3 Август, 2018 09:47 2 710 0

Небостъргач с водопад (ВИДЕО)

  • китай-
  • небостъргач-
  • водопад

Китай винаги е изумявал със своите странности в областта на архитектурата. Поредната новост е небостъргач с водопад. Liebian International Building ще е висока 121 метра, а от 108-мия метър като пелерина ще се спуска водна маса. Намира се в централната част на китайския град Гуейян.

Това ще е един от най-големите изкуствени водопади в света. Задвижва се благодарение на четири помпи, а водата идва от подземен язовир. За момента не се разкриват други детайли по реализирането на проекта. Знае се само, че Liebian International Building ще е част от комплекс, който ще включва още един небостъргач и още една по-малка постройка, в която ще има търговски център. В двете високи сгради ще има офис площи и луксозен хотел.

Инвеститор на проекта е компанията Ludi Industry Group. Интересно е да се отбележи, че водопадът вече функционира докато вътре все още текат строителни дейности, но тъй като разходите по работата му са 100 USD на час, досега е пускан да работи само шест пъти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА