13 Септември, 2021 07:38 16 923 50

Талибаните: Българи, не се бойте от нас

  • талибани-
  • афганистан-
  • джавад заргар

На всеки, който иска да напусне Афганистан, ще му бъде предоставена тази възможност

Талибаните: Българи, не се бойте от нас - 1

Целта на талибаните в Афганистан е да изведат страната от кризата, като гарантират и на мъже, и на жени възможност да се развиват свободно и за тази цел новият режим подава ръка на останалите държави, включително и САЩ. Това послание отправи в интервю за bTV Джавад Заргар от новосъздадената комисия за връзки с медиите на ислямското движение.

Той беше категоричен, че Афганистан ще живее по правилата на Шариата, но не и с цената на репресии като тези през 90-те, когато отново бяха на власт: "Шариатски режим ще има, обаче миналите действия и грешки допуснати от нашите воини няма да се повторят, защото тогава бяхме във война, но истински ислямски режим ще има".

По думите му жените са важна част от обществото и ще им се създадат условия да продължат да работят, включително в държавната администрация.

"Разлика между руската, английската и американската окупация няма", категоричен е Заргар.

В същото време, той подчертава, че талибаните са "простили" на тези, които са имали военно присъствие в страната и сега се надява заедно с тях да може да я възстановят след десетилетията на конфликти.

"Даже и с американците искаме да имаме добри отношения и нашето послание към тях е и те да имат добри отношения с нас, имайки предвид ислямския Шариат и да не се намесват във нашите вътрешни работи, нашите ценности и общество. Посланието ни е към всички страни да вземат участие в развитието и реконструкция на Афганистан, да не мислят негативно, а да мислят положително за нас", каза Заргар.

Той обясни и че на всеки, който иска да напусне Афганистан, ще му бъде предоставена тази възможност.

"Ние на никого няма да попречим да напусне Афганистан. Това е тяхно неотменимо право. Разбира се, нашата молба към тях е да останат в Афганистан и да работят и да вземат участие в развитието на страната ни. Ако някои искат да напускат, ние ще им създадем условия, за да напуснат Афганистан и да живеят във всяка държава, където желаят. Но Афганистанците, независимо къде и в коя държава живеят като бежанци, няма да имат това уважение и спокойствие като в своята страна. Ние знаем, че ако Афганистан е икономически развит и има сигурност, сънародниците ни нямаше да напускат. Ако някои искат да се върнат обратно или бъдат върнати, ние ще им създадем условия за работа и добър живот. Като правителство ние сме длъжни да създадем добри условия за живот на хората и в тази връзка нямаме противоречия с никого", посочи още представителят на талибаните и добавя:

Ние се обръщаме за помощ и подкрепа към Европа и особено към българския народ: и ние сме хора също като вас, но нашата страна е разкъсана от войната и имаме много трудности. Затова отправяме молба за помощ за нашия измъчен народ. Ние не се намесваме във вътрешните дела, ценности и култура. Всяка страна има право да съхрани своите ценности, култура и религия така и ние искаме нашите ценности да бъдат съхранени. Когато американците напуснаха страната ни, разрушиха каквото имахме и оставиха хаос и безредици след себе си, затова имаме молба към страните от региона и света да ни помогнат за възстановяването на Афганистан. Благодарни сме на държавите, които ни помогнаха и подадоха ръка за възстановяване на нашата страна, молим и други държави да участват за възстановяването и реконструкцията на Афганистан. Не се страхувайте от нас, ние не сме заплаха за никого!"


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 48 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4321

    165 11 Отговор
    Що ли не ми се вярва да е така
  • 2 Mercedes

    197 26 Отговор
    Той и онзи с джипката така започна преди 12 години, па каква стана...

    Коментиран от #13

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Заради рейтинг тия от ТВто

    81 1 Отговор
    Са готови да преобразят всекиго и да кажат всичко.!
  • 5 Значи

    98 5 Отговор
    не потоци , а реки ще потекат към Европа !
  • 6 Gowo

    120 23 Отговор
    Няма какво да се страхуват от нас Ние до година вече няма да сме държава.
  • 7 Псевдоним

    175 11 Отговор
    От вас не се боим, боим се само от джендърите в европарламента и соросидните подлоги в правителствата.

    Коментиран от #20

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    65 10 Отговор
    все едно вълци да позят стодо овце
  • 9 соц

    55 47 Отговор
    Тези по демократични от комунягите през соца ще излязат.Разрешават да се напуска страната,искат тесни връзки с САЩ И Европа. Путя да им обясни че не може така,трябва по ленински да я карат

    Коментиран от #17

  • 10 КОй е собственика на БТВ

    49 5 Отговор
    АМериканец?
  • 11 12 КЕ'НЕФА

    24 53 Отговор
    Ние с фатмака ви помагаме вече, помогнете ни и вие,..поне за още...19 Имотчета

    Коментиран от #12

  • 12 13 НУЖНИКА

    64 23 Отговор

    До коментар #11 от "12 КЕ'НЕФА":

    HI Троле-Герберастки...!Почерка ти е все един и същ във всяка тема...!Толкова си прозрачен...!Дай нещо по-различно...!Всеки път - едно и също...!Все просташки и цинични изрази,досущ като на Другаря Ви Борисов...!!!
  • 13 5577

    19 27 Отговор

    До коментар #2 от "Mercedes":

    еее хаиде изкара 5лв :) нали използва думата джипката брояча те лови.
  • 14 БРАТИНЬО

    72 5 Отговор
    ТАЛИБАНИТЕ ЗНАЯТ ЧЕ НАЙ - ТОЧНИЯ КАЛАШНИК Е БЪЛГАРСКИЯ !
  • 15 Сатъра на Хана

    43 12 Отговор
    Че кой е казал че се боим от чакали и животни които се съвъкупляват като Австралийците с кози и овце :)
  • 16 Среко

    23 37 Отговор
    Талибаните са пичове
  • 17 Антитрол

    54 9 Отговор

    До коментар #9 от "соц":

    Абе "братята ви талибаните" най-демократичните ще излязат - много демократично режат глави - сигурно от господарите ви са се научили. Ето наскоро съвсем демократично застреляха един опозиционер че и шофьора му - пък Путин толкова недемократично ги праща в затвор с интернет че и ги изтезава да гледат националната телевизия.

    Сигурно са видели как господарите ви застреляха невъоръжени протестиращи пред Капитолия и са си казали - ето това е демокрация.

    Дай сега помощи да им пращаме на "демократите" а на Русия само санкции. Ще приемем и милион или два афганистанеца че да оправим и прираста да не обвиняват господарите ви че провеждат геноцид срещу българите.

    От къде ви намира такива чичко Сорос - знаеш ли какво е Шериат.

    Коментиран от #33

  • 18 Карадайъ

    17 2 Отговор
    Не се боим!
  • 19 Настрадамус

    43 7 Отговор
    Ами то като погледне човек Талибаните ни молят да се върнем там от където тръгнахме преди три хиляди години .Нали древната ни държава Балхара създадена преди пет хиляди години е съществувала на териториите на днешните Таджикистан ,Афганистан и Иран . Та няма да е лошо да си видим древната родина ,защото май че пак на нас се пада да я възстановяваме .Това е решението на Господ да се върнем там от където тръгнахме най вече икономически .
  • 20 талибани БГ

    38 4 Отговор

    До коментар #7 от "Псевдоним":

    Точно ! Тези в досегашните правителства ни налагат чужди ценности и някаква история на България , която все едно е писана от султана на Османската империя , както на него му изнася , значи така е било .И обществото се дърпа с възмущение и не приема нито ценностите , нито лъжите за историята , но на политиците не им пука нито за народ , нито за държава..
  • 21 Ха ха ха

    21 4 Отговор
    кой е този брадат козел на снимката ?!

    Коментиран от #24

  • 22 Мечо пух

    60 0 Отговор
    Ама ние от вас не се страхуваме, пък и няма причина за страх от вас! Твърде далече сте за да сте някаква заплаха за нашата държава! СТРАХУВАМЕ СЕ ОТ БЯГАЩИТЕ ОТ ВАС! Страхуваме се от тия, които под предлог, че се спасяват от вашия режим и нахлуват в Европа и по нашите земи, като тихомълком се опитват да наложат техните си порядки и техния си начин на живот, игнорирайки закони, порядки и традиции в държавите - гостоприемници!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Настрадамус

    9 20 Отговор

    До коментар #21 от "Ха ха ха":

    Не знам дали знаеш че и древните Българи са носели бради ,още преди да има Християнство и Мюсюлманство като религии . Освен това древните Българи са носели още и чембас това е опашката от коса на тила Чети ги тези работи преди да се присмиваш на другите хора .

    Коментиран от #25

  • 25 Ха ха ха

    19 5 Отговор

    До коментар #24 от "Настрадамус":

    не виждам къде в поста ми има подигравка или присмиване ! Констатирам това което е на снимката ! Ама като гледам, май ти се засягаш ...... та няма да се учудя ако се гъзиш на килимче и се молиш !
  • 26 Вандерлей

    29 3 Отговор
    Ако бТВ беше направила връзка с политическо лице свързано с КЪРВАВИЯ РЕЖИМ в Кремъл какво квичене щеше да е. "Путинисти, мурзилки и ватенки, квиииик". Ама, когато е некъв чаршафосан дет щял да прощава на останалия свят и щял да налага ИСЛЯМСКИ РЕЖИМ...свобода на словото било. Ми тъй де, друго си е КЪРВАВИЯ РЕЖИМ на джуджака...
  • 27 Тръмп

    27 1 Отговор
    Не вярвам на ислямисти!;)Да си седят там,не ги искаме тези животни!;)
  • 28 аз съм Веска

    18 3 Отговор
    Няма от какво да се страхуваме.Вие внимавайте . Ще се запознаете с Аллах!
    В България е!!!!!!!!!!
    С БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО .
    А МОХАМЕД Е САМО ПРОРОК .
  • 29 asd

    14 0 Отговор
    Властите сами наричат гражданите си бежанци? Не е ли редно да бъдат наричани емигранти?
  • 30 Пишман

    26 6 Отговор
    След 12 години "управление"на Тулупа Талибаните не могат да ни уплашат!

    Коментиран от #32

  • 31 Gen Gurko

    22 1 Отговор
    Само това че взривихте монументалните статуи на Буда, едно уникално и вече безвъзвратно загубено културноисторическо наследство е достатъчно за да имаме твърда преценка за вашата същност и толерантност. Живейте си както искате, но ние тук ислямски "майки с деца" НЕ ЖЕЛАЕМ.
  • 32 КОПИ ПЕЙСТ

    17 14 Отговор

    До коментар #30 от "Пишман":

    Данни за управлението на България
    2009г- 2021 г.:
    1.ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ - 3.32% на година!
    2. Рейтингови агенции за ИКОНОМИЧЕСКОТО СЪСТОЯНИЕ на България- "Moodys" и "Fitch" до: "ПОЛОЖИТЕЛЕН-СТАБИЛЕН"!
    Такава оценка България получава за ПРЪВ ПЪТ в икономическата си история!
    3.Минималната Работна заплата:
    2009 г.- 220 лв.
    2020 г.- 650 лв!
    УВЕЛИЧЕНИЕ ТРИ ПЪТИ!
    4. СРЕДНА работна ЗАПЛАТА:
    2009 г. - 520 лв!
    2020 г. - 1371 лв!
    Повишение ДВА и ПОЛОВИНА ПЪТИ!
    5.Минималната пенсия -
    2009 г - 140 лв.
    2021 г. - 300 лв. + 50 лв
    УВЕЛИЧЕНИЕ ДВА ПЪТИ и ПОЛОВИНА!
    6.Безработицата:
    2009 г - 14.8%!
    2019 г.- 3.8%!
    НАМАЛЕНИЕ ТРИ ПЪТИ!
    6. БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ на България
    2009 г - 52 млрд. лв!
    2020 г - 128 000 000 000 лв.
    За 10 години България е станала ДВА ПЪТИ ПО БОГАТА !
    7.За 70 г при ШЕСТ Министър-Председатели се построиха 360 км магистрали!!!
    Бойко Борисов за 12 години ПОСТРОИ 560 км магистрали!
    ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ от колкото всички останали за 70 г !
    8.За 12 г се построиха ПОВЕЧЕ Метро-път и ПОВЕЧЕ Метро-станции от колкото за 80 г, от когато е направен Първият "Проект за Метро на София"!

    Коментиран от #40, #45, #47

  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 4 Отговор

    До коментар #17 от "Антитрол":

    Я прочети малко повече за застреляния "опозиционер"...Тая гад и е малко десет пъти да я застрелят.
  • 34 Kris

    11 5 Отговор
    Еми, прав е брачеда тслибан, то САЩ, Русия са на всяка манджа мерудия
  • 35 Иван

    12 11 Отговор
    Разбира се, че ще им помогнем, нали сте наши далечни събратя, нашите ханове са тръгнали от вашите земи, Хиндукуш и т. Н. дори тук в тези земи не се различаваме кой знае колко от вас освен по религията

    Коментиран от #41

  • 36 Иван

    3 9 Отговор
    Разбира се, че ще им помогнем, нали сте наши далечни събратя, нашите ханове са тръгнали от вашите земи, Хиндукуш и т. Н. дори тук в тези земи не се различаваме кой знае колко от вас освен по религията, да живее Афганистан и България!
  • 37 Гръка

    8 2 Отговор
    Тия дали знаят къде е България, и какви са тия ценности да изнасилват убиват и взривяват, а за страха трябва да им е ясно че нас от никой не ни е страх камо ли от афганистан
  • 38 васко

    19 3 Отговор
    След някоя и друга година и тези ще ни надминат
  • 39 Alex

    18 0 Отговор
    Айде,бе!Много ти е мазна устицата!Щял да е нормален живота,ама по законите на Шериата/с е се пише/.Врели-некипели.Кого лъжеш,бе,брадатко?Вие първо режете глави,после питате това дали е жена или дете!И си ги дръжте у вас тези млади здрави момчета,щото тук за нищо не стават и на-важното,не са научени да работят!
  • 40 Само питам

    11 1 Отговор

    До коментар #32 от "КОПИ ПЕЙСТ":

    Магистралите не бяха ли 500 млн.км.?Толупа така разказваше .
  • 41 Карадайъ

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Иван":

    Защо? Ти сунит ли си?
  • 42 В.В.П.

    11 5 Отговор
    Ние ,народът на НРБ,,се боим ,от всичко,,,но има двама, трима,смелчака,които са извънземни,,Ще ви ги пратим,,Росен ,Плявата,И Соломон чифутина ..И Нянков,!!..
  • 43 Талибаните

    10 3 Отговор
    да не се надуват, че може да ги приемат в ЕС и тогава ще видят какво е мизерия. Ще им обръснат брадите и ще ги направят гейове. Въпреки това Афганистан е за пример. Една малка първобитна държава се опълчи на Русия и САЩ и те не можаха да я превземат. Браво! В БГ политиците си дадоха доброволно задните части на Русия и САЩ, за да им слугуват. И то без лубрикант!!
  • 44 васик атанасова

    8 0 Отговор
    тероризма е бизнес за десетки трилиони долара
    и за терористите и за тези които уж са добри и спасяват народа
    за 20 години са продадени военна техника за около 4 трилиона долара от която само 2 % е стигнала до афганистан
    а за полетата с опиум няма да говоря
  • 45 vasik atanasova

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "КОПИ ПЕЙСТ":

    бойко си замина !
    повече няма да се чува за него
  • 46 Хмм

    2 0 Отговор
    Интересно.
  • 47 Йо Несбьо

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "КОПИ ПЕЙСТ":

    Това е точно "копи-пейст". Никакво навлизане в детайла, никакъв анализ. Иначе бих написал същото, но изводите ми ще са по-различни. Давам веднага пример - безработицата в България я ликвидира не Борисов с някакви мерки, а самата криза. Хората бяха изгонени в чужбина, където намериха работа ВЪПРЕКИ кризата. Един от тях бях и аз. Ще може ли някой да предложи 3 млн работни места, ако емигрантите сега решим да се върнем? Не смятам! Заплатите можеха да се повишат до 1000 минимална още преди две години, с което да се постигне и по-високо вътрешно потребление. Още са 650!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 баба ти от Пловдив

    0 2 Отговор
    момчета, ние в Пловдив не се боим от нищо! Ние сме траки! За вас ни е мъчно! Ние създадохме Ирак, Либия , Конго, Гвинея, Камерун, Танзания, Кения , Тунис, Алжир, Мароко !!!
  • 50 до Джават Захард

    1 0 Отговор
    всички честни хора знаят ситуацията в Афганистан! Моля запазети живота на предишния президент! той няма авоари в банки в централната част на Европа!!!! други държат 18 % креди с..... с! семейството на б ...... л .......!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове