1 Декември, 2015 21:07 1 658 0

Хотел от лед през лятото

  • хотел-
  • лед-
  • лапландия

През последните 26 години всяка зима туристи от цял свят се наслаждават на „хладния прием” на хотел Icehotel в Лапландия. През пролетта той се стопява, за да бъде отново построен в късна есен и да впечатли с поредната си странна архитектура своите гости. В скоро време е напълно възможно тези, които обичат студа да могат да „избягат” от жегите в него и през лятото, след като наскоро беше представен проект за строителството на целогодишно действащ леден хотел. През летните месеци той ще се охлажда чрез специална система, чийто ток ще е произведен от слънчеви батерии.

Новият хотел ще бъде като допълнение на Icehotel, който ще продължи да се строи всяка зима. Ако планът бъде одобрен, то леденият хотел ще предлага 20 апартамента, бар и галерия. Тъй като проектът е в начален етап на реализиране, не се съобщават подробности, но се знае, че ще бъде разположен под нисък хълм (уточнява се дали да е естествен или изкуствен) със скатен покрив, който през лятото ще играе ролята на наблюдателна площадка, а през зимата – на ски писта.

Също така авторите на идеята възнамеряват електричеството на цялата сграда, включително и охлаждащата система, която да поддържа водата в твърдо състояние през лятото, да е от слънцето.

В момента се търси финансиране. Ако се наберат необходимите средства, строителството може да започне в края на 2016 г.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА