Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 10:37 8 635 3

Не се намери купувач за емблематичен имот

  • рилци-
  • мотел-
  • родажба-
  • търг-
  • купувач

Мотел „Рилци“ край Благоевград е оценен на близо 3.6 млн. лв.

Мотел „Рилци“ в близост до Благоевград отново остана без нов собственик след като никой не спечели последния проведен търг. Цената на наддаването започна от 3 633 100 лв. Донякъде новината не е изненада, тъй като през последните 5 дни преди неговото провеждане не се яви нито един кандидат на оглед.

По закон следващият търг ще е през 2021 г., като първоначалната тръжна цена ще е с 25% по-ниска от сегашната – 2 724 825 лв.

В случай, че и тогава не се яви кандидат за имота на бившия „Балкантурист“ край града ще има трети последен търг. Тръжната цена ще е с още 25% по-ниска. По закон, ако и тогава няма купувач, се обявява нов търг с първоначалната цена.

До търг на имота се стига, тъй като собственикът му Методи Калъмбов има неплатени данъци. В цената е включена 4-етажната масивна сграда на мотела с партерен и сутеренен етаж със застроена площ 2177 кв.м и разгъната застроена площ от 8370 кв.м, в която има стаи, ресторант, дневен бар и 3 магазина върху обща площ от 169 кв.м, автосервиз с две халета и външен канал, паркинг и асфалтова площадка пред автосервиза с обща площ от 6620 кв.м, друга сграда с площ 1991 кв.м, нафтово подземно стопанство с капацитет 50 т гориво и застроена площ от 42 кв.м, ВиК мрежи и поливен водопровод, помпена станция за поливния водопровод, районно осветление за комплекса, подпорна стена и прилежащият на комплекса терен с площ от 49 409 кв.м.

Мотелът е построен през 80-те години на миналия век като обект на „Балкантурист“ и приватизиран по-късно от Калъмбов. Комплексът не се използва от години и е в крайно неугледно състояние. Ценностите отдавна са откраднати, а някои от помещенията дори са опожарени.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Приватизация

    21 0 Отговор
    ИМОТА НА ГОСПОДИН КАЛЪМБОВ: ОТКЪДЕТО ДОШЪЛ ТАМ И ОТИШЪЛ.
    ОНЕЗИ ГОДИНИ СЛАВНИ И ЩАСТЛИВИ В
    БЪЛГАРИЯ КОГАТО МУТРИТЕ РАЗГРАБВАХА НАРОДНАТА СОБСТВЕНОСТ ЗА ЛЕВЧЕ НА ХОТЕЛ, ЗА ЛЕВЧЕ НА ЗАВОД....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Не може да бъде

    9 1 Отговор
    Как така не е продаден? Та нали в България тухлата върви като топъл хляб... Поне това казват брокерите де:) :)