Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 16:26 2 579 5

Стабилен ръст при жилищата

  • франция-
  • жилища-
  • цени

Срещу 2570 EUR/кв.м може да си купите апартамент в Марсилия

Стабилен ръст при жилищата - 1
Снимка: Shutterstock

С 3% са се увеличили цените на жилищата във Франция през септември спрямо август на текущата година във Франция. В големите градове. За изминалите 12 месеца най-силен ръст се отчита в Лион – 11.1%, до средна цена на квадратен метър жилищна площ от 4500 EUR. В Нант увеличението е 8.6%, а в Тулуза – 6.7%, средните нива съответно са 3230 EUR и 3110 EUR.

Най-скъпи остават жилищата в Париж. За пръв път след двугодишно очакване средната цена надхвърли 10 000 EUR/кв.м и вече е 10 120 EUR/кв.м. Според анализатори увеличението ще продължи най-вече поради ниските лихвени проценти.

Най-евтини са жилищата в Марсилия и Монпелие, съответно 2570 EUR/кв.м и 2900 EUR//кв.м.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    6 3 Отговор
    На това ли му казват скъпо?! Че ние в София, със заплати в пъти по-ниски, в по-скъпите квартали вече сме стигнали и на моменти задминали тези цени.

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Съвет

    3 0 Отговор
    Напишете по едно публично препоръчително писмо за професионалиста-сценарист висшекомандирский Грешев - запазето си го като доказателство и съвсем скоро като победи тоталитаризма , самият Грешев ще ви уреди с апартаментче за жълти стотинки !
  • 4 Омг

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Там са 2500, но се се издават напълно годни за живеене, а нр като нашите "на шпакловка у замазка" и квадратът е без общи части
  • 5 Гладен брокер

    1 0 Отговор
    Ръст, ама продажби бе нема.