Last news in Fakti

24 Март, 2022 16:41 4 895 80

Радев за Митрофанова: Никой посланик няма право да говори от името на българския народ

  • румен радев-
  • елеонора митрофанова-
  • посланик

Според президента връщането на Атанас Кръстин за консултации е логичен ход

Радев за Митрофанова: Никой посланик няма право да говори от името на българския народ - 1
Снимка: БГНЕС

Никой посланик няма право да си присвоява правото да говори от името на българския народ. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Брюксел във връзка с изказванията на руския посланик Елеонора Митрофанова.

Думите ѝ по-рано днес станаха повод и посланикът ни в Москва да бъде призован в София на консултации. Правилата на дипломацията предполагат и реципрочното действие – връщане на Митрофанова в Русия.

Радев коментира, че решението на правителството по отношение на посланик Атанас Кръстин е „логичен ход в настоящата ситуация“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 113 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    62 27 Отговор
    Същото важи и за вас, Мучно! Ама не спирате да го правите.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Човека КоZа

    88 85 Отговор
    Митрофанова е права! Народа на България е с Русия, въпреки продажните ни политици!
    Z

    Коментиран от #15

  • 4 ZZZZ

    78 38 Отговор
    Това го кажи на украинския посланик дето муфти оръжия от нас !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Грульо

    76 39 Отговор
    Айде и тоз се прави на евроатлантик, обаче Митрофанова не е говорила от името на българския народ, а каза какво мисли българския народ по темата. Но, наще продажници, за да се натегнат на запад, се правят на неразбрали.
  • 7 Хахаха

    58 13 Отговор
    СЪЩОТО МОЖЕМ ДА КАЖЕМ И ЗА ПРАВИТЕЛСТВАТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ !!!!!!!!!! КОЙ ОТ КОЙ ПО-ПРОДАЖНИ
  • 8 Павел Пенев

    62 18 Отговор
    Радвайте се на Херо Мустафа,тя говори от името на американския народ. Какви нищожества ни управляват каза проф.
  • 9 12345

    62 26 Отговор
    Радеф народа се обърна срещу вас, вие не сте с българският народ
  • 10 гост

    38 40 Отговор

    До коментар #5 от "смях":

    Ах , горките путиноидчета , хахахах !! Остана им един Копейкин и той безгласна буква и повече парламент няма да види посмъртно , хахахахах !!!
  • 11 5789

    39 17 Отговор
    Митрофанова - Президент, Радев и его друзья - в панделата!
  • 12 Какви сме измекяри само

    34 41 Отговор
    Тая ни плюе, племето си мисли, че дъжд вали!
  • 13 Българка

    34 45 Отговор
    Путиновият говорител в България да си събира парцалите и се омита от страната ни с 200. Никой чужд посланик няма право да се меси във вътрешните работи на България, да обижда и говори от името на българите. А Митрофанова го направи неколкократно и брутално. От Брюксел Петков обяви, че България вика за консултации българския ни посланик в Русия . Това значи, че рускинята си тръгва!
    Вън!
  • 14 user

    34 21 Отговор
    Лека полека с пропаганда и българинът ще стане русофоб. Националните телевизии у нас се държат от американци и английкси фондове с неясни собственици. От 2014 година в Украйна се провежда такава антируска пропаганда и само за 8 години украинците санаха нацисти и мразещи руския народ. Същото ще се случи и тук. До няколко години омразата към Русия ще е в пъти по-голяма!
  • 15 !!!?

    36 36 Отговор

    До коментар #3 от "Човека КоZа":

    Защо бъркаш сантиментите на българите от преди един век и половина с днешните кремълски фашисти и шпиони, който водят варварска война в Украйна бе Аланкоуло !!!?

    Коментиран от #58

  • 16 Румен Мустафа

    37 5 Отговор
    не е българският народ. Оставка.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Шаг Вперед

    38 18 Отговор
    Митрофанова заслужава да бъде новият президент на България, защото само тя говори с думите на българския народ и изразява неговите чувства. Дано се случи по-скоро !

