Last news in Fakti

3 Май, 2022 17:35 1 360 34

Шаламанов: Коалицията няма да се разпадне

  • велизар шаламанов-
  • бсп-
  • възраждане

Той счита, че депутатите ще гласуват да се окаже военна помощ на Украйна

Шаламанов: Коалицията няма да се разпадне - 1
Снимка: БГНЕС

Не смятам, че правителството е под риск да се разпадне. Мисля, че БСП няма да излезе от правителството, защото с това ще загуби възможността да бъде част от обновлението на България и от изпълнението на Националния план за възстановяване и устойчивост, както и плановете за превъоръжаване и развитие на отбранителната ни индустрия. Това заяви пред News.bg бившият служебен министър на отбраната Велизар Шаламанов по повод утрешното извънредно заседание на Народното събрание, на което трябва да стане ясно дали ще окажем военна помощ на Украйна.

Аргументацията си за това, че коалицията няма да се разпадне, Шаламанов обясни с това, че България има изключително важни задачи за решаване и амбициозни цели, с които правителството било избрано в парламента. Правителството успешно ще премине предизвикателството, но предстоят и много други, очаква бившият служебен министър на отбраната.

Той счита, че депутатите ще гласуват да се окаже военна помощ на Украйна, тъй като това е волята на мнозинството от народните избраници, до голяма степен и в опозицията, с изключение на "Възраждане".

Това е само един от трите елемента, които са необходими - заедно с това решение, трябва парламентът да ускори работата по приемане на програмата за превъоръжаване и създаване на инвестиционния фонд, да окуражи правителството за използване на инструмента на многонационалните сили за бързо укрепване на нашите отбранителни способности, докато получим новата техника и докато се освободим от старата техника, настоя Шаламанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще се разпадне

    29 2 Отговор
    Заради кухните Ви леики които служат само за равновесие.
  • 2 ТаУмВзе

    39 2 Отговор
    Държавата се Разпадна бе шамандурииии! Ква коалиция, банда крадливо улав сугинаж.
  • 3 Сандал

    22 1 Отговор
    Димитър Благоев-Дядото, ако знаеше че наследниците му ще подкрепят фашистите нямаше да я съдава тази фалтшива лява алтернатива.
  • 4 Хихи

    26 3 Отговор
    Така е. Коалиционната шайка разбойници се е вкопчила в корупционния кокал в мъртва хватка и не пуска. Никога не е било такова благодатно време за далавери. Много бивши шампиони по краденето гледат завистливо и цъкат с език. Любопитното е че 95% от материала не осъзнава какво го чака тази година, а си мисли че животът ще продължи както досега.
  • 5 Пако

    21 2 Отговор
    ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ И ОЩЕ КАК,ЕСЕНТА НА ИЗБОРИ.
  • 6 Красимир Петров

    26 3 Отговор
    Може и да не се разпадне,но цялата ще падне.Повечето от Българският народ не осъзнава какво го чака от есента.Цените на ток,парно и храни ще са непосилни и тогава Кирчо и Кокорчо ще хапнат дървото.
  • 7 морков

    18 0 Отговор
    абе седнете си на задниците , и се захващайте с цените ,и заплатите / ама не вашите / и не се напъвайте да изглеждате държавници че ставате хем смешни , хем ниско наведени та преливате от роболепие
  • 8 БРАТИНЬО

    7 7 Отговор
    БАЦЕ Е ГОТОВ ВЕДНАГА ДА Я ЗАМЕСТИ
  • 9 Да бе да няма

    14 0 Отговор
    тоя е болен нещо балнува то всичкото управление некадърно безотговорно ще върви на майн .....идат нови избори дано се освестят заблудените
  • 10 Шаламанов, Слугинаж продажник и Идиот!!

    20 0 Отговор
    Такива като тоя Закопават държавата в тинята!!
  • 11 Факти

    20 0 Отговор
    Пак ли тоя противняк бе, вече ме е гнус да отварям сайта - давате думата само на продажни българомразци!
  • 12 Дърт мазен гаден

    16 0 Отговор
    П..едал!
  • 13 Коалицията със всичките си недодтатъци

    6 11 Отговор
    Е в Пъти по добре от Сикаджийска та шайка на Борисов! Видяхме какво е Борисовщината, Цветановщина, Фидосовщина!! Никога повече ГЕРБ!!

