Last news in Fakti

28 Февруари, 2016 10:37 2 975 2

Превръщат паркинг в жилищна сграда

  • ню йорк-
  • гараж-
  • жилища

Шестетажен паркинг ще бъде превърнат в 19-етажна стъклена сграда с 56 апартамента в нея. Имотът се намира в луксозния нюйоркски квартал Манхатън. Преобразуването на постройката трябва да приключи през 2017 г.

В момента имотът е бетонна постройка с 365 паркоместа. Превъплъщението на сградата е поверено на архитектурното бюро Ismael Leyva. Инвеститорът - Gordon Haskett, планира да продаде имотите на максималната за района цена.

Отвътре сградата ще представлява две кули с различна височина. Общата разгъната застроена площ е 16 000 кв.м, като от тях 11 200 кв.м ще е жилищна.

От 56 апартамента 6 ще бъдат луксозни мезонети с частни тераси. Средната големина на имотите ще е около 200 кв.м. На по-ниските етажи ще бъде разположена детска зона, стая за отдих, многофункционална фитнес зала, гараж за велосипеди, както и паркинг да 150 автомобила.

В Ню Йорк има много на брой многоетажни паркинги. През последните години тяхната заетост обаче спадна и инвеститорите се принудиха да сменят предназначението им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 трънчо

    0 0 Отговор
    И аз си имам апартамент със 2 "частни тераси" , в смисъл така си е само мои са си .... не разбирам защо от 56 ап. само 6 ще бъдат с частни тераси като в блока ми всички сме гъзари и всеки си има по минимум една частна тераса.

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "трънчо":

    Защото там терасите са лукс, повечето жилища са без тераси, но пък са с доста по-големи размери от нашите.
    Имай си две тераси на 70кв жилище, аз не го харесвам това. Терасите са остатък от социализма където всеки има тераса и си простира прането да съхне, докато модрните жилища се лишават от такава екстра, за да имат повече ефективно жилищно пространство. Там си използват сушилни, или химическо пране, докато при нас тепърва се налага сушилнята, а който има сушилня може да се раздва на 4кв повече жилище.