Last news in Fakti

14 Август, 2019 11:11 2 446 2

Спад на инвестициите в този имотен сегмент

  • търговски имоти-
  • сегмент-
  • свят-
  • европа-
  • америка-
  • инвестиции

Причината е понижена инвестиционна активност в Европа, Северна и Южна Америка

Спад на инвестициите в този имотен сегмент - 1
Снимка: Shutterstock

На световния пазар на търговски имоти се наблюдава тенденция за спад на инвестициите, сочат данните на консултантската компания JLL. През първото полугодие на текущата година понижението е в рамките на 9% спрямо същия период на миналата година. Реализираните вложения за периода януари-юни е 341 млрд. USD.

„Въпреки забавянето на световната икономика и геополитическото напрежение, отслабването на монетарната политика на няколко централни банки спомага за развитието на пазара на търговски имоти”, коментират от JLL.

Северна и Южна Америка са привлекли за първото полугодие на тази година с 8% по-малко инвестиции спрямо същия период на миналата година. Общата стойност на всички сделки е 145 млрд. USD. Най-голям спад на вложения в сегмента се наблюдава в европейските държави, в Близкия Изток и в Африка.

Единствено в Азиатско-тихоокенаския регион се регистрира ръст на инвестициите в търговски имоти в рамките на 6%. „Локомотивите” в случая са Китай (+97%) и Сингапур (+90%). Отслабват позициите на Австралия, Индия и Хонг Конг.

По равнище на инвестиционна активност лидер остава Ню Йорк, независимо, че за разглеждания период се регистрира спад от 9% на вложенията в сегмента. Заедно с него в ТОП 5 влизат Токио, Шанхай, Сеул и Париж.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ррр

    4 0 Отговор
    С развитието на технологиите и комуникациите все по малко значение ще има мястото на живеене. Стига да не работиш в някой завод като робите в 3 сменен график
  • 2 Селяндур

    0 0 Отговор
    К'во става с цените в Сф? Що нема сделки?