    Коментиран от #22

  • 14 Боруна Лом

    17 0 Отговор
    НЕ СИ ЛИ ДОБРОВОЛЕЦ С ТАГАРЕВ И ПАСИТО
  • 15 Скоро

    17 1 Отговор
    И цените няма да впечатляват чак толкова на фона на празните магазини което е най страшно.Започвам да се сещам за 1989.г.празни рафтове купонна система дълги опашки от 4 ч.сутрин за мляко.Ужас тия ще ни унищожат тотално че и бомби ще докарат.
  • 16 Error

    25 0 Отговор
    Шаламанов , само гледай! Треперите от страх нали, продажни марионетки? И някой може ли да обясни какво общо има Украйна с ЕС и НАТО и защо заради една държава натъпкана с оръжие за милиарди поверено в ръцете на неонацисти трябва да страда България?!
  • 17 Сух

    15 0 Отговор
    Значи протести до разпад, съд, затвор!
  • 18 майтаки

    18 0 Отговор
    Дръжете още, накрая вас ще ви разпаднат на парчета... Нали знаеш, 30 годишен джакпот от народна любов има натрупан?
  • 19 Чики-Рики

    9 0 Отговор
    Ами ако се разпадне?!Кво правим?!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ще се разпадне

    14 0 Отговор
    Българите разбраха, че продавате оръжие за Азов, 3 АН-а най-малко. Отваряте завод за ремонт на Азовски оръжия-пряко влизане в конфликта. Не ви интересуват цените, газ-от 30 евро мегават час на 70, до сто евро. Безумна инфлация, още по-голяма зимата. И се хилите и подкрепяте политика във вреда на българският бизнес и потребители. Васали, обслужващи чужди интереси . Вие сте предатели: ПП, ИТН, БСП, ДБ, ГЕРБ.
  • 22 И двете са зле

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Коалицията със всичките си недодтатъци":

    И ГЕРБ и ПП обслужват чужди интереси, във вреда на българският бизнес, българският народ и България. Към тях добавяме БСП, която ги крепи, ИТН-мълчат като партизани, но ги крепят, и сектата ДБ. Една приемственост във слугинажа, за сметка на България.
  • 23 гоггог

    9 0 Отговор
    Шамандуров, твоето време изтича в канала. Както и на коалицията. Дано не ти стигнат центовете от Козяк за новата цена хляба.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Разпаднали сте се и още как

    8 0 Отговор
    Изчезвайте всички мр....сни продажни лиц....мерни гадюхии.Референдум и избори !
  • 26 хнY

    6 4 Отговор
    Русофилията в България се дължи на Русофобите(елементарните русофоби)
    Румен Радев спечели изборите честно, кагато Вие ги спечелите правете друго.

    Аз само питам: Кой натресе на Радев, канадския изамник Масква или Вашнгтон?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 мм да бе

    0 3 Отговор
    Да видим Путин какво ще нареди на Боко Тиквата
  • 29 нннн

    3 3 Отговор
    Няма да се разпадне. Копанята е като магнит.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 нснс

    5 0 Отговор
    ако коалицията не се разпадни то тогава народа ще разпадне държавата с митинги и протести което е по лошо
  • 32 333

    6 0 Отговор
    Значи ние ще я разпаднем.Само оставка на правителството и разпускане на Парламента може засега да спре този скок към дъното.
  • 33 Хан Ауспух

    5 0 Отговор
    Щесе разпадне и разложи!
  • 34 Артилерист

    1 0 Отговор
    Шаламанов е американски агент и е активиран да брани американските наложници Киро и Асен. Той не може да си удържи устните си секрети като говори за предизвикации, визии, превъоръжаване, отбранителни способности и прочие милитаризми. Той е част от съсипването на армията ни. Говори за "получаване на нова техника", но не казва, че ще е само американска и на много висока цена, плащана предварително и на куп...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове