Last news in Fakti

3 Май, 2017 17:11 3 992 10

Продажбите в най-луксозния небостъргач започнаха

  • милениум център-
  • софия-
  • лукс-
  • цени
Продажбите в най-луксозния небостъргач започнаха - 1
Снимка: М. Богданова ©

Един от най-големите комплекси, с които се сдоби центъра на София, е „Миленеум център” до административната сграда на НДК. Безспорно топлокацията изстрелват цените на предлаганите имоти в горния ценови сегмент. Апартаментите могат да бъдат купени в диапазона от 647 304 EUR до 1 353 508 EUR, или срещу 2800-5200 EUR/кв.м, съобщават от агенция Bulgarian Properties.

Комплексът включва 5-звезден хотел, жилищна сграда, търговски център и паркинг на пет нива, разположен между булевардите "Витоша", "Пенчо Славейков" и "България". Цялата площ е 135 000 кв.м. от които:
* 5-звезден хотел с 350 стаи и много различни по големина конферентни зали;
* Луксозна жилищна сграда;
* Търговски център, който ще събере под един покрив най-престижните търговски марки;
* 25 000 кв.м. офиси в отделна сграда.

Жилищната сграда е на 24 етажа с общо РЗП 9 578 кв.м. На всеки етаж са разположени само по два апартамента. Те се издават довършени с висококачествени материали. Централно разположен е 5-звезден хотел, който ще бъде на 32 етажа с 350 стаи и хеликоптерна площадка върху покрива. Височината на тялото е 112 м. Останалите 2 тела са офис сграда на 18 етажа и жилищна сграда на 24 етажа. Така „Милениум Център” се нарежда на 2-ро място по височина в София след небостъргача „Капитал Форт”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корковата тапа

    17 7 Отговор
    Пощръклели ора!!!
    Всичките зинали за пари!!!
    На кой ще ви го купи това???

    Коментиран от #6

  • 2 WTF

    15 8 Отговор
    Да дадеш толкова пари за апартамент и да дишаш газовете на колите едва ли е за всеки. По-скоро е нещо за експатс.
  • 3 5 етажа паркинг

    22 3 Отговор
    Айде на бас ,че няма паркоместа за всички. Сега ще се напълни с паркирали коли наоколо и два реда по булеварда на аварийки...позната картинка на подобни места.Жалко
  • 4 Варна

    19 5 Отговор
    Всеки който купи апартамент там трябва да бъде проверен за произход на парите.
    От време на време ходя в София по работа и това които се вижда е корупция .повсеместна. Всеки тъпанар -крадец докопал пари през обществена поръчка първото което прави е да си купи хубава кола... На всеки 100 метра има по един такъв, който му личи, че колата не му е по джоба
  • 5 мнение

    23 3 Отговор
    Амчи то като в Ню Йорк ве по цени на жилищата. Я по - добре там.
  • 6 неразбирач

    5 17 Отговор

    До коментар #1 от "Корковата тапа":

    Това, че ти нямаш пари, не значи, че няма хора, които разполагат с пари и биха могли да си го купят. Според мен имота е ТОП!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 НЕразбирач

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "неразбирач":

    Защо си ми изплагиатствувал "ника" бре!?
    Че и пише неща, с които не съм съгласен!
    ИмотЪТ бил "топ"!
    2800-5200 EUR/кв.м ще ги дам знаеш ли кога (дори да имаше по-малки квадратури) в залязваща държава?! Знаеш ли КОГА?
    Коментиралият по-горе предлага бас за паркоместата - ми айде на бас, че ги има предвидени/проектирани, НО са като че ще редят колите с телфер като лего - ще ги спускат откъм тавана, а не с маневри... Те това е "позната картинка" - като в други строящи се в момента високи сгради с подобни искания за цена на квадрат...
  • 9 Оценител

    2 1 Отговор
    С оглед наличието на финанси обектът да бъде завършен без да се изкарва на продан преди акт 15, най- логичният ход от страна на явно заможния инвеститор, е да изчака завършването на обекта, за да може да реализира максимална печалба при продажбата на всеки един апартамент. Логично е имотите в този уникален за България проект да бъдат в горния ценови сегмент с оглед на локацията, ексклузивността на проекта и факторът- ново строителство. Оставам с впечатлението, че очакванията на инвеститора някак се разминават с равновесната точка, при която търсенето среща предлагането, в конюнктурата на динамичен пазар в момента. Големите площи, особено при апартаментите, по правило диктуват по- ниски цени на квадратен метър с оглед на много фактори като прекомерно високата капиталова стойност, (в случая 647 304 евро), фактът, че търсенето на големи жилищни площи често е свързано с еднофамилни къщи, а не апартаменти, по- ниската ликвидност, намалената функционалност и др. Не напоследно място цени преминаващи психологическата граница от 5000 евро на кв. м. изглеждат твърде оптимистични на фона на реално сключващи се сделки с апартаменти на може би най- известния столичен булевард. Реални данни, с които аз разполагам са за сделки с двустайни жилища са 1200 евро за тухлен апартамент с адрес бул. Витоша, район Триадица за ремонт, и 1500 евро за апартамент в пешеходната част на едноименния булевард (към НДК) след луксозен ремонт с обзавеждането. Двустайни апартаменти с квадрат
  • 10 Mat

    1 0 Отговор
    Нищи лично, но на тази цена ще си платя курсове за немски С2 и ще си купя мезонет поне 200кв. в центъра на Берлин. Само човек който е изкарал парите от наркотици или нещо подобно може да си купи имот тук. Тази цена е мега НЕРЕАЛНА!