Last news in Fakti

6 Октомври, 2019 18:28 2 197 10

Продават за $7,5 млн. къщата, в която се самоуби Кърт Кобейн

  • кърт кобейн
Продават за $7,5 млн. къщата, в която се самоуби Кърт Кобейн - 1
Снимка: EPA

Продават къщата, в която се самоуби Кърт Кобейн, съобщава БГНЕС. Той заедно с Кортни Лав закупили имота в Сиатъл през януари 1994 г. за сумата от 1 000 000 долара. Сега къщата се продава за 7,5 милиона долара. Двамата са живели за кратко в дома си, разположен на брега на река Вашингтон.

След няколко неуспешни опита на Кобейн да се отърве от пристрастяването си към хероина и след като социалните служби два пъти са взимали дъщеря им Франсис Бийн, той се самоубива на 05.04.1994 г. Самоубийството е било планирано и извършено на тавана в къщата. Три дни по-късно тялото му е намерено от електротехник, дошъл да инсталира охранителна система.

Фронтменът на „Нирвана“ се е прострелял в главата, а до тялото му е намерено прощално писмо, написано с червено мастило. Кортни Лав продължи да живее там след трагедията и през 1997 г. продаде къщата за 2,9 милиона долара.

Настоящите собственици придобиха имота през 2000 г. Домът обхваща площ от 8 000 квадратни метра и 0,74 хектара земя. Разполага с четири спални и четири бани с отделен гараж и подпорен зид, допълнително построен през 1999 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    3 1 Отговор
    Хамбар!
  • 2 Смях

    14 0 Отговор
    Нищо общо с къщата. Качете поне реална снимка мързеливци.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Obviously

    7 0 Отговор
    Тва е всичко друго, но не и къщата Кърт
  • 5 Бесен Язовец

    6 0 Отговор
    8000 кв. м може да е цялото село, а тая колиба дъсчена е не повече от 200 кв. и никога не струвала 1 милион$.
  • 6 Фридман

    6 0 Отговор
    Тази колиба на снимката се продава за 500 000 долара и е къщата в която Кубейн израства и цената и била по пазарни 67 000 $ обаче майка му исйа да стабе 1/2 милионерка от смърта на сина си! Къщата в която си маха главата Кубейн е съвсем различна
  • 7 Селяндур

    2 0 Отговор
    Те от това че стане много убав егрек, за да може я да си чувам овци и кози у него.и ако некой ме пита коко пари че му дам за тоо егрек ,че му фрълим 1000-2000 лева и че му кажем , че и тия пари са му многу. ако близките на Кобейн го продават тоо егрек мога да им дам 2000 лева примерно.
  • 8 Гост

    2 0 Отговор
    Чисто бунгало. Жалкото в случая е , че секат дървета като разпрани за да строят бутафорни домове които са качевствени само като фасада.
  • 9 Дали

    1 0 Отговор
    "Самоуби".... Добре, ще го имаме на предвид!
  • 10 Гост

    1 0 Отговор
    Цената би си струвала само ако стоят оригиналните пръски кръв.