Last news in Fakti

6 Януари, 2009 00:00 516 0

Кастро даде на кубинците да строят частни жилища

  • кастро
Кубинците най-после ще могат да си строят частни домове. Информацията предадоха световните агенции, като се позоваха на изявление на кубинския лидер Раул Кастро. До този момент с жилищното строителство се занимаваше само държавата.

Отсега нататък ролята на властта ще се свежда до задаване на архитектурните характеристики и площта на домовете. "Трябва да се остави определено пространство за улици и тротоар. Тогава ще може да се построи къща", поясни Кастро.

До момента Хавана успява да изгражда едва половината от заплануваните 100 000 жилища годишно. Проблемът с домовете на кубинците се изостри значително, след като страната им беше ударена от редица опустошителни урагани. Бедствието разруши близо половин домове. По-рано Кастро позволи на 11-милионното население на островната държава да купува компютри и да наема автомобили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА