Last news in Fakti

22 Май, 2015 21:17 2 107 1

Дрезден набира популярност сред инвеститорите

  • дрезден-
  • германия-
  • жилища-
  • цени

Независимо от факта, че цените на новопостроените имоти в Дрезден отчетоха ръст от 47% от 2010 г. досега, жилищата продължават да бъдат сред едни от най-достъпните във Федералната република, особено ако цените се сравняват с тези в Берлин, Хамбург или Франкфурт на Майн.

„Мюнхен и Хамбург са много скъпи пазари. В германската столица също стойностите растат с всеки изминал ден. Затова предприемачите се насочиха към Дрезден”, казва Роналд Фидлер, управител на местния клон на компанията Engel&Voelkers.

Благодарение на разрастването на някои германски компании в Дрезден, в града се наблюдава бум на пазара на недвижими имоти. Цените на новите апартаменти поскъпнаха с 47% за последните пет години, което надхвърля средния темп на поскъпване в Германия, който е 30%, обясняват от консултантската компания Bulwiengese.

Средата цена на жилища в Дрезден е 2800 EUR/кв.м., докато в Берлин е 3850 EUR/кв.м. Сделки с жилища в Хамбург и Франкфурт се извършват при средни нива от 4200 EUR/кв.м.

Около 80% от купувачите на апартаменти са жители на Западна Германия. Градът обаче става все по-популярен и сред холандци и италианци. „Недвижимите имоти в елитните квартали на града ще поскъпват с 3% на година до 2020-а”, прогнозира Фидлер.

Дрезден привлича инвеститорите с ниските цени на жилищата, ниския процент на престъпността и нарастващия брой на жителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    http://us.arkadia.com/real-estate/for-sale/germany/sachsen/dresden/dresden/xagc-t313/