18 Юни, 2024 18:25 1 878 20

Иван Христанов: Не е възможно устойчиво правителство на ГЕРБ, ДПС и ИТН

  • иван христанов-
  • правителство-
  • герб-
  • дпс-
  • има такъв народ

Не трябваше да стигаме до тези избори, но те показаха няколко неща, като едното е началото на края на ГЕРБ. Отливът от ГЕРБ е забележителен, подчерта Иван Христанов

Иван Христанов: Не е възможно устойчиво правителство на ГЕРБ, ДПС и ИТН - 1
Снимка: bTV

И математически, и статистически не е възможно резултатите ни да са реални. В секциите има едни хора, които броят гласовете по начин, който им е угоден, а не в обществен интерес. Това каза в "Лице в лице" по bTV съпредседателят на "Единение" и бивш зам.-земеделски министър Иван Христанов, съобщават от novini.bg. Припомняме, че на изборите за Народното събрание на 9 юни "Единение" получи 0.24% от гласовете.
Борбата ни и през 2017 г., и през 2021 г. беше в изборните комисии да влязат членове, които да гарантират верния резултат. В момента те броят само техните гласове и не ги интересува нищо друго. Това не е демокрация, това е егоистичен поглед върху демокрацията. Не сме обезкуражени от резултата ни, а от отразяването на вота на гражданите. Те обезкуражават хората, това е страшното, заяви Христанов.

Той обяви, че от "Единение" започват срещи с цел създаване коалиция с редица обществени организации, които включват "Боец" и "Зелено движение".

Бъдещето да се преборим с модела "Кой" е поколението ОДС, което може да даде ново обществено очакване, да подбуди надеждите за това, посочи съпредседателят на "Единение".

Не трябваше да стигаме до тези избори, но те показаха няколко неща, като едното е началото на края на ГЕРБ. Отливът от ГЕРБ е забележителен, подчерта Иван Христанов.
Хората показаха вота си на недоверие. Тези 300 000 души по-малко от предишните избори, които не гласуваха за "Продължаваме промяната – Демократична България", казаха – ние искаме истината, елате и ни кажете истината, добави той.

По думите му, това, че съпредседателят на ДПС Делян Пеевски е санкциониран за корупция по списъка "Магнитски", означава, че в САЩ и Великобритания има събран сериозен обем доказателства.

Около тези партии (ГЕРБ и ДПС – б. ред.) гравитират огромни криминални кръгове. Аз разкрих един такъв на "Капитан Андреево". Ние виждаме една много голяма амбиция да се управлява. Сега ДПС излизат и казват – искаме лъвския пай, искаме да определяме бъдещето на България. Това ще произведе неизбежния обратен ефект – хората ще излязат и ще кажат, че няма да допуснат да бъдат ограбвани както преди няколко години, коментира Христанов.

Според него не е възможно да се състави устойчиво правителство на ГЕРБ, ДПС и "Има такъв народ". Тези три партии могат да направят правителство, но този кабинет ще бъде кабинет на поредното национално ограбване, каза още Иван Христанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя лъжец

    15 11 Отговор
    ще е следващият проект на Козяк и кръга капитал!

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Устойчиво ?

    15 4 Отговор
    Това е губене на време и пари за България и народа ни ! Пародия на правителство !
  • 4 Механик

    13 10 Отговор

    До коментар #2 от "Стойко":

    Слави не го мислете! Този път ще си получи милиарда който е искал от Киро и му казал че само 500 милиона са за него а останалите за хората му по веригата .....За Бойко и Пеевски не е проблем да му ги извадят на мига след като за начало ги чакат 29 милиарда по плана за възстановане и развитие! В момента Слави има в обществото 9 процента одобрение и 63 неодобрение...И минус 9 вече да е милиарда е при него...Какво му пука че 6 милиона Българи ще го проклинат и ненавиждат, с одобрение не се плащат сметки а с пари! А тези които ще го кълнат ще са с празни джобове, а парите на Борисов и Пеевски в неговия

    Коментиран от #17

  • 5 Бай курти Ваш ЛИДЕР 24 години

    6 17 Отговор
    Бойко ,Делян и Слави! Истинските лидери на България! Не политици а държавници!
    Среещата на нашата партия ГЕРБ с представителите на ИТН протече повече от успешно и приятелски.В конструктивен дух и остана само да се уточни кой кое министерство ще поеме. Всички други формации освен ДПС отказаха консултациите с нас! На влизане делегацията на ИТН заяви че ще подкрепят нашето про-европейско и про- натовско правителство! Премиер от ГЕРБ министъра на вътрешните работи Калин Стоянов от ГЕРБ,на нас са министрите на отбраната и външните работи ...На ДПС на земеделието и на труда и социалните грижи и за Слави на благоустройството. Ще имаме стабилно правителство и три -партийна коалиция

    Коментиран от #8

  • 6 Всички

    9 1 Отговор
    Всички се натискат да участват в избори, а след това се отказват да участват и гласуват съставяне на правителство. По-добре такива да не участват в избори.

    Коментиран от #9

  • 7 Амин

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Стойко":

    Крайййййй чалга
  • 8 Лъжеш

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бай курти Ваш ЛИДЕР 24 години":

    Нямаш полза!
  • 9 Ами

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "Всички":

    ти каква полза имаш ако се състави правителство от лъжци и крадци, както беше с ГЕРБ, ДПС, ПП и ДБ?
  • 10 И що не,

    12 2 Отговор
    ще си лапкат кротко доста време ! Всичко на гърба на глЮп.авия народ!
  • 11 Истината!!!

    11 5 Отговор
    Народа ще помете като ураган тизи мутро-мафиото-чялгари!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Е какво да обичаш

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "ИСТИНАТА":

    лъжци и крадци като кирчовци и кокорчовци?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 механиче

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    може не само да го кълнат а да видят сметката на сакатия чалгар от учиндол
  • 18 този е

    5 1 Отговор
    Този е като конска муха - нахален до безобразие! Къде ли не се появи!
  • 19 Борбата за Кокала е Винаги на Преден пл

    4 0 Отговор
    Борбата за Кокала е Винаги на Преден план! Демокрацията ... - В Коша!
  • 20 С Псевдо политици!

    2 0 Отговор
    С Псевдо политици! Политика не се прави!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол