Last news in Fakti

20 Април, 2016 11:37 1 638 0

Ръст от 60% в строителството отчетоха в Естония

  • строителство-
  • естония-
  • имоти

В периода януари-март в Естония са били издадени 1347 разрешителни за строеж. Това е ръст от 60.2% в сравнение със същия период на 2015 г. От тях 572 са за нежилищни обекти. Сравнявайки данните на месечна база то през април са били издадени с 11% повече разрешителни за строеж з сравнение с февруари, сочат данните на Националния статистически институт на страната.

По-малки са обаче построените апартаменти. Средната им площ е 92 кв.м, което е с 11% по-малко в сравнение с миналата година. Общата площ на всички въведени в експлоатация сгради е 123 900 кв.м.

990 е броят на въведените в експлоатация жилищни единици през първото тримесечие на тази години. През същия период на 2015-а този брой е бил 973. Тогава средната площ на новопостроените жилища е била 103.5 кв.м.

През последните две години интересът от чуждестранни инвеститори намалява. Причината може да е както отслабването на икономиките на съседните държави, така също и повишаване на цените на имотите в прибалтийската държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА