Last news in Fakti

9 Март, 2015 13:41 2 007 3

Офис, който не прилича на офис (СНИМКИ)

  • google-
  • офис-
  • дизайн-
  • будапеща-
  • унгария

Със сигурност сте виждали много креативни, дори шантави офиси, които доказват, че полетът на архитектурната мисъл няма граници. Поредният пример е офисът на Google в  Будапеща. Особеното при него е, че е решен в стил ... SPA център. Някои ще кажат, че това е доста демотивиращо, когато става дума за работа. Може и да е така, но за сметка на това си заслужава да се види. Залата за срещи е решена в стил сауна, а тази за заседания изглежда като басейн. Кабинетите са превърнати в масажни стаи.

Защо именно темата за водата е избрана за офиса в Будапеща? Причината е, че всяка щабквартира на Google по света е тематично ориентирана спрямо това с какво е известна дадената страна. В случая Унгария вече над 500 години привлича туристи от цял свят с термалните и минерални басейни. В Будапеща има много SPA комплекси, повечето от които разполагат с басейни с лековита вода.

Друго изискване на Google при създаването на офиса в унгарската столица е било да се използват преработени материали, като например товарни палети, чиято нова функция е скамейка за сядане.

Цветята също заемат ключово място в интериорното решение и създават отличен микроклимат.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Тия да работят ли са дошли,или на почивка !?
  • 2 Горко

    0 0 Отговор
    От личен опит с тази компания - не ти остава време да ги ползваш тия места, офисите са си като обикновени офиси. Това са само кътчета.
  • 3 235432

    0 0 Отговор
    1234: Гугъл проектира така офисите си хората да са по продуктивни и да няма стрес на работното място самото доказателство е че работи все пак Гугъл си знаете... :)