Last news in Fakti

12 Декември, 2021 21:15 1 660 20

Вигенин: БСП има солидно участие в новия кабинет

  • кристиан вигенин-
  • бсп-
  • участие

Според Вигенин това е шанс за БСП да присъства ефективно в управлението и в промяната

Вигенин: БСП има солидно участие в новия кабинет - 1
Снимка: БГНЕС

БСП ще има стабилно участие в новия кабинет и няма да е фактор на нестабилност дори и ако се случи да има нов лидер в началото на следващата година. Това заяви в "Говори сега" заместник-председателят на социалистическата партия Кристиян Вигенин, който е и заместник-председател на 47-ото Народно събрание.

По думите му БСП присъства солидно в проектокабинета с четирима свои представители и това дава добри възможности на социалистите да реализират голяма част от политиките, за които работят от много време. Според Вигенин това е шанс за БСП да присъства ефективно в управлението и в промяната.

Кристиян Вигенин изтъкна, че от партията са получили гаранции, че предложенията на БСП са изпълними. Не всички ще се случат с Бюджет 2022, но те са разписани в управленската програма, включително - като законодателни инициативи. Затова социалистите влизат в новото управление с убеждението, че това, за което са се договорили, ще се случи.

Заместник-председателят на БСП подчерта, че новото правителство ще дойде с нов бюджет, различен от проекта на служебния кабинет. Категоричен е, че няма да се тегли дълг от 10 или 12 милиарда лева.

"Таван на дълга от 10-12 милиарда е абсурден и не трябва да плашат гражданите, защото и в най-песимистичните прогнози не е говорено за двуцифрени числа. " - изтъкна Кристиян Вигенин.

Той обаче не коментира какъв размер на дълга е обсъждан, тъй като за това трябвали точни изчисления, обвързани с политики.

Вигенин изтъкна, че с развитието на електронното управление ще се оптимизират много услуги за гражданите и бизнеса, а оттам - и съставът на администрацията. Той отказа да коментира какъв процент съкращения в администрацията е необходим. Категоричен беше обаче, че за всяко ведомство трябва да се състави индивидуален подход за съкращения.

Според него има министерства, които няма да могат да изпълняват функцията си, ако се съкрати 15% от персонала им - като Министерство на външните работи, например.

Относно отношенията с коалиционните партньори Вигенин изтъкна, че БСП не е била против да се подпише общо споразумение за управление между четирите формации. Той е останал с впечатлението, че "Демократична България" е партньорът, отказал общ подпис под споразумението и затова се стигнало до варианта - двустранни споразумения между "Продължаваме промяната" като мандатоносител и останалите три формации.

"Вероятно е нужно време, за да се разбере, че в името на по-голямата цел си струва да се направят някои от тези компромиси." - каза Вигенин

Той отхвърли твърденията, че социалистическата партия може да се обезличи, участвайки в тази коалиция. Изтъкна, че БСП е единствената лява партия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вагината

    21 7 Отговор
    Добре вагина, а крадливата другарка каква е там?
  • 2 ТОЙ Е

    11 7 Отговор
    да но без НИНОВА тя ще ви провали............................................
  • 3 мдаааа

    16 7 Отговор
    Ясно , ше затънем солидно ...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ха ха ха

    16 6 Отговор
    И Вагинат@ се прави на политик.Примата на политик се прави.
  • 6 плана беше

    16 7 Отговор
    Гласувайте за ПП за да ви управлява БСП.
  • 7 Бухаааа

    12 5 Отговор
    Вагината на НС Бухаааа.Тоя си мисли ,че е политик ?Пълен лольо бутан от десе стареца
  • 8 Динку

    7 2 Отговор
    Унуфри 2 в Бесеое.Унуфри 1 е на Кацамунски внуко
  • 9 Тапата

    13 6 Отговор
    Е, точно заради солидното участие на БСП, кабинета ще се разпадне.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 гост

    9 5 Отговор
    И солидна ще е разрухата в държавата вагинов
  • 12 Топ на Унуфри в Бесепе

    9 4 Отговор
    1 .Внука на Кацамунски Крум,2 Явор Божанков-миукащия политическо недоразумение 3 Вагината като бухал гледа и само лъже.
  • 13 БСП за България и Радев

    6 6 Отговор
    Кристияно, та ние на практика ръководим държавата чрез госпожица Нинова и генерал Румен Радев. Евала, че остана верен до гроб на нашата лидерка
  • 14 Ана

    4 7 Отговор
    Четейки коментарите изпитвам срам от просташки обиди ,стил мутренски !!!!
  • 15 Хххх

    5 8 Отговор
    Плачете за мутрата ,ще Ви липсва просташкия му изказ ,явно не приемате умните политици !!!
  • 16 псевдо комунисти

    4 1 Отговор
    да ви се нахакам в чиниите ви
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Соро Георгиев

    2 3 Отговор
    Подкрепеният от БСП натовски генерал, ежедневно вдига цените на хранителните продукти, с цел утилизация на дебилите! БСП мразят искрено българите и горещо се грижи за интересите на американската дълбока държава! USA негрите и БГ дебилите, плащат на всички негодяи от сърце!
  • 19 Vagin

    0 1 Отговор
    Всички пари се управляват от Кирчо , Кокорчо Лорелчо! Вашите постове се колкото как ти Курнела да са радва и да дига червените линии з а Белене, за Македония, за Истамбулската Конфекция и пр.. За Шенген, принудителната ваксинация и хартиените изтребители се видя че сте на едно мнение
  • 20 tato

    0 0 Отговор
    Този няма нищо общо с Корнелия.
    Подлец и муушеннник ми мяза. Нахалничък и без покритие. Куха личност
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове