Last news in Fakti

17 Април, 2024 11:50 1 790 27

Богослов: Да не съдим човека, поругал гроба на патриарх Неофит, а да се молим за него

  • патриарх неофит-
  • поруган гроб

Деянието е повод всеки от нас да се замисли къде бърка и защо не се решават проблемите на тези хора, които трябва да бъдат в специализирани институции, каза Ангел Иванов

Богослов: Да не съдим човека, поругал гроба на патриарх Неофит, а да се молим за него - 1

Гробът на българския патриарх Неофит беше поруган. Има задържан за вандалската проява.

"Стана сяно, че това е човек с определени зависимости, който води скитнически начин на живот, зависим от алкохол, отива и извършва противообществена проява. Ежедневно виждам скитници, хора изпаднали, хора с нелеки битки, алкохолизмът си е страст, ни повече ни по-малко това е бесовско изпълнение", коментира богословът и журналист Ангел Иванов.

Той призова да не съдим уличения, а да се молим за него.

"Ние не мразим грешника, а греха, Бог допусна това в дните на великия пост да ни поразтърси. Привидно грозно деяние е - първо посегателство спрямо Христовия кръст, след това и към паметта на патриарха. Това е дело на т.нар. поднебесни духове на злобата, които не търпят праведността и благочестието, олицетворение на които беше нашият прекрасен патриарх", подчерта Иванов.

В ефира на Bulgaria ON AIR той заяви, че деянието е повод всеки от нас да се замисли къде бърка и защо не се решават проблемите на тези хора, които трябва да бъдат в специализирани институции.

"Трябва да го оправдаем, нашата вяра е такава, Господ е такъв, и патриархът му е простил, вярвам в това, въпросът е да предизвика покаяние", допълни богословът.

Очакванията му са след избора на сливенски митрополит да се стигне безпроблемно до избора на нов български патриарх през юли.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Риши Бунак

    27 6 Отговор
    Този ми е рода
  • 3 Град Симитли

    9 7 Отговор
    Ами, молете се!
    .... Що го предадохте Синедтиона на джандарите на Пилат?!
  • 4 Отец Дионисий

    26 5 Отговор
    Църквата са милиардери.Да дадат пари за пансион за бездомните.
  • 5 Пипи

    17 9 Отговор
    Малииий! Убавец! Жив българин!
  • 6 Чорека не вярва в кръста

    8 10 Отговор
    На Българската Православна Църква.
  • 7 Краси Марков

    21 4 Отговор
    Българската православна църква получава ежегодна субсидия от 6 милиона лева от страна на българската държава. За 6 милиона лева биха могли да наемат охрана (от 5 човека) за църквата "Света Неделя" и гроба на патриарха в Центъра на София.

    Коментиран от #21

  • 8 другия дето нарисува попския университет

    4 3 Отговор
    де го . или е същия . ерквите се умножиха с дарени пари от мутри и от ЕС . Хората се разболяха и обикалят - червен пират, разни други . Може като донор с бъбрек да му измъкнат 20 000 лева . украинските ранени плащаха в александровска преди години . Прилича на поп с тая брада . Някои даскали така ходят и миришат . хахахаха
  • 9 Со кротце, со благо

    15 6 Отговор
    и мааалко кютек,всичко се оправя.
  • 10 Гост

    21 4 Отговор
    Прав е човека. Да не го съдим. Ама един як бой и без съд, що да не му сложат? Да помни цял живот каква глупост е извършил!
  • 11 00001

    19 1 Отговор
    Та всички които трошат пейки,градски лампи, унищожават ново засадени дървета, храсти и цветя,боядисват и пишат с боя по пътни знаци и сгради, унищожават пътни знаци, крадът металните капаци на водоотчни шахти, ха хвърлящите камани или стрелящи по градски автобуси и влакове чупещи прозорци. На всички все им се прошава /разминава никога няма намерени виновни. Та и този не е виновен, който счупи, той купи ново.....
  • 12 Миризлив пор

    23 1 Отговор
    Този е "човек със зависимости" и не е разбирал какво прави? Не ме разсмивайте, този ако не му се предложи кило пиячка няма да се мръдне от мястото си. Явно някой го е накарал или му е обещал нещо а този не му дреме защото нищо няма да му направят. Ако обаче се остойности чисто като пари колко ще струва ремонта, колко е струвало и издирването, после му се връчи лопата и мотика и изработи щетата по паркове и градинки дали някой друг ще посмее да направи друга такава простотия? Утре същия ще унищожи автомобил, или ще запали имот на някой като предупреждение срещу кило водка т.е. 15-20 лева.
  • 13 Анонимен

    8 3 Отговор
    Споко няам да го съдят, то в Бг присъди няма.
  • 14 Сандо

    12 2 Отговор
    По гражданските закони този човек е престъпник и като такъв трябва да си понезе наказание,съответстващо на престъплението му.А пък Църквата нека да го съди по своите религиозни закони.
  • 15 Така си и знаех

    6 9 Отговор
    Расов, породист, чистокръвен ППДБ!
  • 16 ...

    1 2 Отговор
    Да съдят тези, които стоят отзад. Добре че са те, подготвят гробовете на близките ни млади. Лична гражданска позиция. Не одобрявам, но след 1989, кои бяха, гробове с петолъчки бяха плочите счупени и на пърчета по земята. Дори от оплакващите след 1989 бе по зле, бъркаха се в джоба за нови плочи с кръстове. Богат беден. По цял ден просят, а вие с милионите не помислихте за народа И така ще продължава байганю. Отхвърлен от бога от горе на снимката. Ако си дал на бедния.. Емил Димитров пееше. Съболезнования, а днес бкпбспабв са капиталисти, егоисти и т. н.
  • 17 Чума

    3 3 Отговор
    Разбирам го скитника! Ботев също е бил и скитник като хъш, и атеист! Как няма да е атеист при такава съдба...!? По скоро, въпроса ми е към вас - Вие защо се държите като атеисти и не благодарите на Бог, че ви е дал всички земни блага, които е отнел от този клет страдалец? Един съвет към този отец Ангел! Вас Ви пази Бог, но все пак, назначете някой по земен тип с една тояга за охрана!
  • 18 Aлфа Bълкът

    6 1 Отговор
    Подхвърлили са му някой лев и бутилка ракия. Много му трябва да се гаври с гроба на попа, за мен друг поп стои в дъното на нещата.
  • 19 типичен

    4 2 Отговор
    иzpoжденец

    Коментиран от #26

  • 20 мда

    5 5 Отговор
    Сигурно не му е харесало, че има кръст вместо сърп и чук и петолъчка отгоре а и откъде на къде в църква са го погребали като можеше примерно до паметника на альоша да го погребат или в братската могила при загиналите от алкохолно опиянение солдати асвабадители.
  • 21 Българин

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Краси Марков":

    А защо е погребан там.
    ДС ли реши така.
  • 22 Чума

    5 3 Отговор
    Какво да прави човека!? Вероятно е неуспял евро атлантик, видя, че съратниците му по цивилизационни ценности и идеи събарят паметници, и е решил да се отчете и той със своя дан... Нали патриарха бил от ДС, а от рамътеното съзнание на клошаря - атлантик, до деянието е съвсем малка дистанцията!

    Коментиран от #23

  • 23 антибиотик

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Чума":

    ще vzeма да те мина
  • 24 тиририрам

    6 1 Отговор
    Какъв добър човек е този богослов! Сигурно се моли и за политиците на "прехода", но аз не мога като него. Лозето иска мотика, а не молитва, затова предлагам да ги накажем на 9-ти юни!
  • 25 Здрасти

    2 3 Отговор
    Прав е човека
  • 26 Абсолютно☝

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "типичен":

    И при това НА ВИСОК пост в йерархията
  • 27 Тома

    3 0 Отговор
    На този на снимката ли казвате човек.Ами този си е чист върколак
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове