Last news in Fakti

30 Септември, 2019 16:16 3 121 9

ЧСИ-та продават над 20 хотела

  • чси-
  • хотели-
  • търг

Най-скъпият е с начална цена 8 200 000 лв.

ЧСИ-та продават над 20 хотела - 1
Снимка: М. Богданова

В края на лятото частните съдебни изпълните обявиха 20 хотела на търг. Най-скъпият се намира в Банско. Става дума за комплекс от 3 отделни сгради с 30 ваканционни апартамента в Грамадето, които са на груб строеж. Началната тръжна цена е 8 200 000 лв.

Вторият хотел с най-висока тръжна цена се намира в района на габрово, местността Горна Росица. Причината да стигне до частен съдебен изпълнител е дълг на собственика към банка. Имотът е с площ 5 декара, а сградата едно време е била почивен дом. Този, който евентуално спечели търга, ще има на разположение ресторант и конферентна зала

Третото място си разделят три хотела в Рибарица, Кошарица и Пампорово. Началната тръжна цена е около 1 400 000 лв. Част от имотите са в доста лошо състояние и бъдещият собственик трябва да си направи сметката дали би спечелил и колко от подобна инвестиция.

Близо 41 200 са имотите, които са били обявени за продажба от Камарата на частните съдебни изпълнители през 2018 г. За сравнение, през 2017 г. техният брой е бил 51 700, сочат данните на Камарата.

Важно е да се уточни, че броят на публикуваните обявления не означава реално извършени продажби. В много от случаите се провеждат по няколко търга за едни и същи имоти поради липса на участници в тях.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 СссереМ

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ибрикчи":

    Няма значение какъв е бил,ама с неговото дело 200 000 ибрикчии като тебе им изгниха кокалите на балкана,а кучетата им влачеха фесовете барабар с празните кратуни после.
  • 5 666®

    12 2 Отговор
    Уж икономиката фърка, а ЧСИ-тата не могат да смогнат.
  • 6 Eeee

    14 1 Отговор
    Това е нищо в сравнение с бъдещите продажби на хотели по морето след масовия им фалит догодина.
  • 7 ВЛАДИМИР ЙОТОВ

    1 1 Отговор
    ВРЕМЕ ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ, И НОВИ И СТАРИ И ОТ ВРЕМЕТО ПРЕДИ ВОЙНИТЕ, ЗА ЕНТУСИЯТИ И БЪДЕЩИ УПРАВЛЕНЦИ
  • 8 СЪЩИЯ

    1 0 Отговор
    ТЕСНА ЛИ ВИ Е ПЛАНЕТАТА? ПРЕКАЛЕНО МНОГО ИНФОРМАЦИЯ И НЯМА И ЛИПСВА И НЯМА ВРЕМЕ И ЗА НИЩО🎃
  • 9 Изумен

    6 1 Отговор
    Лешоядите разчистват мършата. Нямат перушина около врата, защото постоянно си вкарват главата през дупка в подутия от газове корем на трупа. Също като ЧСИ в досието на длъжник. Пфу.