Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 22:04 29 209 117

Десислава Атанасова получи първото си дело в Конституционния съд

  • десислава атанасова-
  • дело-
  • нотариуса

То е по искане на Владислава Цариградска, която е сред съдиите – жертви на натиск от страна на убития Мартин Божанов

Десислава Атанасова получи първото си дело в Конституционния съд - 1
Снимка: БГНЕС

Встъпилата преди дни като конституционен съдия доскорошна шефка на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова получи първото си дело като докладчик. То е по искане на съдията от Окръжния съд в Плевен Владислава Цариградска, която е сред съдиите – жертви на натиск от страна на убития Мартин Божанов - Нотариуса.

Цариградска оспорва три разпоредби от Наказателно-процесуалния кодекс, които се отнасят до сключване на споразумение по време на досъдебното производство, пише "Лекс".

Чл. 381, ал. 2 предвижда, че „споразумение не се допуска за тежки умишлени престъпления по глава първа, глава втора, раздели I и VIII, глава осма, раздел IV, глава единадесета, раздел V, глава дванадесета, глава тринадесета, раздели VI и VII и по глава четиринадесета от особената част на Наказателния кодекс. Споразумение не се допуска и за всяко друго престъпление, с което е причинена смърт“. Следващата алинея гласи: „Когато с престъплението са причинени имуществени вреди, споразумението се допуска след тяхното възстановяване или обезпечаване“. А чл. 382, ал. 3 НПК урежда, че в заседанието, на което съдът одобрява споразумението участват прокурорът, защитникът и обвиняемият.

Цариградска е вторият съдия, който сезира КС, след влизането в сила на промените в Конституцията, с които възможността да отправят искания за противоконституционност на приложимия по делото закон, получиха всички съдии, а не само върховните.

Делата, заради които съдия Цариградска, атакува трите разпоредби в НПК, са за трафик на хора с цел проституция. Окръжната прокуратура в Плевен е внесла в съда споразумение, с което предлага обвиняем да бъде осъден на две години затвор за седем случая на трафик на жени в Германия с цел проституция. Той имал и повдигнато обвинение за ръководител и съучастник с още седем души в организирана престъпна група.

За всяко от тези деяния прокуратурата предлага по две години затвор и на обвиняемия да бъде е определено едно общо наказание от две години лишаване от свобода. Постигнато било съгласие да не се налага кумулативното наказание глоба, предвидено за всеки случай на трафик.

В окръжния съд в Плевен било внесено споразумение и срещу друг участник в групата, за когото също е било постигнато съгласие да излежи общо две години по обвинение за участие в ОПГ и за трафик на хора с цел проституция.

Преди да се произнесе по споразуменията Цариградска решава да се обърне към КС. В искането си тя заявява, че намира действащата уредба в НПК за проблематична от гледна точка на правата на пострадалите от трафик на хора. И я обрисува чрез положенията в законодателството.

Първо, престъпленията по главата „Трафик на хора“ от особената част на Наказателния кодекс могат да бъдат решени със споразумение.

Второ, с Тълкувателно решение №2/2016 г. Наказателната колегия на ВКС прие, че изискването на чл. 381, ал. 3 НПК за възстановяване или обезпечаване на имуществените вреди преди сключването на споразумение се отнася само за съставомерните вреди.

Трето, при сключване на споразумение може да се наложи затвор под минимума и да не се наложи кумулативното наказание глоба, без да са налице изключителни или многобройни смекчаващи обстоятелства.

И последно – когато се сключва споразумение в досъдебната фаза, волята на пострадалия е без значение, за разлика от споразумението в съдебната фаза на процеса.

В подробни мотиви, в които се позовава на международни актове и на практиката на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ), съдия Цариградска разяснява негативния ефект за защита на правата на жертвите на трафик от прилагането на оспорените от нея разпоредби от НПК.

С това, че не се предвижда пострадалият да участва в производството по одобряване на споразумението, според нея се нарушава равнопоставеността между страните, като „без легитимно защитима причина пострадалият се елиминира като субект на процеса“.

„По този начин той на практика се лишава от достъп до съд. Едновременно с това, ако споразумението за решаване на делото бъде постигнато в съдебна фаза, то тогава пострадалият, ако е поискал да участва като страна, ще има възможност да изрази своето становище, което ще бъде обвързващо, защото липсата на съгласие от негова страна е пречка за решаване на делото по диференцираната процедура“, обяснява тя.

В искането си Цариградска сочи, че законодателят е изключил пострадалият от кръга на лицата, чието съгласие е необходимо за решаване на делото със споразумение, по съображения за осигуряване на максимална бързина на наказателното производство. И заявява, че това законодателно решение „не намира легитимно оправдание, а изглежда да предоставя необосновано толериране на обвиняемия и неговия защитник“. „Освен засягане на интересите на пострадалия, по този начин се накърнява и конституционното правомощие по чл. 117, ал. 1 КРБ на съда да защитава на равно правата на всички граждани – както на обвинените, така и на пострадалите“, пише съдията.

Според нея изводът за това, че процесуалната уредба противоречи на Конституцията, се засилва, когато към невъзможността пострадалите въобще да участват в процедурата пред съда при решаване на делото със споразумение, се добави и невъзможността те да бъдат компенсирани преди сключването му за претърпените от тях имуществени вреди. Тук проблемът както стана ясно, произтича от задължителното тълкуване на ВКС, според което позволява решаване на делото със споразумение без да са възстановени всички претърпени от пострадалите от трафик на хора имуществени вреди.

Цариградска заявява, че това е в явно противоречие с изискването на чл. 4, ал, 2 от Конституцията – държавата да гарантира живота, достойнството и правата на личността и да създава условия за свободно развитие на човека и гражданското общество, както и да осигури ефективно правно средство за защита на тези пострадали, съгласно конституционното изискване на чл. 56 от Конституцията.

„Човешкото достойнство е универсална ценност, залегнала в основата на идеята за правата на човека, което положение е ясно и категорично изразено в Преамбюла на Конституцията на Република България. Затова, като основно начало в чл. 4, ал. 2 КРБ е закрепено реципрочното задължение за Република България да гарантира живота, достойнството и правата на личността“, посочва тя.

Цариградска напомня за решението на ЕСПЧ по делото „Крачунова срещу България“, по което съдът в Страсбург прие, че България е нарушила забраната на робството и принудителния труд с това, че е отказано на жертва на трафик да получи обезщетение за причинените ѝ имуществени вреди от извършителя на трафик, който е получавал нейните доходи, спечелени от сексуалната ѝ експлоатация. „Разследването и наказването на трафикантите са от съществено значение, но те не могат да заличат материалните щети, понесени от жертвите. Възможността те да получат пропуснатите от тях доходи би могла да се възприеме като своеобразна пълна компенсация за вредите от престъплението, което би им предоставило финансови средства, за да изградят отново живота си, да защитят достойнството си и да намалят рисковете да станат отново жертва на трафик“, подчерта ЕСПЧ.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 61 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оф Ца

    157 10 Отговор
    Че как първото ве алоооу, Деса вече отсъди, че референдумите са недемократични
  • 2 Охрана

    93 7 Отговор
    Аз лично и го занесох , и тя веднага ми направи ми.....линка , да е на харлия !
  • 3 Боже мили ,

    165 10 Отговор
    стига с тези бръщолевици и напъни да се пише нещо за дуловската специалистка , като че ли хората са гламави и нямат мозък !
  • 4 До Десислава Атанасова

    168 10 Отговор
    Атанасова ходи си на село, не те искаме в град София!

    Коментиран от #67

  • 5 Бойчо ще путскаже

    130 7 Отговор
    Гледа нагоре към небето
    чака знак от Началника й.
  • 6 вижда се

    156 7 Отговор
    Това е най-големият виц за годината ,която сега е започнала !!
  • 7 Егати държавата

    194 6 Отговор
    Щом тази е конституционен съдия.
  • 8 хххх

    128 5 Отговор
    Oще една гарга на ГЕПП.... ПАзете се от тях!
  • 9 така е

    75 5 Отговор
    Тя първо щe измирише материалите ?!,,,Всс кадусие ще ги напипва ....
  • 10 абе кадия

    72 5 Отговор
    ,-урова кадия.....
  • 11 Петров.

    17 181 Отговор
    Тук си позволяват да пишат само елементарни и необразовани личности! Десислава Атанасова ще се справи с всички задачи и то перфектно. Така, както толкова години се е справила с другите си задължения.Съжалявам, че няма да е толкова публична личност.Желая и успех!

    Коментиран от #15, #103, #109

  • 12 Мдааа

    137 7 Отговор
    Резултата вече се знае. Да му мисли съдия Цариградска, че такв колос на правото като Деси гербажийката ще гледа делото.
  • 13 Правосъдие в България

    136 4 Отговор
    Надежда всяка оставете!
  • 14 Хохо Бохо

    111 6 Отговор
    Сещам се за една песен на Руслан Мъйнов за няква овца
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 нема начин

    123 4 Отговор
    Деса ще напише решение като стой, та гледай. Сега ще ви кажа как става тая работа. По всяко дело в КС се конституират заинтересовани страни - професори, доценти, ВАС, ВКС, НПО. Всички те излагат правни доводи, от които Деса ще направи един пачуорк - оттук един абзац, оттам втори, и така Деса Конституцията ще напише проект за решение с дуловски диалект. Деса е дялан камък, даже и папа може да стане и да гали Баце по главичката.

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Боко Праните Гащи

    79 7 Отговор
    Десо ма, яла у Банкя, да издуеш...
  • 20 Град Симитли

    88 9 Отговор
    "Миризливките в политиката.
    Възход и падение".....?
  • 21 Хохо Бохо

    71 4 Отговор

    До коментар #17 от "нема начин":

    Галила го е, по долната
  • 22 Ха,ха,ха

    103 4 Отговор
    Няма как да не се засмея . Какъв садия може да бъде това недоразумение? Друга представа имах за съдия ,а от това създание ме напушва на смях.
  • 23 Може би

    98 3 Отговор
    Кото че ли става ясно, че Мартин Божанов ще бъде изпран посмъртно за да не излязат връзките му с накои ръководни персони, които си назначиха съдиите.
  • 24 Питай гардовете

    59 3 Отговор

    До коментар #16 от "Хохо Бохо":

    от НСО и ще разбереш.
  • 25 Бат Бойко

    50 7 Отговор
    Това дело е важно за кюлчета, снимки, чекмеджета махнахме Ванката сега да видим Дедиту дали ще оправи бакиите и заклевам се, че тоз не го познавам. Един път съм го виждал у Пепито, а и май един при Цацата в компи това е.
  • 26 Диамантената ръка

    83 5 Отговор
    И какви ще ги мъдри сега Деса, или ще дели заплатата с някой да й пише становища по делата?
  • 27 Бай Данчо

    41 1 Отговор
    Да попитам само тази от ГДБОП червенокоса ли е и може ли да снима?
  • 28 Пази боже!

    93 4 Отговор
    Не следя "политиката" от няколко години и направо не мога да повярвам, че това НЕЩО е конституционен съдия. Олицетворение на корупцията и нечистотата. НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ....
  • 29 Оха

    70 5 Отговор
    Деси констициониства.
    Боже пази България!
  • 30 ДЕСА ДОКАЗА ЧЕ МИРИЗМАТА Е НАЧИН ЗА КАРИ

    51 3 Отговор
    ЕРНО РАЗВИТИЕ САМО НАГОРЕ !
  • 31 9689

    71 4 Отговор
    КС стана бардак.

    Коментиран от #46

  • 32 Въпрос

    78 2 Отговор
    Българи виждате ли какво се случва бре ? Слепци сте бре маскари щом слуги на мафията са е съдебната система и прокуратурата ! Хак да ви е бре !
  • 33 Ами да

    64 4 Отговор
    Сега Десислава ще пита Борисов какво да докладва пред КС! И той ще й каже!
  • 34 Име

    42 2 Отговор
    Мисля да има цинизъм - хора, които са ни лъгали 12 години - че ще облекчат живота - поне - административно, не знам какво - но това е.

    Айде да се опитаме да вникнем в това - какво прави Конститу;йонният съд
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Седя и си мисля

    74 3 Отговор
    В този съд се очаква да ходят подготвени хора и имащи дълги години практически опит в областта на правото.
    Та седя и си мисля : коква е компетенцията на тази жена , какъв опит има ?
    Вече само седя.

    Коментиран от #38

  • 38 Ха ха ха

    40 2 Отговор

    До коментар #37 от "Седя и си мисля":

    Ха ха ха.
    На пожарникари е забранено да работят друго освен основната -си работа - Пожарникарстване , а на политици е разрешено всичко.
    Ха ха ха
    Ха,ха,ха
  • 39 Акусиман

    2 2 Отговор
    Дкъбвъж , дкрнрхфвя и кфнжффх.
    Щглиеух мдйффгнй ййкоугдзн.
  • 40 Разказах на изкуствения интелект ,

    32 2 Отговор
    какво се случва в нашата страна.
    Той даде съвет :
    Всички засегнати и потърпевши да изпращат своите разкази на международни организации занимаващи се с опазване правата на човека .
  • 41 Продължаваме Порнографията

    68 2 Отговор
    Пеевски и тая - първи конституционалисти в държавата. А се смеехме на Барни Ръбъла. Вече не е смешно...
    Вече е за революция и Народен съд. Ма ние не личи да искаме да се събудим и да променим нещо...
  • 42 Име

    32 5 Отговор
    Не мога да обиждам жена, мъж също - но - в интерес на истината - какво прави този Конституционен съд - аз се шашкам.

    Юристи са - верно - ама освен да пишат нещо - какво се случва - като - хората са бедни, отчаяни и гладни - само една кратка разходка по който и да е град - става ясно - че сме на дъното.

    Ама - айде - да не им развалям рахата.

    И да не казваме нищо - че - да не ни образуват дело.

    Сега какво се пеняват за някакви Нотариуса - това е пълна измислица - човека е безобиден.

    Убили са го - но понеже е неразкрито убийство - това ще е и този случай.
  • 43 Кайсиев

    67 3 Отговор
    Деса няма акъл за 5 ст. да напише решение, но има сътрудници, помощници, проучватели, които ще го напишат. Проста жена с 15000 лв месечно
  • 44 Дупово

    52 3 Отговор
    Тази е срам за човешкия род
  • 45 Ведър

    58 4 Отговор
    Крайно проста жена, един приятел 4 пъти я изпитвал и писал слаб 2
  • 46 Атанас Серсемов

    51 3 Отговор

    До коментар #31 от "9689":

    Проституционен съд
  • 47 Артилерист

    64 3 Отговор
    Деса ще се справи. Тя и била юрисконсулт на детска градина. Отделно в тази статия съдия Цариградска почти и е написала доклада с всичките му точки, алинеи, раздели и прочие юридически аргументи. А вероятно, както в парламента, тя има право на сътрудници/шерпи, чираци, аргати, на които точно това им е работа-да пишат на незнаещите началници какво да казват...
  • 48 Миризливото Деси

    44 3 Отговор
    На тази след време ще и казват " смръдливата Деса"
  • 49 Ние

    43 2 Отговор
    сме виновни !
  • 50 Роко Сифреди

    37 4 Отговор
    А па Деса станала Констипационен съдия.
  • 51 Смях

    43 3 Отговор
    Боже !?
    Вероятно Деса Дуловска е живяла с мисълта,че ще върти броеницата и няма да и дават домашно.
    Но няма страшно.И там им хигиенистки, секретарки, каферазносвачки,машинописки с по- голям опит от този, на Деса - жрицата на кьоравата Темида,така че ще
    и помагат да влезе в крак с работата.
  • 52 Сопола

    46 4 Отговор
    Тази Мата Хари ако отвори сергия за банани на пазара, ще направи първия си милиард.
    Домуса стана милиардер от сергия за джапанки Тиквата направи 200 милиарда от картофи. Шиши става милиона от гледане на прасета.
  • 53 Безпартиен

    39 3 Отговор
    Това недоразумение с дипломка от Руската гимназия навремето нямаше да и обърнат внимание във ВИИ" Карл Маркс"! Да си ходи на село да си вари първака от каисийте!
  • 54 Безпартиен

    35 2 Отговор
    До края на Царуването и няма да има виновни от ГЕП!
  • 55 ДО ПЕТРОВ

    8 3 Отговор
    Вие образования, да не сте завърш или същите Колежи като нея? В Ис пания си закачат дипломите в чак алнята, а като седнеш на стола им, ти чупят здравите протези!
  • 56 Обща

    29 1 Отговор
    Какъв е този невменяем поглед?
  • 57 ПЕТРОВ ОТ БАНКЯ

    25 3 Отговор
    Дуловската имала наследник в ЧЕКМЕДЖЕ партията в Русе! И там всички съпартийци с жалейки ходе ли?
  • 58 Обща

    26 3 Отговор
    Какъв е този невменяем поглед?

    Коментиран от #91

  • 59 Стамболов

    35 1 Отговор
    Поздравления за съдия Цариградска! За жалост законите в България защитават престъпниците, а жертвите кучета ги яли.
  • 60 Леле мале

    29 4 Отговор
    Отвратително , антипатично ,гадно създание.
    Много неприятно. Пази Боже !
  • 61 Уникално

    21 5 Отговор
    Отвратително , антипатично ,гадно създание.
    Много неприятно. Пази Боже !
  • 62 Гъби Гъбев

    28 4 Отговор
    Деса е проста като гъбено семе
  • 63 Сашо Ведър

    28 4 Отговор
    Отвратителна
  • 64 Свирката

    22 3 Отговор
    Ъм сега!?
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 тиквенсониада

    28 2 Отговор
    Деса от Дулово е получила дело ? И какво , разплакала се е понеже капацитета й и интелектуално е несъвместима с това високо ниво ли ?
  • 67 Зайо Байо

    31 5 Отговор

    До коментар #4 от "До Десислава Атанасова":

    Тя може да е напуснала селото , обаче селото не е напуснало Деса !
  • 68 свиреп ОХЛЮВ

    31 3 Отговор
    Има ли шанс вожда на Деса / Бойчо Тулупа-Тиква/ , да я нарече ПРОСТА ДУЛОВСКА П-ТКА ? Тръпнем в очакване да видим в каква форма ще го направи , освен ако не е сторено вече. И само чакаме Мата Хари да пусне записа и снимките !
  • 69 Йеронимус БОШ

    17 3 Отговор
    Деса е еманация на ЧЕСТНОСТ , СПРАВЕДЛИВОСТ , КОМПЕТЕНТНОСТ , АДЕКВАТНОСТ , ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ или на Бойковщината , на Слугинажа , на Тиквите , на Лицемерието ?
  • 70 Албрехт Дюрер

    40 3 Отговор
    Звучи абсурдно Деса да е Конст съдия , Бойко да бори Корупцията , Делян да пише нова Коституция ! Нали ?
  • 71 Браво на гербавите браааво

    35 3 Отговор
    Вече определението конституционен съдия има значение подигравка и кръгла нула. И мирише!
  • 72 Боклукчиев

    28 3 Отговор
    Падение. Но и ние сме пропаднала държава ,щом такива като деса проститутката е конституционен кадия
  • 73 Стоил Близалков

    28 3 Отговор
    Срам ме е че съм юрист
  • 74 баба ЯГА

    30 2 Отговор
    БОЙКО е Бог , а Деса е само един от неговите Пророци ! Другите са Антончо Хекимян , Гошко Харизанов , Томата Бика , Сачева селската плитка и още куп слуги от ШАЙКАТА му !
  • 75 Така е

    20 3 Отговор
    като ходите на избори за гъби.Е ,на каква гъба ни подадоха ,ами хак да ни е.Другият път мислете къде ще ходите
  • 76 КИРО ЖЪРТЪ

    21 1 Отговор
    ИСКАМ. ДА. ВИДЯ. ПРЕД
    МЕДИИТЕ, КАК. САРАФОВ. ЩЕ
    ОПОВЕСТИ. ИМЕНАТА. НА ПРОКУРОРИ, СЪДИИ, АДВОКАТИ, ПОЛИТИЦИ КОИТО. СА. ХОДИЛИ В. ЧАСТНИЯ
    КЛУБ $$. НА НОТАРИУСА.
    ИЛИ. ПАК. ЩЕ. СКРИЯТ. ВСИЧКО
    ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ. ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЗАЩО. ВЛЯЗОХА. В КЛУБА МВР. СЛЕД
    ПОЧТИ. 10. ДНИ. СЛЕД
    УБИЙСТВОТО, КАТО. ЧЕ. ЛИ. ЗА
    ПРЪВ. ПЪТ. ЧУВАТ. ЗА. НЕГО.
    ДА. ЧУЕМ. САРАФОВ. КОЙ. Е
    ПЛАКНАЛ. ОЧИЧКИТЕ. И. СИ
    Е. ПЪЛНИЛ. ГУШКАТА.
    АЙДЕ. САРАФОВ. ДА. ВИДИМ
    ДО. КРИВАТА. КРУША. ЛИ. ЩЕ
    СТИГНЕТЕ. ПАК. ИЛИ. ДО. СЪД
    ЗА. ТЕЗИ. КОИТО. СА. СЕ
    ОБЛАЖВАЛИ. ЗА. СМЕТКА. НА
    НАРОДА. С. КРАДЕНИ. ПАРИ
  • 77 КИРО ЖЪРТЪ

    17 1 Отговор
    ИСКАМ. ДА. ВИДЯ. ПРЕД
    МЕДИИТЕ, КАК. САРАФОВ. ЩЕ
    ОПОВЕСТИ. ИМЕНАТА. НА ПРОКУРОРИ, СЪДИИ, АДВОКАТИ, ПОЛИТИЦИ КОИТО. СА. ХОДИЛИ В. ЧАСТНИЯ
    КЛУБ $$. НА НОТАРИУСА.
    ИЛИ. ПАК. ЩЕ. СКРИЯТ. ВСИЧКО
    ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ. ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЗАЩО. ВЛЯЗОХА. В КЛУБА МВР. СЛЕД
    ПОЧТИ. 10. ДНИ. СЛЕД
    УБИЙСТВОТО, КАТО. ЧЕ. ЛИ. ЗА
    ПРЪВ. ПЪТ. ЧУВАТ. ЗА. НЕГО.
    ДА. ЧУЕМ. САРАФОВ. КОЙ. Е
    ПЛАКНАЛ. ОЧИЧКИТЕ. И. СИ
    Е. ПЪЛНИЛ. ГУШКАТА.
    АЙДЕ. САРАФОВ. ДА. ВИДИМ
    ДО. КРИВАТА. КРУША. ЛИ. ЩЕ
    СТИГНЕТЕ. ПАК. ИЛИ. ДО. СЪД
    ЗА. ТЕЗИ. КОИТО. СА. СЕ
    ОБЛАЖВАЛИ. ЗА. СМЕТКА. НА
    НАРОДА. С. КРАДЕНИ. ПАРИ
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ждгг

    21 2 Отговор
    Айдее пак ще перат тиквата и шиши от приятелите на Нотариуса.
  • 80 Дельо хайдутин

    18 2 Отговор
    Много сложен казус много нящо деситу хептен ше са огелпи , още е аджамия младо зелено неопитно съдииче дайте муу нещо за едене и пиене или...... бане а въй чилен та член.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Мда

    15 0 Отговор
    Колко му е ще го отсвири за нула време.....
  • 83 Откровение

    24 3 Отговор
    Аз съм дърта милетчийка, но пък ставам за съдийка!
  • 84 Хахахаха

    29 2 Отговор
    Ей така забиваха поглед нагоре ученици, които като ги изпитват, нищо не знаят и търсят в небесата да ги осени мъдрост. Горката, жалка работа.
  • 85 Никой

    21 2 Отговор
    Е това е първото и последното дело,с него ще остане докрая не живота си.
  • 86 деса

    18 2 Отговор
    Нещо гледа тъпо

    Коментиран от #92

  • 87 Алъш вериша продължава

    15 2 Отговор
    Начало на наддаването:
  • 88 Нико

    16 2 Отговор
    Сега боко търси место и за другия капацитет Танева.
  • 89 Николов

    14 2 Отговор
    АУУУУ, КАКВА УМНА ФИЗИОНОМИЯ.
  • 90 Бандита

    15 2 Отговор
    Страх ме да не ме осъди да изкарам две нощувки на хотел с нея срещу заплащане
  • 91 Бандата

    10 2 Отговор

    До коментар #58 от "Обща":

    Гледа жадно за сексуални игри
  • 92 Бандата

    11 2 Отговор

    До коментар #86 от "деса":

    Гледа жадно за сексуални игри
  • 93 Будител

    18 0 Отговор
    С две думи, няма човешко достойнство
    ...масово съдът е на страната на престъпниците....случаи в съдебната практика колкото искаш....познавам един , който започна кариерата си като следовател в полицията...след няколко години стана районен съдия
    ..рязко забогатя и стана нотариус
    ..започна да купува, да строи хотели ....дори се занимава и с лихварство на черно....за крупни суми...такива законите не ги ловят....ако се проследи историята му, то ще е низ от престъпления 20-30 години...и какво от това....
  • 94 Първата

    12 1 Отговор
    Задача , да изпере някой .
    Сапун взема от премиера.
  • 95 С. Дулово, Силистренско

    21 2 Отговор
    Деса е крайно проста, но нагла, арогантна, аморална,нахална, коварна и зла
  • 96 Парцалев

    12 2 Отговор
    Парцал
  • 97 ????

    8 1 Отговор
    Бреей,докладчик....?Браво ! Прочете ли го гладко?
  • 98 Родката

    13 2 Отговор
    Десито е духала много и това ще издуха...
  • 99 Беден селянин

    11 1 Отговор
    Как го гледа Деса Пое....теса
  • 100 Бай Ганьо

    12 1 Отговор
    Ама какви прости хора издигат в бг, затова тази държава няма да се оправи
  • 101 Кайсиева

    17 1 Отговор
    Едно време, преди 24-25 години, Деса предлагаше кайсии на професорите и доцентите, за да не и пишат оценка 2.Противна селянка, а сега конституционен съдия

    Коментиран от #105

  • 102 Биби Кинк

    7 1 Отговор
    Казахме им на Десе, има ли нужда од помош че им помогнеме с делата деа! Требе подръжка за нашите ора на сека цена!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Юрист

    10 2 Отговор
    Рядко отвратително същество. А младите стоят без работа
  • 105 Крушата

    8 1 Отговор

    До коментар #101 от "Кайсиева":

    Е не само сигурно е и свирела
  • 106 Запознат

    6 2 Отговор
    Ехааа, тя Десито не може яйце да обели , а Вие дело и дадохте. Тя и за бракоразводен адвокат не става. Милата.......даже ми стана жал.
  • 107 Учител

    5 2 Отговор
    Деса може ли да чете и пише?
  • 108 Чочо

    5 1 Отговор
    Ще го реши по съвест, съвестта е баце
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Хрелю

    5 2 Отговор
    Та змия е всичко друго само не и конституционен съдия... 🐍
  • 111 Пер

    2 1 Отговор
    Горко на ЮФ на СУ- ще помагат Деска да напише решението!
  • 112 Чистота

    4 1 Отговор
    Деса има капацитет за чистачка в КС
  • 113 Грух

    3 1 Отговор
    Новата конституционна съдийка има да се блещи на всичко това и да се чуди какво става.. Кикики
  • 114 Интелект

    3 1 Отговор
    Деси свирката защо не е в затвора?После искаме правосъдие, но нейния вожд вече не издържа от нерви особено след като свитнаха и Алексей Петров!Колко народ страхливеца от Банкя им развали бизнеса и разруши живота?И да не забравяме, че Йоца Амстердамски е вече на свобода, а там прошка няма, а и скоро ще го погнат и за Барцелоната!

    Коментиран от #116

  • 115 Десьо Дуловски

    2 1 Отговор
    Вместо да изберат интелигентни професори, те сложили това нищожество. Професорите са я късали на изпити.Какво нещо е животът?
  • 116 Келешев

    2 1 Отговор

    До коментар #114 от "Интелект":

    Деса за нищо не става. Тя е еманация на прогнилата държава
  • 117 Плас Пигал

    2 1 Отговор
    Бардак
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове