Last news in Fakti

25 Май, 2016 15:03 1 813 1

Нов срок за концесия на банята в Банкя

  • баня-
  • банкя-
  • комплекс-
  • концесия

До 31 май 2016 г. е новият срок, в който кандидатите, желаещи да участват в конкурса за концесия на банята в Банкя, могат да подадат документи. Плановете са бъдещият концесионер не само да възстанови архитектурния блясък на сградата, но също така пусне в действие балнеоложкия комплекс и да построи хотел.

Изискванията към кандидатите като документацията за участие с данни и изисквания, необходими за подготовката на офертата, могат да се получат до 26 май на адрес: гр. Банкя, ул. "Цар Симеон" № 1, ет. 3, стая № 301 или финансовия отдел на Общината, ул. "Париж" № 3, стая № 103.

Банята с минерални води в Банкя е затворена още през 2001 г. През 2011 г. собствеността й беше прехвърлена на Столична община, но едва в средата на 2015 г. стана ясна съдбата й и изработен идеен проект. Той предвижда да се обособи цял комплекс, който да включва балнеоложки център с фитнес зала, парни бани и сауни, фреш бар, като ще има възможност да се ползват  минералните басейни. Ще бъдат създадени зони за провеждане на оздравителни, възстановителни и релаксиращи програми, такива за алтернативна медицина, фитотерапия и други процедури.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 релаксиращи програми

    1 0 Отговор
    А сервитьорките щи имат ли медицински контрол, че ми е ясно накъде отиват работите...