Last news in Fakti

15 Октомври, 2007 00:00 555 0

Осъдиха Долче и Габана за незаконно строителство

  • вилата-
  • доменико-
  • долче-
  • дизайнерите-
  • доменико долче
Вилата на дизайнерите Доменико Долче и Стефано Габана в италианския курорт Портофино е малко по-голяма от разрешеното и заема незаконно допълнителна площ, съобщи вестник Стампа, цитиран от ПронтоСофия. Заради това Доменико Долче е бил осъден на 40 дни арест и 10 хиляди евро глоба.

Според прокуратурата в град Киавари, област Лигурия, алеята със стълби до плажа в скалите, която дизайнерите са си построили, за да достигат по-лесно до лазурното море, не е трябвало изобщо да съществува.

Вилата, собственост на двамата дизайнери, беше желана в миналото и от Силвио Берлускони, но тогавашната й собственичка маркиза Троси не пожела да му я продаде. Бившият премиер прие доста тежко новината, че вилата все пак е била продадена на друг кандидат. Купилият я Доменико Долче обаче сега ще трябва да понесе съдебните последствия от незаконното строителство.

Нелегално разширената площ на вилата е резултат от реконструирането й, при което е било необходимо издигането на циментова база от 32 кв. м.

Това се е наложило, тъй като е трябвало да бъдат носени на ръка материали за изграждането на басейн. За неговото построяване също не е било поискано никакво разрешение. Извън закона е и изградената барака за строителни нужди от 57 вместо от 31 кв. м.

Затова и в крайна сметка Доменико Долче беше осъден на 40 дни арест, които са били заменени с изплащане на 190 евро за всеки един от тях. Освен това той получи и глоба от 10 хиляди евро.

Незаконното строителство във вилата беше открито при проверка на местните пристанищни власти, които постановиха, че 300 метра обществен плаж е бил на практика приватизиран от дизайнерите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА