Last news in Fakti

16 Декември, 2015 15:05 7 019 3

Едно отлично място за покупка на имот

  • дания-
  • копенхаген-
  • жилища-
  • наем

Стабилна икономика, отлична възможност за получаване на добро образование и високо ниво на сигурност превръщат Копенхаген в един привлекателен за покупка на имот град не само за датчаните, но и за чуждестранните инвеститори. Това е една от най-предпочитаните за живеене европейски дестинации.

Хората се стремят да уредят живота си в Копенхаген, което води до ръст в търсенето на жилища под наем. Това се потвърждава и от официалната статистика, а именно – към днешна дата населението на града наброява 1.2 млн. души, като през последните 10 години то стабилно нараства. Месечно се увеличава с по 1000 души. С 18% ще нарасне броят на жителите на Копенхаген към 2025 г. Свободни жилищни площи за наемане на практика и днес липсват и това е основен плюс за чуждестранните инвеститори, които планират да спечелят от местния имотен пазар.

Дания също така е и с един от най-ниските данъци в Европа при сделки с недвижими имоти – 0.6% от стойността на обекта, а лихвените проценти по ипотечните заеми, които покриват 80% от стойността на жилището, са под 1% на година. Максималният срок на погасяване е 30 години.

Единственият минус е, че чужденци не могат да придобиват имоти в Дания. Това могат да направят единствено в съдружие с датчани или да открият фирма, на чието име да се води имота. Данък печалба в страната е 22%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Богданова, че обясни го това по-добре! Как така чужденци не могат да придобиват в Дания? Дания да не би да е извън ЕС? Как в България могат датчани да придобиват собственост на основание гражданин на държава-член на ЕС, а българи в Дания не можем?
  • 2 Име (като гост):

    1 0 Отговор
    Moже да закупи българин имот ,ако последните 5 години е живял там.
    В противен случай се иска разрешение от министерство на правосъдието там и те преценяват според случая.Ако жилището се купува с цел постоянно пребиваване,най-вероятно ще разрешат.
    Така поне разбрах аз :)
  • 3 momo

    0 0 Отговор
    тъпи Датчани. Значи тука всеки може да купува, а там не... Не че има нещо за под 500 000 евро но все пак...