Last news in Fakti

13 Февруари, 2012 19:09 3 978 4

Имотите на Мишо Бирата отиват на търг

  • мишо бирата-
  • имоти-
  • търг-
  • дунав-
  • русе

В периода 15 февруари-15 март на търг ще бъдат продадени 69 имота на Михаил Михов, известен повече като Мишо Бирата. Сред недвижимостите са бившата резиденция на Тодор Живков в лесопарк „Липник”, както и хотелският комплекс „Дунав” в Русе. Подробно описание на имотите могат да бъдат видени на интернет страницата на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Общата стойност на всички предложени на търг недвижими имоти е 10 млн. лв. Най-висока е началната тръжна цена на хотел „Дунав” – 6 132 238 лв. За бившата резиденция „Липник” цената започва от 688 654 лв. Там обаче се продават само постройките, тъй като земята е държавна собственост.

Михаил Михов беше шеф на федерацията по баскетбол и собственик на пивоварната „Леденика”. Неговото име нашумя около скандала с подслушването на шефа на митниците Ваньо Танов. Михов умря от масивен инфаркт през март 2011 г. в хотел „Правец Ризорт”. Бизнесменът, известен с прякора Мишо Бирата, беше открит от камериерка мъртъв в стаята си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    АМИ ПЛЕВЕНСКАТА "ДЕТЕЛИНА"!
  • 2 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    АМИ НАКОИ ХОРА ОТ БРАЗИЛИЯ,АБЕ ганьо ПАК ЩЕ ЯДЕШ ................
    ЛАКУМО ДУПЕ ДВА Х... ЧУПИ!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хаана

    0 0 Отговор
    Умрял е този човек от стрес, не е лесно да си бизнесмен в БГ!!! Думата бизнесмен не е правилна тук, но незная коя е правилната дума_ Бизнесмен е за мен човек който законно печели пари и рискува. Тук риск има, но законно, което правят сигурно не е. При това не искам да обиждам този човек, когото дори не познавам, става вапрос за нашите български бизнесмени в по голямата им част. Общото е крадене на държавна собственост по партийна линия.