Last news in Fakti

20 Май, 2020 11:50 1 839 1

Министерство получи имот на пъпа на София

  • стату-
  • имоти-
  • промяна-
  • решение-
  • правителство

Сградата се намира на бул. "Патриарх Евтимий" №2

Министерство получи имот на пъпа на София - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството прехвърли на община Червен бряг собствеността върху имот - частна държавна собственост, намиращ се в местността „Гърбовица", гр. Червен бряг. Теренът е с площ 7178 кв. м и попада в границите на общински обект от първостепенно значение. Ще се използва за укрепване на свлачище, засягащо третокласния път Плевен - Радомирци - Червен бряг, при входа на гр. Червен бряг, източно от квартали 41,43 и 44. Предвижда се изграждането на укрепителни геозащитни дейности на територията, засегната от свлачищни процеси.

Министерският съвет прие също така решение за безвъзмездно предоставяне за управление на археологическа недвижима културна ценност - публична държавна собственост, на община Балчик за срок от 10 години. Археологическата културна ценност с категория „национално значение" се намира в област Добрич, община Балчик, град Балчик и представлява „Античен храм на богинята Кибела".
Предоставянето на недвижимата археологическа културна ценност ще допринесе за обогатяване културно-историческото наследство на местно ниво, ще подпомогне популяризирането на недвижимата ценност и превръщането ѝ в съществен фактор за разширяването на културния туризъм. Дейностите, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Историческия музей в град Балчик.

Правителството предостави за управление имот - публична държавна собственост, на Министерството на културата. Имотът се намира в гр. София, район „Средец", м. „Центъра", бул. „Патриарх Евтимий" № 2. Теренът е с площ от 2182 кв.м заедно със съществуваща сграда. До момента се е ползвал от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), но е с отпаднала за Комисията нужда. Имотът е необходим на Министерството на културата за изпълнение на функциите му.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qwerty

    2 0 Отговор
    МК не можаха да продадат сградата на НИНКН на Будапеща, но наследника на кандидат-продавача ще я оправи тази сграда. Ало... съм!