Last news in Fakti

3 Април, 2017 06:21 3 639 2

Четвъртата най-висока сграда в света е факт

  • небостъргач-
  • китай
Четвъртата най-висока сграда в света е факт - 1
Снимка: Shutterstock

Ping An Finance Center се намира в Китай и официално вече е четвъртата най-висока сграда в света. Небостъргачът е разположен в деловия център Футян на град Шънджън. 100-етажната постройка се състои от офиси, а на първите етажи са разположени търговски центрове, ресторанти и атриуми.

Сградата изглежда като „стоманено въже”, което „съединява” земята и небето. На върха кулата се стеснява, като образува пирамида, което й придава призматична естетика. Формата допълнително се подчертава от 8 „мегаколони”, които опасват фасадата на сградата, като подобрява нейните структурни характеристики и я предпазват от силните ветрове.

Особено внимание заслужава да се обърне на фасадата на небостъргача – 1700 тона неръждаема стомана. На практика това е сградата с най-голяма фасада от този тип материал в света. Той е предпочетен заради устойчивостта му срещу корозия, което ще позволи на сградата да запази сегашния си вид за десетилетия напред, дори във високата степен на влажност в крайбрежия град.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Удивен

    11 1 Отговор
    Добре, че я построиха тази сграда, че най-сетне да имаме четвърта по височина сграда в света. Преди това след третата по височина сграда в света следваше направо петата в класацията!!! :-)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.