Last news in Fakti

3 Януари, 2017 12:31 2 466 2

Най-хубавата сграда във Великобритания (ВИДЕО)

  • великобритания-
  • къща-
  • конкурс

Murphy House е победител в класацията House of the Year на Кралския институт на британските архитекти за 2016 г. Относително малката, но високоенергийно ефективна къща, привлича с нестандартната си визия и възможностите си за множество трансформации. Архитектът Чирърд Мърфи сам е проектирал дома си в Единбург. Пететажната постройка е разположена на земя с площ 11х6 метра. Общата разгъната площ на къщата е 165 кв.м.

В къщата има много скрити лостове и шнурове с помощта, на които собственикът може да отвори част от стените и в помещението да влезе слънчева светлина. Освен това в Murphy House има няколко изцяло подвижни цени, зад които се намират баня и библиотека.

Мърфи е отделил специално внимание и енергийната ефективност на къщата. Благодарение на високотехнологичната система за циркулиране на въздуха помещенията може да не се проветряват, тъй като непрекъснато осигурява необходимото количество кислород в помещенията. Системата, която събира дъждовната вода, спомага тя да се ползва за тоалетната и за поливане на лехите в двора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    3 0 Отговор
    Не мога да кажа, че това е най-красивата или пък най-практичната къща.
  • 2 бай хой

    1 0 Отговор
    Доста извратен вкус. Ако това им е най хубавата зграда, каво остава за другите. Сега си обяснявам защо англичаните предпочитат нашите курорти.