Last news in Fakti

22 Май, 2022 11:40 2 867 47

Ива Митева: Минчев знае за решетките от януари

  • ива митева-
  • кирил петков-
  • никола минчев-
  • решетки-
  • нс

По повод призива на премиера за свикване на КСНС по темата, Митева напомни, че на КСНС през януари всички партии са се обединили около общата позиция на България в седем точки, но още нито една от тях не е изпълнена

Ива Митева: Минчев знае за решетките от януари - 1

Нашата позиция за Северна Македония не е изненада - пазарлъци със съвестта си, с българските граждани и с правата им няма да направим. Това заяви Ива Митева от "Има такъв народ" в "Денят започва с Георги Любенов"

По повод призива на премиера за свикване на КСНС по темата, Митева напомни, че на КСНС през януари всички партии са се обединили около общата позиция на България в седем точки, но още нито една от тях не е изпълнена.

"Ние сме казали че това е нашата червена линия и тя ще бъде такава докрай", заяви тя.

По думите ѝ поведението и говоренето на премиера Кирил Петков намекват, че трябва да пуснем РСМ на преговори с ЕС.

"Знаете, че в момента сме пред одобряване на рамката за преговори, отваряне на конкретните глави, това е важно, но ще изпълняваме докрай договореностите и приетите документи Когато обстановката не е променена, когато условията не са променени и нищо не е свършено, ние няма как да обърнем нашата позиция"

Тя коментира и поставените решетки на входа на парламента, като заяви, че председателят на парламента Никола Минчев през цялото време е знаел за тях и е подписал докладни за тях.

"Поисках да разбера каква е хронологията, тъй като човек толкова дълго в администрацията ми е ясна процедурата. Оказа се, че още януари е имало среща в кабинета на председателя с началника на НСО, на която е поставен въпросът с решетките, може би е провокирано от събитията тогава и протестите. Тогава той (Никола Минчев - б.р) е дал съгласие. Естествено че знае, и са се обединили в тази посока да се поставят евентуално решетки. След това е постъпило писмо от началника на НСО до главния секретар, той го е разпоредил за проучване на възможностите и за приемане на действия, има докладни записки. Накрая завършва април месец с една докладна до председателя на парламента за компенсирани разходи в бюджета. Там изрично пише, че една част от средствата са за три метални решетки за южния вход на НС. Върху докладната има неговото "да", това за администрацията означава, че има неговото разрешение".

Тя уточни, че 46-ото НС е приело поправка в правилника на парламента, според която всеки председател може да си назначи секретар и екип.

ИТН не само ходят на коалиционни съвети, но и са вътрешната опозиция там, категорична е Митева.

"Това, което чух от председателя на парламента не ми хареса. Той каза - ако някой не идва на коалиционен съвет, то това най-често е ИТН. Вчера се опита да се извини и обясни, реакцията му била вследствие на пост на Слави Трифонов във фейсбук. Той е председател на парламента и думата му тежи. Призовахме го да излезе и да каже кога, на точно кой коалиционен съвет не сме ходили. Такова нещо не сме чули, той по-скоро се опитва да се измъкне".

Тя заяви, че за много неща в управлението "Има такъв народ" научават впоследствие.

"Така беше и с националния план за приемане на еврото. При избора на гуверньор за БНБ много силно се коментираше за широката кампания за еврото и нашият кандидат ясно артикулираше широка информационна кампания. Тогава от ПП и те започнаха с това говорене. А доколкото виждам, другата седмица отново е предвиден в реда на МС този план, без да е преминал през НС. С инат не става. Независимо, че сме в коалиция, ние не знаем повече от опозицията и от другите парламентарни групи", каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хах

    71 1 Отговор
    Имаха я за болонка, а излезна лисица.

    Коментиран от #16

  • 2 Махленски

    54 10 Отговор
    чалъми ! Знаела била тя , но мълчала почти половин година ?!

    Коментиран от #25

  • 3 Влах =копанар

    58 6 Отговор
    Присъствието ви е излишно и безсмислено. Обещавахте много на "суверена" ,а сте измамници.
  • 4 Влах =копанар

    27 0 Отговор
    Конарска работа/ влашка , къв копанар си ,ако не караш бмв
  • 5 ВИДНО Е,ЧЕ Г-ЕЙ ДРУЖИНКАТА НА КИКИ

    32 15 Отговор
    ДО ЕДИН СА ПРОФЕСИОНАЛНИ..ЛЪЖЦИ, МОШЕНИЦИ и АЙДУЦИ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 докога

    31 10 Отговор
    Връщат времената на ДС и Шесто управление. Богопомазаните в НС да са защитени с решетки от народната любов, никакво преследване за корупция по високите етажи на властта, никаква отговорност за "усвояванията" на бившите управляващи, а през това време се засилват репресиите и тормоза над обикновените хора. Охранителните фирми из прованса стават все по- агресивни в действията си, подкрепяни от милицията и прокуратурата. Просталинистките методи се вкореняват все повече. Никакви граждански и човешки права, никаква демокрация, никакви Европейски директиви. Върви се назад към терора. Кому бе нужно да назначават стари милиционери на висши постове?

    Коментиран от #28

  • 8 гост

    48 15 Отговор
    И какво излиза сега , Минчев подписал за решетките, но оня ден нищо не знаеше и щял да провери. Абе, защо тия младите така лъжат ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Права си Иве

    39 15 Отговор
    Но ПП са олигархичен проект, обслужващ чужди интереси и въобще не ги интересуват интересите на България, още по малко вашите! А те с лъжи влязоха в политиката и с лъжи си вървят! Няма как да му тежи думата, с подобни евтини лъжи, без чест и достойнство, да застане зад действията си!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 матадор

    32 19 Отговор
    От самото начало пролича, че ИТН не могат и най-вероятно не искат да поемат никакви рискове . Така например Караджов , който освен да мрънка не е свършил работа за 5 лв.. Единствения министър от ИТН е енергийният , всички други са излишни персони , които сеят интриги и получават големи заплати . В следващ Парламент няма да имат присъствие .

    Коментиран от #21, #43

  • 14 нннн

    28 13 Отговор
    Вие си го избрахте този председател на НС! Сега си го свалете за доказана лъжа и подло накисване на подчинени.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Наблюдавал

    18 2 Отговор

    До коментар #15 от "Вампир":

    Нееееееееееее! Това е задача на Червен Ицко! Той все се подпира на стената, страх го е да седне да не заспи!
  • 18 Хаах

    10 27 Отговор
    Президента и НСО, ИТН, ГЕРБ, стана 3 месеца, съботират, подвеждат, слагат КАПАНИ УМИШЛЕНО на Правителството в името на събаряне на това Правителство.Защо Митева не е била против това, след като и тя е знаела.
    Колкото до РСМ, да каже Митева как да спрем езика на омразата от българска страна към РСМ.Така е, след като поставяте условия, трябва първо да отговаряте на тях и сте ги изпълнили.Жълтия картон от ЕС дойде.И без вас ще започнат преговорите.Това ви намекват.Ама той Путин ви е поставил други задачки май.

    Коментиран от #24, #44

  • 19 Красимир Петров

    21 8 Отговор
    ПП и Дай България изпълняват заповедите на САЩ.
  • 20 нееееее

    9 14 Отговор

    До коментар #15 от "Вампир":

    НЕ ВИ ЛИ ПИСНА ДА СЪНУВАТЕ САМО ОСТАВКИ И ИЗБОРИ??

    Коментиран от #45

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Фффффф

    19 17 Отговор
    Тая селска кифла се взе на сериозно, точно като ментора си,от писарушка в народното събрание изведнъж се видя фактор в политиката
  • 23 Справедлив

    16 15 Отговор
    Тази посредствена юристка добре си поживя по времето на кръга агнешки главички, ,а и по времето на Герб..Така,че хайде да не го играе на много принципна..Нека си спомни кой е лансира в НС-Н.Николов.Доста спорно име в годините на прехода.
  • 24 Децата

    12 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хаах":

    трябва да учат и да си играят, а не да драскат неграмотно глупави опорки, за дребни монети!
  • 25 Отврат

    16 9 Отговор

    До коментар #2 от "Махленски":

    Наистина отвратително Махленски, досадно отегчителен и подробен изказ на събития, но нищо по най-важните и наболели въпроси в страната.
    Почти всичките й изказвания и интервюта са такива.
  • 26 Дзверо

    20 7 Отговор
    Щом си вадите кирливите ризи един на друг да се кефи опозицията. Гола вода сте всичките!

    Коментиран от #46

  • 27 гошо

    17 16 Отговор
    марш откъдето изпълзяхте,крадливи некадърници,а ти грозна жено първо иди на логопед.
  • 28 Дзверо

    10 9 Отговор

    До коментар #7 от "докога":

    Е кой да осъдят и да вкара затвора като техния Гешев ги пази!?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Протестърка

    18 15 Отговор
    ИТН, махайте се от коалицията и да видим какво ще направите на новите избори !!!

    Коментиран от #38, #42

  • 31 редник

    9 9 Отговор
    Тези решетки поне са вътре и не се виждат, а пред Съдебната палата са отвън - за тях що няма протести...

    Иоще - пари са дадени, сложени са - не пречат, защо ги махат?
  • 32 Сделано в СССР

    9 16 Отговор
    Това е активно мероприятие на пРезидента. НСО са на негово подчинение .
  • 33 5577

    10 16 Отговор
    Сложете точка на управлението на тези хора, чиято задача е единствено и само да свалят обвиненията на купчина мутри от сегашния прокурор. За политика въобще не става въпрос. Тия хора въобще не знаят какво да правят друго. Не забелязват дори и къде се намират. Какви постове заемат и какви очаквания имат хората от тях. Мутренска работа.

    Коментиран от #36, #47

  • 34 Колко

    12 13 Отговор
    много щеше да спести на България и българите , ако си беше останала в Разградско скорпионката !
  • 35 Български варвари

    14 4 Отговор
    Това са нашите избранници,до сега един смислен въпрос не се дискотира в НС ,не се съставя план за развитие на държавата ,а само дребни тарикатлъци и закони как да се стриже народа
  • 36 ДИПУТТАТИН

    13 1 Отговор

    До коментар #33 от "5577":

    Ние сме влезнали да си оправим живота ,не вашия Господине
  • 37 8788

    11 18 Отговор
    Алоооо,Разград!
    Превръщаш се във копие на Атанасова!!!!
    Народа помни кой те набута във властта!
    Кой кум,кой сват!
    Агнешки главички и т.н.Срам нямате!
  • 38 Ами

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Протестърка":

    ще се явят! Ко питаш? Кото напишат! 😃
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Митева, Митева,

    1 0 Отговор
    Как само се гордея, че не гласувах за ИТН. Много неща ми харесват в идеите на тази организация, но и много не ми харесват. Затова и не гласувах. По някакъв много странен начин ми навявате (не лично вие, а партията ви) спомени за боковия манталитет на управление. Един главатар решава, всички останали мълчат и се ослушват за да чуят правилно нотата на главатаря, за да се включат заедно в хоровото изпълнение... А толкова много очаквахме преди само 2 години от вас. И бяхме изпълнени с надежди. Уви, това е било един маскарад. Реалността е друга и не мога да се отърся от чувството, че сте нечии марионетки. Досущ като "славните герои" на вмро, които така безславно потънаха в к.аналите на историята, и вие натам сте се запътили. А можеше да бъде различно.
  • 42 Как какво ще направят?

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Протестърка":

    Ще изчезнат тотално завинаги. Голям вой беше за Каримански. Не мога да давам оценка за качествата му като банкер, но не ми допада начина по, който той се държи след този "конкурс" за топ банкер на РБ. Държи се като обидено дете, което не е получило обещаната му играчка. Достойнство се иска, г-н Каримански. След като сте били на толкова отговорни постове, рано или късно щеше да има достатъчно отговорна длъжност и за вас. Специалистът не може да не бъде забелязан. В същност това ми огорчение не е само към Карамански. То е към доста от политиците от всички партии на управляващата коалиция. Не усещам в тях желание и хъс да служат на народа си, да работят колективно и отговорно за да сменят модела, завещан ни от боко. Напротив: виждам една надпревара за места, постове, уговорки, условия и "ако не стане нашата, напускаме коалицията". Ако забравите кариерните си намерения, различията, препирните и си спомните с КАКВА мисия ви избра народа, тогава ще останете в историята! И вие ще сте тези управляващи, които ще пишете най-новата и славна история на България! Искрено се надявам и Митева, и всички от коалицията, да започнат да действат по-мъдро, отговорно и държавнически!!! За да се гордеем с вас, а не да ни е срам заради поредните месии, излъгали народа си!
  • 43 Абсолютно ДА!

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "матадор":

    Действително единственият министър на ИТН, който се държи мъжки, отговорно, работи БЕЗ да се оплаква е енергийният министър!
  • 44 Точно на този коментар МИНУСИТЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хаах":

    са незаслужени и неуместни. Всяка думичка в него отразява трагичната истина. Гласувах за Радеви и за ПП. Имам усещането обаче, че ИТН и президентът пригласят "зад сцената" на онези от герб. Трагедия!!! Поредните разбити народни надежди!
  • 45 Те, цялата пасмина от шайката

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "нееееее":

    САМО този сън сънуват. Също и тези, които са им марионетките.
  • 46 Именно!

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Дзверо":

    Именно! Как не го осъзнават. Но види се, личните облаги и стремежи са по-мотивиращи, отколкото стремежа за работа в името на народа.
  • 47 И в същност забравиха

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "5577":

    главната причина, поради която хората им гласуваха доверие!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове