Last news in Fakti

18 Юни, 2014 11:33 2 187 20

Борисов към управляващите: Оттук нататък - война и реваншизъм до дупка!

  • бойко борисов-
  • закона за мвр-
  • реваншизъм-
  • кснс-
  • вето-
  • лютви местан-
  • янаки стоилов

Парламентът отложи дебатите по президентското вето върху Закона за МВР

Борисов към управляващите: Оттук нататък - война и реваншизъм до дупка! - 1
Снимка: БТА

Депутатите отложиха прегласуването на ветото на закона за МВР до вторник следващата седмица, когато председателите на ГЕРБ, БСП и ДПС трябва да се разберат каква да бъде програмата на парламента до разпускането му за предсрочните парламентарни избори. Преди това решение обаче народните представители бяха решили да продължат с ветото, което предизвика и скандал в пленарна зала, а по-късно политически обвинение в кулоарите на парламента, предаде „Дарик“.

Първи предложение за промяна в дневния ред на пленарното заседание направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който обяви, че вчера на Консултативния съвет по национална сигурност е било договорено партиите да определят парламентарните приоритетни задачи.

Борисов обясни, че с останалите политически сили са се договорили във вторник в парламента да определят 10-15 закона, по които депутатите да работят в следващите седмици. Предложението обаче беше отхвърлено и това събуди гнева на Борисов. Председателят на ГЕРБ скъса в кулоарите споразумението между лидерите на партиите от Консултативния съвет за национална сигурност за приоритетите на Народното събрание и обяви война на управляващото мнозинство.

„Вчера Станишев, Местан и Сидеров не само се подписаха, не само приеха, те редактираха целия този текст, заедно с Михаил Миков, в който в т. 2 ясно е казано - да се определят приоритети на парламента и на изпълнителната власт. Ние се договорихме и правителството да не подписва нищо до другия вторник, тъй като Местан и Станишев са заети седмицата след консултациите, кои закони могат да подписват и какво не. Сега го скъсвам това и цялата толерантност, която вчера проявих, оттук нататък - война. Щом искат така, така ще бъде. Те не заслужават толерантност. Реваншизъм до дупка сега!”, заяви Борисов.

Ремонт на кабинета в петък

Персонални промени в правителството са записани като първа точка в дневния ред на депутатите за петък, 20 юни.

Като втора точка са заложени и промени в състава на народното събрание.

Ясно е, че ще бъде посочен нов министър на екологията на мястото на избраната за евродепутат Искра Михайлова, но засега не се знае дали няма да има и други сменени министри.

„Защото те сега, с приемането на закона за МВР, първо, нямат 160 млн. разписани в бюджета, те ги нямат парите, ще влязат следващата година. Това означава без конкурс да назначат всичко, едно провалено министерство. Вчера Сидеров го каза на Консултативния съвет - депутатите на „Атака” и депутатите на БСП оспорват купуването на гласове, оспорват изборите, така не се е справило МВР. Та искат на тези хора да дадат сега да назначат всички”, коментира лидерът на ГЕРБ. 

Малко след Борисов в кулоарите на парламента говори и лидерът на ДПС Лютви Местан. Той уточни, че ситуацията излишно се драматизира.

„Вчера на КСНС не беше поставен въпросът за този закон. Ако някой е обявил война и реваншизъм, това вече не е политика, в която аз бих могъл да участвам. Съгласието за диалог не може да бъде моментно просветление. Това е естествено постоянно състояние на политиката според нас. Нас в такава игра ни няма. Нас ни има само в съгласието и в диалога в името на публичния интерес”, обясни Местан.

Междувременно по предложение на социалиста Янаки Стоилов парламентът отложи разглеждането наново на Закона за Министерството на вътрешните работи. Стоилов заяви, че когато се стигне и до точката с промените в Наказателния кодекс, от БСП ще направят същото предложение за отлагане. От “Атака” пък обвиниха социалистите в „пазарлъци”.

От БСП не са излезли към този момент с официална позиция по обявената от Борисов политическа война.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maria Stoianova

    8 0 Отговор
    ВРЕМЕТО Е ВАЖНО СЪОБРАЖЕНИЕ.НЖО КОЙТО И ДА НИ УПРАВЛЯВА?,ВСЕ ЩЕ МУ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ.ТОВА НЕ Е СВОБОДА!
  • 2 stenly

    9 1 Отговор
    За какъв реваншизъм говори това нещо(казвам нещо защото няма много общо с човек)...та точно той е човекът който се подиграваше с пенсионерите, с младите и и нтелигентни хора като ги пращаше да пасат патки на село и да садят картофи...
  • 3 Монго

    8 0 Отговор
    Няма да има оправия в държавата ни. Политиците ни май искат да останат сами в нея. Като вица за бай Тошо, дето една мадама го попитала защо не отваря границите на България по времето на социализЪма, а той отговорил: "Ааа, хитруша, искаш да останем насаме ли..."
  • 4 Румен Янев

    5 0 Отговор
    Не че ми е беден речника - даже напротив но на това мога да кажа само ТЦ ТЦ ТЦ ТЦ
  • 5 Stone Kold

    5 1 Отговор
    пламенеее на този ли ни оставяш пламенеее
  • 6 Maria Stoianova

    8 0 Отговор
    БОРИСОВ-ВОЙНАТА ЗАПОЧНА ОТ ВАШЕТО МУТРЕНСКО ВРЕМЕ.ВСЕКИ ДЕН САМОУБИЙСТВА.ДЪРЖАВАТА Е В КОЛАПС.НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕБОРИ С ЖИЛИЩНАТА МАФИЯ.НАЙ-УСЪРДНО СЕ ИЗПОРЗВАТ ЦИГАНИТЕ.ДА ЗНАЕТЕ КОЙ ФИНАНСИРА ВСИЧКИТЕ ПОСТАНОВКИ.ДА СТЕ ВИДЯЛИ ЕТНОС ДА СЕ САМОУБИЕ.ЧЕ И ПОДКРЕПЛЕНИЯ ИМ ДОКАРАХА.ПО-ДОБРЕ РУСНАЦИТЕ ,ОТКОЛКОТО....ЩОТО ТЯХ НИКЪДЕ НЕ ГИ ИСКАТ-ДАЙТЕ ДА ГИ НАТРЕСЕ НА БЪЛГАРИТЕ,ХЕМ ЩЕ ИМ ПОКАЖЕМ КАК ПО-КАЧЕСТВЕНО ДА ПРАВЯТ КАПАНИ.ДЪРЖАВАТА Е НЕУПРАВЛЯЕМА И ТО НЕ ОТ ЕДНА ГОДИНА.АКО СА ПОСЕГНАЛИ НА АПАРТАМЕНТА МИ-ОБРАТНИЯТ ПЪТ ГО ЗНАЯТ-ТЕЗИ СКАЛЪПЕНИ НОМЕРА ДА ГИ ПРАВЯТ НА МАЙКИТЕ СИ И НА РОДНИНИТЕ СИ.НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ СА С МУСТАЦИ ИЛИ БЕЗ МУСТАЦИ.НО ТАЗИ ТУРСКО-ЦИГАНСКА-БЪЛГАРСКА ШАЙКА ПОДКРЕПЯНА ОТ НАЙ ВИСОКО НИВО Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА И СЕ ОТНЕМАТ ПРАВОМОЩИЯТА.ОСОБЕНО В РЕГИОНА
  • 7 Maria Stoianova

    7 1 Отговор
    ДЪРЖАВАТА Е В КОЛАПС И ТО ОТ ВАШЕТО ВРЕМЕ.В РЕГИОНА ДЕЙСТВАТ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ-КРАДАТ ЖИЛИЩА-И НШКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИМ СЕ ОПРЕ.АКО СА ПОСЕГНАЛИ НА АПАРТАМЕНТА-ОБРАТНИЯТ ПЪТ ГО ЗНАЯТ.ДОКАРАХМЕ СИ И ОЩИЕТНОСИ ДА ИМ ПОМАГАТ В КАПАНЧЕТАТА.ОМРЪЗНА МИ ТАЯ ШАЙКА ДА МЕ СЛЕДИ.ТОЗО РЕГИОН ОСОБЕНО БУРГАС-СЛИВЕН-ЯМБОЛ-СТРАЛДЖА КАКВИ ЛИ НЕ СХЕМИ НЯМА-ПОМАГАТ ИМ ОТ ВИСОКО НИВО-НАРОДА ДА ВЪРВИ ПО ДЯВОЛИТЕА
    :-)
  • 8 Maria Stoianova

    5 0 Отговор
    АКО СА ПОСЕГНАЛИ НА АПАРТАМЕНТА
    -ЗНАЯТ ОБРАТНИЯТ ПЪТ:-) -НО ДА МИ ПРАВЯТ КАПАНИ РАЗНИ ЦИГАНЕТА,ПОДПРЕНИ ОТ ХОРА НА КОИТО МНОГО ДОБРЕ Е ПЛАТЕНО,ЗАЩОТО ТОЗИ АПАРТАМЕНТ Е СТРАТЕГИЧЕСКА ТОЧКА-:-) КОЛКО ХОРА ЗАПЛАШИХА И ГИ ПРИНУДИХА Д МЕ ОПЛЮЯТ И УНИЖА
  • 9 Maria Stoianova

    5 1 Отговор
    СРС-тата НЕ СА ЗА ОГЛЕЖДАНЕ НА БАБЕШКИ----:-) ЗА ДА МОГАТ ПОСЛЕ ДА ИЗНУДВАТ:-) .АПЕЛИРАМ КЪМ ВСИЧКИ ХОРА-РАЗБЕРЕТЕ МЪРТВИ НЕ СТЕ ПОЛЕЗНИ.ТАЯ ТРЯБВА Д А СЕ СПРЕ:-) НЕ МОЖЕ ДА ПРЕБИВАШ ДЕЦА И ДА ГИ НАСТРОЙВАШ СРЕЩУ РОДИТЕЛ,ЗА ДА МОЖЕШ ДА СЕ ДОКОПАШ ДО ИМОТ И ПОСЛЕ ДА ПРАВИШ КАПАНИ И ДА ПРИТИСКАШ ХОРА ДА ЛЪЖАТ.КОЩУНСТВО,!НЕ МОЖЕ Ш ДА МЪЛЧИШ И ГЛЕДАШ КАК НЯКАКВА ШАЙКА ТИ ИЗВИВА РЪЦЕТЕ И ЗАБЛУЖДАВА ПРОКУРАТУРАТА И ОБЩЕСТВЕНОСТТАНЯМА ДА МИРЯСАМ ДОКАТО НЕ МЕ ИЗСЛУШАТ ОТ ВИСОКО НИВО.С БЛИЗКИТЕ СИ ТАКА ЛИ ЩЕ ПОСТЪПИТЕ.ТЕ ЗНАЯТ ЛИ КАКВО ПРАВИТЕ.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА-ДА СИ УНИЩОЖАВАШ СОБСТВЕНИЯ НАРОД.ОТ АЛЧНОСТ.ТЕАТЪР СЛЕД ТЕАТЪР. М.СТОЯНОВА_ТРАПЕЗИЦА-
  • 10 Монго

    3 0 Отговор
    Някой не си е взел хапчетата...
  • 11 Монго

    4 0 Отговор
    "Война и реваншизъм", това не са думи на политик. Това са мутренски словоизлияния, политика никога не ги произнася /нищо не му пречи да ги осъщесвява/. Нямаме политици в държавата, имаме мутри, бивши комсомолци, налудничави /с погледа на онзи, с малките мустачки/, образи тип мисър Бийн /и почти толкова богати/ и к*ви ли не... /.
  • 12 Maria Stoianova

    3 0 Отговор
    НАКЪСАНО И НЕСКОПОСАЙНО ГО НАПИСАХ-МОБИЛА ВСЕ МЕ ИЗХВЪРЛЯШЕ.
  • 13 Румен Янев

    4 1 Отговор
    Тези думи който и политик да изкаже в ЕС / и не само / от утре ще гледа парламента по телевизията !Тук обаче - не!Предлагам незабавно да се проведе референдум за смяна на името на България с Абсурдия...Мутрения...или най-добре - Боколанд- тъкмо ще ни харесат германците

    Коментиран от #14

  • 14 Монго

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Румен Янев":

    Тия родените през 1967 год. , абе почти еднакво мислят...

    Коментиран от #15

  • 15 Румен Янев

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Монго":

    - Цвета на нацията който за жалост увяхва заместен от гей и чалга-поколение!Опаааааа изпросих си минусчета

    Коментиран от #16

  • 16 Монго

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Румен Янев":

    Наборе, два +са от мен...
  • 17 Десислава Димитрова

    3 2 Отговор
    еи и този се вкючи в популиската вълна.после искат да гласуваме задължително!
  • 18 Монго

    1 2 Отговор
    Деси,дръж,дръж...,тука е пълно с русофили и комунисти...
    П.П. Иии, +че от мен...
  • 19 Румен Янев

    2 1 Отговор
    така като гледам тук са много боковисти и българоогрицатели ! Хайде в събота и неделя по американски да се излегнем насред Борисовата градина с мазни сандвичи и да си пърдим .....ми то уйкенд .....фриййй ....може и да си правим селфита ....Аз пък ще отида на Свято Българско място ! И ще се чувствам добре - защото съм Българин и дедите и прадедите ми не са се продали и са запазили достойнството на нацията ни която се продава в момента за жълти стотинки !
  • 20 Христо Ковачев

    2 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПРОДАДЕНА МНОГО ОТДАВНА ,СЕГА ПРОСТО БЕРЕМ ПЛОДОВЕТЕ НА БЕЗХАБЕРИЕТО НА КОСТОВ ,ЛУКАНОВ,СИМО САКСА,ПЕШО СТОЯНОВ И Т,Н,БОКО ИМАШЕ ШАНСА ДА УПРАВЛЯВА ТАЯ ДЪРЖАВА ДЕСЕТКИ ГОДИНИ НО ПРЕДПОЧЕТЕ ДА СЕ НАГУШИ И ТОЙ,СЕГА КАТО ГОВОРИ ЗА ВОЙНА ЗАЩО НЯМА САМОСЕЗИРАНЕ НА ПРОКУРОРА,ТОВА СИ Е ЧИСТ ПРИЗИВ КЪМ НАРОДА ЗА РЕВОЛЮЦИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове