Last news in Fakti

30 Март, 2007 00:00 8 614 0

Паркинги на три етажа в метрото

Подземни паркинги на два или три етажа ще се построят до всяка от метростанциите, съобщи зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов. Идеята е хората да оставят колите си на метростанциите и да стигат с влак до центъра. Изграждането на паркингите ще е лесно, защото ще се използва изкопът, който така или иначе се прави за самата станция.

Общината кандидатства за 180 млн. евро от еврофондовете за построяване на отсечка от "Надежда" през гарата и НДК до бул. "Джеймс Баучър". Догодина ще започне изборът на изпълнител на това трасе. То ще е готово до 2011 г. Другият ръкав - от "Младост" до аерогарата, също ще се финансира по този начин и трябва да е готов до 2012 г. Трасето "Княжево" - "Ботевградско шосе" обаче остава за необозримото бъдеще.

90 хиляди пътници се движат в момента в софийското метро. Очаква се да станат 300 хиляди, когато всички линии са готови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА