6 Ноември, 2017 13:07 2 701 1

Пазар, на който цените на имотите растат

  • португалия-
  • жилища-
  • цени
Пазар, на който цените на имотите растат - 1
Снимка: Shutterstock

До 900 EUR/кв.м. се повишиха цените на жилищата в Португалия, като в 41 от регионите стойността на квадратен метър надвишава средните за страната. Анализатори определят пазара на недвижими имоти в Португалия като „силно развиващ се и без наличие на признаци да се забави темпът на поскъпване”. С 15% по-скъпи са жилищата в Лисабон в сравнение с 2016 г. Средната цена към днешна дата е 2230 EUR/кв.м. Интересно е да се отбележи, че в някои области продажбата на стари и нови жилища отнема и едно и също време.

На национално ниво трите най-скъпи града са Лисабон, Порто и Аргавре.

Средно със 6.4% по-скъпо се продават жилищата в Португалия през тази година в сравнение с миналата, а разликата в квадратния метър между най-евтините и най-скъпи жилища надвишава 2000 EUR. Обемът на реализираните сделки също се повишава през текущата година в сравнение с 2016-а.

Най-скъпият квартал в Португалия е централната част на Лисабон. Там цената на квадратен метър е 3290 EUR, а увеличението в рамките на 12 месеца е 46.1%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един човек

    4 0 Отговор
    Алгарве, случайно не е град, цяла област е! Все едно да кажеш град на черноморието...