    Коментиран от #21, #61

  • 19 Смех

    43 8 Отговор
    А КОЙ ИМА ПРАВО ВИЕ ЛИ... АКО ИСКАТЕ ДА ЧУЕТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НАЛИ ЗА ТОВА СА ТИЯ РЕФЕРЕНДУМИ.... Да ви светна вие не сте българския народ вие сте просто отражение на някакъв вот който дори не минава 50%... имал той 30% от 40% гласували и се мисли за някъв богоизбран...

    Ако имате съвест или сте поне малко българи питайте народа и ще видите че Митрофанова може и да е права а тогава какво правим нещастници...

    Коментиран от #34

  • 20 Коко

    38 14 Отговор
    Атанас Кръстин и Митрофанова са различни категории хора. Кръстин е никой, Митрофанова е личност. Каквото и да каже тя, в нея се усеща достойнство.

    Коментиран от #62

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 нннн

    39 8 Отговор
    Що за глупост? Митрофанова е констатирала истината, че повечето българи са русофили. Но - мога да добавя - си избират русофоби за управляващи. Това на шизофрения ми прилича. Българ, мислите ли като гласувате?

    Коментиран от #54

  • 23 Фабрика за тролове

    11 30 Отговор
    Знам че има доста русофили, но това което виждам в коментарите е скандално. Фабриката работи на пълни обороти. Всички са прави , че такива изявление на посланик не са удачни. Направо са скандални. Ужасно е да си в близост до Русия, а още по-ужасно е да си на кръстопътя м/у две велики сили, каквито са САЩ и Русия. Най-хубавото нещо, което се е случвало на България са НАТО и ЕС. % от БВП за отбрана намаля и съответно има пари за други настоящи проекти. Аз лично не искам да плащам 10% от БВП за отбрана. Вие искате ли ?
  • 24 Човек с очи

    34 9 Отговор
    За съжаление малко от българските политици изразяват мнението на българския народ. Предимно четат листчетата от амерканското посолство. Затова се налага гражданин на друга страна да каже нещо. Не казвам "чужденец", защото когато посланик Митрофанова отиде на църква, там свещениците пеят същото като в българските църкви.
  • 25 Софиянец

    33 8 Отговор
    Ех Радев, Радев, жалко че ти стиснах ръката на 3ти Март! Следващият път плюмка в лицето очаквай от мен!
  • 26 ПараШут

    33 9 Отговор
    Радев, айде няма нужда постоянно да го увърташ или си на страната на българския народ, а българският народ е приятел на Русия или се разкарай и освободи мястото. Марионетки вече си имаме достатъчно. Достойни хора ще се намерят, ти все още не си се доказал. Един път си така , друг път онака. Ще заемеш ли твърда позиция най-накрая, за да защитиш народа си или ще говориш на един глас с Кирил Зеленски ?! Дошло е време разделно, повече лиготии няма да търпим !!!
  • 27 Ейп Крос

    11 23 Отговор
    На тази руска спекулантка отдавна трябваше да и намажат ските.
  • 28 4689

    26 6 Отговор
    Не виждам никакъв проблем, посланика да каже какво вижда, то това му е работата!
  • 29 адаша

    10 6 Отговор
    90% от никовете които пишат в момента , възхваляваха до безумие, тоя фатмак преди изборите. Ли це мер че та!
  • 30 Без Коментар

    8 6 Отговор
    Това е отговор на много въпросите отговор са дадени от 3е-news.net Резултатите показват, че 39% от българите в трудоспособна възраст, живеещи в градове с над 50 000 жители у нас, подкрепят Украйна и също почти толкова (36%) не подкрепят нито една от страните. Около 16% се застъпват за Русия. В отговорите си, някои от респондентите цитират САЩ, други споделят, че според тях много от информацията е скрита или заявяват, че основната им позиция е категорично против война в 21 век. Отговорите на респондентите показват, че превес имат (42%) лицата, за които най-логичният развой на ситуацията е да се достигне до мирно споразумение. 20% смятат, че Русия ще продължи военния си натиск и ще постигне победа над Украйна и почти толкова (19%) изразяват мнение, че Русия сама ще прекрати атаката си над Украйна. Не малък е и процентът от хора, които смятат, че ще започне Трета световна война – 11%. Около 63% от хората изпитват притеснение за България и очакват негативни последици за страната ни. Наблюдава се, че хората изпитват силна съпричастност, въпреки смутната ситуация. Когато става въпрос за дарения в помощ на украинските граждани, 72% от лицата са склонни да отделят средства или продукти като дрехи и обувки. Нещо повече, 21% от всички са склонни да приютят украински бежанци в дома си и 33% споделят, че биха го направили, но ги възпрепятстват възможностите им в момента.
  • 31 !!!?

    15 15 Отговор
    НЕ ИСКАМЕ КРЕМЪЛСКИ ШПИОНИ В БЪЛГАРИЯ ! ВЪН !!!?

  • 32 Оле мале

    20 1 Отговор
    Ама то и вие нямате право да говорите от името на българския народ, но го правите. Щото вашто мнение е все различно от това на народа, както вече някой писа, повече от 30 години е все така. Уж ПРОМЯНА, ама промяна за едни, а за други....
  • 33 Вие сте бунаци!

    15 2 Отговор
    90% от военните са агенти на руското разузнаване.Всички съюзи на офицери и сержанти от запаса са двойни агенти на ДС и русия.За каква българска позиция става въпрос?
  • 34 3467

    15 3 Отговор

    До коментар #19 от "Смех":

    Да направя ВАЖНО уточнение:
    Избирателната активност беше толкова ниска, че "Президентът" взе поста с 20 % от ИМАЩИТЕ право на глас български избиратели! НЕЛЕГИТИМНО представителство е това!
  • 35 Майна

    6 18 Отговор
    Прав е Радев . Мутрафонова прекали !
  • 36 Българските

    18 0 Отговор
    Политици също нямат никакво право да говорят от името на народа, имат право да говорят от името на институцията която представят или министерски съвет или президентство или парламент и тн
  • 37 Оня

    16 5 Отговор
    А Мустафата защо говори от наше име бе другарю президент. Колко пъти руският посланик е влизал в държавни институции в които влиза Мустафата.
  • 38 българин

    19 4 Отговор
    ако се беше изказал така преди изборите, днес нямаше да си президент. аман от страхливци които не смеят да кажат истината от страх за стола им. де да имахме някой като Орбан, нямаше да сме в тази ситуация.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Дуда

    4 6 Отговор
    Радев имаш смъртна присъда и тя ще бъде изпълнена в походящия момент.

    Коментиран от #46

  • 41 1234

    13 2 Отговор
    Само покрай избори се изказва балансирано, иначе си е чиста Хамериканска подлога.
  • 42 Служил в БНА

    18 5 Отговор
    Гласувах за Радев за Първият му мандат без миг колебание ...За Вторият му се ...въздържах по ред причини ...НО, днес, ТОЙ вече не е моят Президент ! Вероятно постигнал целта си и знаейки ,че по Конституция няма да има право на Трети ...днес си показа същността и разиграва коня ,така ,както Му наредят тия от зад Океана . О.З. съм и съм станал дори по-рано от него офицер ,клели сме се в една клетва и една вярност и под едни знамена ...Днес аз съм само капитан и стотинка не вземам за това ,въпреки че съм служил,давал запаси и бил на разположение поне до 1997-ма .НО убежденията и клетвата си ,която съм дал ,съм и останал верен . НАТО-вския блок тогава и САЩ ни бяха противници ...ДНЕС ген.м-р Радев ,Президент на България ги има за ...ПРИЯТЕЛИ ...И то не само от днес ,а още от 1991-ва ,когато си е захвърлил чл. книжка от БКП и отишъл в НАТОвски Академии да кара . За мен Радев е ПРЕДАТЕЛ ,ЧОВЕК,КОЙТО ДАЖЕ ,КАТО СЪПРУГ Е ПРЕДАЛ И ЖЕНАТА РОДИЛА МУ ДВЕ ДЕЦА !РАЗОЧАРОВАН СЪМ г-н Генерал !

    Коментиран от #45, #47

  • 43 радееееев

    17 2 Отговор
    А дали ви се иска въобще да чуете какво мисли българският народ за вас , остави я Митрофанова , или сте си монтирали забранителен памук в ушите. В случая не е важно какво е споделила Митрофанова ато лично впечатление , а реалното становище на народа , за което сте напълно глухи.
  • 44 Иван

    5 15 Отговор
    Тази омраза се насажда от кремълската пропагандна. Г-жата да си ходи вкъщи и да си събере агентите , Копейкин и платените почитатели и в Москва . Каква е тази перверзна любов на българите към варварите . Довижданееее
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Иван

    5 9 Отговор

    До коментар #40 от "Дуда":

    Ей властите СПИТЕ ЛИ?ТОЗИ ОРК ЗАПЛАШВА БЪЛГАРСКИ ДЕЙСТВАЩ ПРЕЗИДЕНТ С УБИЙСТВО!!!???ХАЙДЕ ДА СЕ ПОРАЗРОВИТЕ И ДА ГО НАМЕРИТЕ ТОВА ЛЕКЕ!
  • 47 Иван

    4 13 Отговор

    До коментар #42 от "Служил в БНА":

    Аз не гласувах за Радев , но не знам ти в коя държава живееш. Тука е България ние сме в Нато и Ес , да ти напомня и , ако те обиждат това е естествено да се защитиш .

    Коментиран от #49

  • 48 Ртфг

    7 2 Отговор
    Жалък службогонец, предател и лигльо.
  • 49 случаен

    6 0 Отговор

    До коментар #47 от "Иван":

    и как обижда истината
  • 50 ОСТАВКА ФАТМАК!

    10 3 Отговор
    ПОСЛАНИК МИТРОФАНОВА КАЗА ПУБЛИЧНА ИСТИНА И нато-$ЛУГИНАЖА ЗАР€ВА!

    ОСТАВКА ФАТМАК- ПР€ДАТ€Л(натов€ц),ПРОДАЖНИК И КЛ€ТВОПР€$ТЪПНИК!

    ДОЛУ Ч€РВ€НАТА $ВОЛОЧ Г€РБ, Б$П, ДП$ !
    77г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ! СТИГАТ!
    РЕВОЛЮЦИЯ-НОВА КОНСТИТУЦИЯ!
    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА ОТ циони$ти(натовци) БЪЛГАРИЯ!
    РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ нато($ащ)!
  • 51 гражданин

    9 1 Отговор
    Никой политик, особено който е излъгал избирателите си, не може да говори от името на народа.!
  • 52 Бай Дън

    10 0 Отговор
    Изказването беше повече от ясно, че е лично мнение и не е изказано от името на българския народ, въпреки, че според мен е напълно вярно! Не виждам защо канадците са толкова чувствителни, когато им се каже нещо което е истина. Да, българите са против тази война, а предполагам и против всяка една война, но българите са и против затварянето на въздушното ни пространство и против чужди войски тук да не говорим за износ на оръжия. Който има интерес от този конфликт той да налага санкции и да праща оръжия.
  • 53 Бай Дън

    2 2 Отговор
    Ванка - време е да спреш да спамиш не се ли усещаш? Хората не са толкова глупави!
  • 54 Равнопоставеност

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "нннн":

    Не избират русофоби - просто е много лесно да подкупиш малко на брой продажници, а ако някой изрази дори и просто смекчено мнение да го махнеш. Това е смисъла на непряката демокрация - от една страна народа да няма право на пряк глас, а от друга избраните да са за кратко за да знаят, че каквото вземат това ще е и да слушат за да се нагушкат.
  • 55 asaa

    10 2 Отговор
    Някой някога искал ли е мнението на Българският народ ?.По-вече от 30 години това което казва Американският дипломт това става-те управляват България с нашите васали и слуги. Ако същото каже за Америкaнският посланик на другият ден ще бъде изгонен -уволнен.
  • 56 Кой вкарва България във натовската война

    10 1 Отговор
    Този на снимката ще вкара България в поредната национална катастрофа. Заради неговата тъпота ,Българите ще страдат. Ще остане в историята на България със срамно име. И какъв е интереса на България, той не може да отговори.
  • 57 БАТЕНКА

    3 7 Отговор
    мутрафон вън
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Кую

    1 4 Отговор
    Само Мустафата.
  • 60 емигрант

    2 6 Отговор
    Българинът ще повторя отново е имитация неуспешна на хомосапиенс ! Последният комунист
    на света ще умре в България е казал Д.Талев и е прав, а това е най-големият срам за кошарата от овце ! Заслужено беднотията е най-доброто което Бог е дал на това изпростяло стадо !
  • 61 вовкин

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Шаг Вперед":

    като ни нарича подлоги
  • 62 гую

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Коко":

    личност,колко посланици изгониха

    Коментиран от #71

  • 63 дядото

    6 2 Отговор
    г-н радев.кирчо не е и наполовина българин,а вече признава,че 80 на сто от българите са против военна помощ и пр.за украйна.а ти г-н президент .....

    Коментиран от #65, #67

  • 64 емигрант

    3 7 Отговор
    Питам русофилите: - ЗАЩО СТЕ ТОЛКОВА ПРОСТИ И ЗАЩО ПАРТИЙНОСТТА ВИ Е НАД БЪЛГАРИЯ ? ОТ РУСКИ Ху ЛИ СТЕ ИЛИ Пу ПОЛУЧЕНИ ?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Otoplitel

    7 2 Отговор
    Вие като президент имате право да предизвикате референдум по този въпрос.Ако госпожа Митрофанова се окаже права би трябвало публично да и се извините и след това е нормално заедно е вицето да се оттеглите от заеманите постове.

    Коментиран от #69

  • 67 къцан

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "дядото":

    Дядото, кой ти пръъдна в мозъка ?
  • 68 11122223333

    10 1 Отговор
    Г- Радев, а кой политик има право да говори от името на българския народ? Всички го правите, а досега провели ли сте референдоми по жизнено важни въпроси ? Европейски съюз, шенген, НАто, Белене, Южен Поток, Козлодуй и т.н.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Матей преображенски

    9 4 Отговор
    Охооо,намирисва не,ами направо вони на скъсване на дипломатическите отношения.Радевци здравата се увличат,самозабравят се.И укрите се усещаха самоуверено с чичо Сам зад гърба си,а когато влязоха в единоборство с руските спец-наз,и като обърнаха,американците изфирясали.И тука може да се извърти подобен сюжет,колко му е.При това трябва да се отчита местната специфика и какви елементи могат да привлекат в ролята на бандеровци,тук също е отгледан голям криминален контингент и разнообразна сволач,це-гин-ски башибозук и пр.
  • 71 Коко

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "гую":

    Постави правилно препинателните знаци. Не се разбира, какво искаш да кажеш.
  • 72 АнтиКомуняга

    3 6 Отговор
    Дъртата КГБ-ка да бъде изгонена и да си живее живота в Комуналката !!
  • 73 Комуниста

    1 0 Отговор
    Баба Яга Атлантика да не говори в Брюксел от името на България.
  • 74 Айде де

    1 0 Отговор
    А вие с какво право , и за колко % - говорите за народа ?
  • 75 Питам

    2 0 Отговор
    Пак ли сме "независима и демократична държава" , и поредното , от " кой" стан НАхме ТЕРИТОРИЯ?
  • 76 Пепа Чевръстата

    1 0 Отговор
    Едно време трошаха кокали за една дума казана не на място , а Сега тя Може да говори каквото си иска . Стига с двойния стандарт.
  • 77 Пепа Чевръстата

    2 0 Отговор
    Тези думи ги кажи лично на Митрофанова и на Путин а не в Брюксел.
  • 78 Ани

    0 0 Отговор
    Радев беше предупреден многократно. Когато човек няма морал. Лишен е от достойнство и чест. Той закономерно става жертва на победителите. Колкото и да им се кланя, колкото и да роболепничи Мутрофанова му го каза откровено в очите. Такава беше оценка на Временно Изпълняващия Длъжността Президент генерал от ВВС Радев и на Престъпното Правителство.
  • 79 Ани

    0 0 Отговор
    Моето предложение е да закрием тази срамна страница от българската история.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове