Last news in Fakti

8 Януари, 2019 11:47 3 837 3

Дания строи 9 нови изкуствени острова

  • дания-
  • остров-
  • строеж-
  • проект

Целта е разширяване на индустриалния район на Копенхаген

Дания строи 9 нови изкуствени острова - 1
Снимка: Shutterstock

Датските власти подкрепиха строителството на 9 изкуствени острова в района на Копенхаген. Новите острови са само около 30% от проект, чиято площ ще е 320 футболни игрища. Планира се изграждането да започне през 2022 г., а напълно готов проектът трябва да е през 2040 г. Чрез него ще бъдат създадени 3.1 млн. кв.м нови площи, на които ще могат да се разположат до 380 предприятия. Ще има и 700 000 кв.м зелени площи, както и 17 км ново крайбрежие. В икономиката ще бъдат прибавени нови 8 млрд. USD, което е 2.5% от БВП на Дания.

Очаква се проектът частично да се самофинансира чрез продажбата на парцели на островите. На един от тях ще бъде изграден и завод за преработка на отпадъци в биогаз, почистване на отпадъчни води.

Идеята за острови, които да решат частично дефицитът на земя, не датира от днес. През октомври 2018 г. имаше предложение за строеж на остров в близост до пристанището на Копенхаген с цел задоволяване жилищните нужди на нарастващото население на града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Страхотна идея !

    7 0 Отговор
    Построили са си държавата с любов, и продължават да мислят ,за напред и за доброто на бъдещите поколения