5 Април, 2019 11:37 1 995 3

Британците похарчиха 63 млрд. USD за ремонт

  • великобритания-
  • ремонт-
  • жилища-
  • цени

Причината е, че трудно биха си позволили нов дом

Британците похарчиха 63 млрд. USD за ремонт - 1
Снимка: Shutterstock

Собствениците на недвижими имоти във Великобритания са похарчили близо 63 млрд. USD за реновиране на жилищата си през последните 5 години. Над 70% са извършили козметичен ремонт, 42% - подмяна на подовата настилка, а 34% са подменили напълно банята си, сочат данните на изследване на Националната асоциация на агентите на недвижими имоти (NAEA). Поради ръста на цените и невъзможността да сменят жилището си, 98% предпочитат да се ограничат с ремонт, съобщава PropertyWire.

Близо 7% от собствениците на имоти, които са направили ремонт, споделят, че основната причина за това е сравнително високата цена за преместване в друг имот. В същото време реновирането също не е евтино удоволствие. Нова кухня струва 7420 USD. Ремонт на зимната градина – 6530 USD, а строителството на гараж – 5960 USD.

Близо 55% са искали само да подобрят външния вид на своя дом, а 23% смятат, че ремонтът ще повиши стойността на имота им в случай, че решат да го продадат.

Важно е да се отбележи, че не всички желаещи да направят ремонт, могат да пристъпят към него, тъй като и на строителните материали цените се повишават. Поради това 37% планират в бъдеще да ремонтират жилището си, а 27% се надяват да могат да обновят поне кухнята си. 4% искат да си оборудват фитнес зала, а 3% - да си изградят басейн в двора на къщата.

Възможно е в близко бъдеще броят на собствениците, които пристъпват към ремонт, да се повиши. В съответствие с новото законодателство британските наематели могат да подават иск в съда срещу собствениците, за това че в имота има плесен, студено е и е шумно. За да не бъдат глобявани, те ще са принудени постоянно да поддържат жилището или къщата в добро състояние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mорук

    5 3 Отговор
    Имат харчат,мъкнат и плячкосват от колонийте ,и плямпат ли плямпат

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 николай

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Mорук":

    Като разсъждаваш така,завинаги ще си останеш един тъп "Морук".Причините са много сложни за теб.