Last news in Fakti

28 Април, 2015 17:01, обновена 28 Април, 2015 18:38 2 932 1

Да живееш извън системата

  • извън системата-
  • плаващ остров-
  • двойка-
  • живот-
  • канада-
  • британска колумбия

Двойка прекарала 20 години в изграждане на самоподдържащ се, плаващ остров, за да живее без досег с модерния свят

Тази плаваща крепост на устойчив начин на живот, която се носи по крайбрежието на остров Ванкувър, Британска Колумбия показва колко прекрасен може да бъде животът извън мрежата.

66-годишният Уейн Адамс и 59-годишната Катрин Кинг построили този плаващ дом заедно през 1992 г., и от тогава сами отглеждат и ловят храната си.

Домът, който двамата кръстили "Залив на Свободата" се състои от 12 плаващи платформи, които включват дансинг, художествена галерия, фар за гости, студио за Адамс и Кинг и 5 оранжерии.

Самостоятелната колония разполага с половин акър земя за отглеждане на хранителни култури. Двойката получава вода от близкия водопад през лятото и от дъждовна вода през зимата.

Плаващият дом е бил задвижван от 14 слънчеви панела, но неотдавна преминал на генератор след като панелите се счупили.

Когато не работят, за да поддържат начина си на живот, те пак са заети - през лятото на гости им идват посетители от близкия град Тофино, за да изпитат техния начин на живот. Адамс е и резбар, а Кинг е художничка, танцьорка, писателка и музикант.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 борислав

    0 0 Отговор
    Пущинак