Last news in Fakti

30 Септември, 2018 11:26 11 738 29

Имоти за над 3 млрд. USD притежават руснаците у нас

  • руснаци-
  • имоти-
  • черноморие
Имоти за над 3 млрд. USD притежават руснаците у нас - 1
Снимка: М. Богданова ©

Основните инвеститори в сектор недвижими имоти след 2008 г. бяха руснаците. Влагаха средства в придобиването на ваканционни апартаменти по Черноморието. През последните три години обаче се наблюдава спад в търсенето. Основната причина е силното обезценяване на руската рубла. Част от тях искат да се разделят с направеното вложение, но купувачи трудно се намират, независимо от атрактивните цени.

Към момента у нас руснаците притежават имоти за малко над 3 млрд. USD. Информацията беше предоставен от руския посланик в България Анатолий Макаров. Той допълни, че всички чужденци, руснаците са с най-висок дял сред инвестиралите в имоти – 53%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koki4a

    20 12 Отговор
    Екстра!
  • 2 мъдро ръководство

    81 43 Отговор
    Те инвестираха, а ние ги посрещаме с американски бойни кораби в Черно море. За хората с пари, всички курорти по света са отворени. Изгоним ли и руснаците, ще ни остане само алкохолния туризъм на англичаните.

    Коментиран от #27

  • 3 смях

    51 11 Отговор
    "Атрактивните цени" у нас би платил само идиот. Руснаците май разбраха това, което скоро ще разберат всички собственици в България - недвижим имот трудно се продава, особно след такъв нереален ръст на цените последните 3 години. Сега ще минат години за да може реалния растеж на икономиката да настигне цените. А после дали ще има толкова купувачи - едва ли.

    Коментиран от #13

  • 4 леле

    42 6 Отговор
    Веднага взимам едно апартаментче с гледка към морето за около 500лв/кв. м. Това за мен е атрактивна цена. Но искам да имам и къде да паркирам и да има магазинче наблизо, заведения, парк...
  • 5 Румен

    39 16 Отговор
    Малко пари у нас са вкарали..Наскоро четох,че само на Лазурният бряг,руснаците притежават имоти за над 14 милиарда долара.Разбира се,ние не сме на това ниво-но и българските политици много силно помагат за малкото инвестиции на руснаците у нас-просто защото са атлантически идиоти.
  • 6 Пламен

    36 6 Отговор
    Те кучетата късат синджирите и бягат от България, вие руснаците.
  • 7 Едо

    57 44 Отговор
    РУСКИТЕ ИМОТИ У НАС СА ГАРАНЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ, ЗАЩОТО ОЩЕ НАВРЕМЕТО БЪЛГАРИЯ, ПРЕДАВАЙКИ ВЯРАТА СИ НА РУСИЯ, В ЛИЦЕТО НА ПОСЛЕДНАТА БЪЛГАРИЯ ВЪЗПРОИЗВЕДЕ СЕБЕ СИ, НО В МНОГО ПО-ГОЛЯМ МАЩАБ. ЗАТОВА ВСИЧКИ РУСНАЦИ СА БЪЛГАРОФИЛИ. А И 95 0/0 ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СМЕ РУСОФИЛИ. РАДВАМЕ СЕ НА УСПЕХИТЕ НА РУСИЯ И СТРАДАМЕ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ Й. А НАТО Е НАЙ-ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ В СВЕТА! ГОСПОД ВИЖДА ВСИЧКО И НЕКА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #8, #9

  • 8 балканец

    32 14 Отговор

    До коментар #7 от "Едо":

    Човек, весни се в някой руски форум да видиш какво мислят за нас, руснаците нямат търпение да изчезнем.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Трак

    13 9 Отговор
    Който е инвестирал е спечелил. Който си е стискал рублите е загубил. Свети Влас и Созопол са добри места с изградена инфраструктура. Стават и през зимата, ако имаш доход отнякъде да ти капе.
  • 11 Радо

    8 11 Отговор
    А защо упоменатата сума е в долари, а не в евро? Ние сме в ЕС и трябва да търгуваме само с евра, доларът не трябва изобщо не трябва да се споменава даже.
  • 12 Марони

    35 15 Отговор
    80%от руското население в момента са бедняци и отчаяни отрепки и скандалжий!-това ми каза една руския.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Зигфрид

    37 6 Отговор
    До Едо , това не е истина .Руснаците много харесват България ,но не обичат българите .Презират ги .Общувам с руснаци , служител съ м на Лукойл , и го знам много добре .Те уважават и признават само силата .т.е. американците .Настроени са
    имперски и не зачитат никой и нищо .Интелигенцията им не обича Путин , но е примиренчески настроена .Ами ,няма засега по- добър !

    Коментиран от #26

  • 15 Гошо Хубавецът

    20 10 Отговор
    И аз обичам руснаците, особено рускините .Преди години , за едно лято , обърнах няколко дузини .Един колега ( спасители ) стигна 100 , без 2- 3 , бройки .
  • 16 Dreamman

    13 6 Отговор
    Браво , ейййййй! Че то циганки да бяха ,щеше да е по- трудно ?Аз лично съм изчукал
    само 6 рускини, след по няколко бири .
  • 17 Казански българин

    23 3 Отговор
    В големи райони , по- големи от България , няма мъж по- възрастен от 50 години .На въпрос , към приклекнали женици покрай оградите , къде са им мъжете , сочат близ-
    коте гробища .А на въпроса защо , сочат близката кръчма !
  • 18 ФАКТ

    8 8 Отговор
    А българите КАКВО притежават в собствената си държава ????? ВСИЧКИ имоти са за чужденците,защото за тях са евтини !!!!! КОЛКО жалко !!!!!

    Коментиран от #19

  • 19 onq s konq

    6 12 Отговор

    До коментар #18 от "ФАКТ":

    Бе ти ЩО ГОВОРИШ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ,БЕ ЛУПМПЕН НЕЩАСТЕН?!И ДО КОГА МИСЛИШ ЧЕ ЧИТАВИТЕ БЪЛГАРИ С ПАРИ ЩЕ ИМАТ ТЪРПЕНИЕ ДА ВИ ВЯРВАТ,ЧЕ "ВСЕКИ МОМЕНТ" СЕ ИЗНАСЯТЕ ПРЕЗ ТЕРМИНАЛ-2?Верно че сте се ЗАКЪРТОЧИЛИ ТУКА НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА С НАШИТЕ ДАНЪЦИ,но... наясно ли си какво значи думата "ДЕПОРТАЦИЯ"?Дано пишеш от друга дяржава,щото иначе "Жална ти майка".
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Анонимен

    15 10 Отговор
    Кой изкупува имотите във България ???? В мирно време,така се превзема една държава -чужди работодатели,чужденци купуват имоти,чужди супермаркети,чужди банки и още и още !!!! Къде са родните производства,магазини,банки,заводи,фабрики ?????
  • 22 Калибан

    10 0 Отговор
    Защо да не купуват? Дават апартамента в москва под наем за 2000$ и се местят тук и цял месец бездействат с тия пари.
    Ако нашите емигранти дадат имотите, които имат в чужбина под наем и се върнат тук - ще си живеят прекрасно и без да бачкат

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Антонн

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "Калибан":

    Ако нашите емигранти дадат имотите, които имат в чужбина под наем и се върнат тук - ще си живеят прекрасно и без да бачкат


    Те са под наем,нямат собствени имоти там какво да дават?
  • 25 Шпек Салам Народен

    28 6 Отговор
    Току що изхвърлих един руснак от апартамента си! Съсед.Звъни на вратата- моля,заповядай, хапни,пийни ...както си ни е обичая.Първо дойде неканен, пиян,фъфли,дрънка, стоя сума време,накрая взе да обижда България- била грозна,да ми покажел снимка ня Русия той-ехеее,туй било красота. После ние сме били тъпи и пр. и пр....накрая не издържах и го изхвърлих навън. Мръшляка бачка тук,взема наша заплата, има жена българка и ме обижда в собствения ми дом!!! За капак се зачетох тук и чета русофилите,как мед им капе из устите .

    Братя,боклуци са това,не хора! Дръжте за нас си,ни руснаци,ни американци ни трябват!
    Пфу, да е.а и боклуците им да ева !!!
  • 26 Еба ти държавата

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "Зигфрид":

    Какво да ти кажа.Смени си работодателя като не те устройва.Ако си мислиш,че германците или други западняци ще те приемат за равен -много се лъжеш.Просто ти няма какво да им предложиш, те и без теб ще се оправят.Защо да те приемат за равен?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 И аз да кажа

    1 2 Отговор
    Точно такива са и моите спомени от руснаци- бедни, мръсни, невежи, обаче нахални и със самочувствие. През соца имахме глупостта да си разменим визити с университетско семейство от Ленинград. Докато бяхме там рускинята сготви веднъж борш и нито веднъж не разтреби и избърса масата напълно, а като се удави муха в кондензираното мляко, така си и остана. Когато й кажех за нещо в България, викаше " как у нас в средней Азии". Поядосах се и викам на мъжа й, че сме покръстени 300 години преди тях, а той извинително ми каза, че тя не е пътувала в средна Азия. Там плащахме ние, защото техните заплати бяха по- ниски. На другата година дойдоха в София и тя започна " Какво варварство да се пият напитки от хладилника!"( беше през лятото). Готвех по цял ден мусаки и гювечи, децата им вечеряха по два пъти, а мъжът като кажеше че му харесва иска рецепта, тя викаше, че нямала условия за такова готвене. Пак ние плащахме, щото нали сме домакини. Тя все гледаше да претендира, примерно че всички дрехи по магазините й били широки. Аз й обръщам внимание, че номерацията е по немската, че 42-44 номер са големи номера, да не гледа тях. Нищо не купиха за двете си деца и за мъжа, само за нея скъпи парцали, като казваше " Нам фирменное надо!" И не пропускаха да казват, че в България било по- евтино. Накрая отидохме заедно в Бургас, където им бяхме осигурили безплатно самостоятелен апартамент и ги оставихме да си плащат сами, което някак не им допадна. Като се срещахме в заведение, децат