Last news in Fakti

29 Април, 2017 10:21 3 199 3

Китай масово разрушава вредни заводи

  • китай-
  • завод-
  • разрушаване
Китай масово разрушава вредни заводи - 1
Снимка: Shutterstock

В една от китайските провинции вече са разрушени 440 предприятия, чиято дейност силно е замърсявала околната среда. За избавяне от старите сгради е използвана масивна строителна техника, а по-големите сгради са съборени чрез взривяване.

Властите са категорични, че събарянето на толкова много предприятия няма да се отрази на добивът на въглища и други видове горива, тъй като става дума за „лошо организирани и несъвременни” заводи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666666

    6 1 Отговор
    Сега на бързо ще построят нови и еко заводи.Докато ни е само рушим.

    Коментиран от #3

  • 2 Shmeker

    6 0 Отговор
    Буахахаа така се прави. Но освен че ще са ЕКО, ще имат и по-добра производителност най-вероятно. Пък и качеството може да се оправи.
  • 3 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "666666":

    Ние сме най-смахнатата държава. Но пък нашите предприятия бяха обвързани със съветската икономика, от там бяха суровините и пазара.
    Сега обаче до някъде се изтърва момента да имаме нови такива, защото работим най-евтино в EU.