никой не анализира причините за това, а те са ясни. Пешеходците се мислят за безсмъртни, особено когато пресичат и говорят по телефона си. Глоби, кога!? Полицията много добре знае, че са масови инцидентите, когато пътеката пресича повече от една лента за движение в посока. В този случай е задължителен светофар, но общината си "пита ушите", а мъртвите се увеличават. За ненормалниците любители на скоростта, няма смисъл да говорим.
  • 57 Важно е кой...

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Пръдливият Ханс":

    ...пърди зад кормилото...!Всичкото друго е ,,ала-бала"...!!!
  • 58 Хайл

    5 1 Отговор
    МоториститеНЕ СА НАЙ-УЯЗВИМИ а са НАЙ-НАХАЛНИТЕ И НАГЛИ НА ПЪТЯ...всеки трябвал да ги "пази" щото нахала карал с пълна газ и с 2 чифта мъ де...дреме ми на ГУРА ЗА МОТОРИСТА,ТОЙ МЕН ЩО НЕ ПАЗИ?????
  • 59 Рацер

    3 0 Отговор
    Човек няма работа на пътя ! Пътя е за автомобилите !!! Разкарай ми се от пътя човече недей да ми пречиш !!!
  • 60 Въпрос

    1 0 Отговор
    Най нагло карат колите с румънска регистрация в България. Минават през селата с 80 км/ч а на междуградски карат със 110 -120 км/ч. Защо на тях не им взимат книжките?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове