Last news in Fakti

10 Декември, 2020 19:30 5 172 6

Българска фирма проектира и изгражда частни бункери

  • бункер-
  • дизайн-
  • архтектура-
  • българия-
  • производител

Ако може да си позволите апартамент в София, ще можете да си позволите и бункер

Българска фирма проектира и изгражда частни бункери. Интересът е най-вече от страна на богаташи отвъд Океана. Целта на клиентите е да се чувстват по-защитени по време на пандемията от коронавирус. "У нас, както и по света частни бункери купуват хората, които са предвидливи, тези, които искат да са подготвени и да имат един по-спокоен живот", казва Десислав Панов от фирмата, която строи подземните домове, цитирана от БНТ.

В момента той работи по няколко проекта. Два от тях са на частни лица, които искат бункери за семействата си. Паралелно се работи по проект за изграждане на селище. "Това е инвестиционен проект на чуждестранен инвеститор. Ще бъде затворен комплекс, в който ще бъде изграден бункер и ще бъде използван от живущите в комплекса. Хората, които изграждат собствени частни бункери, са хора, които имат малко по-големи възможности. Поради тази причина ние преминахме на един по-различен етап и в момента сме в разговори отново с чуждестранен инвеститор за изграждането на бункер за много на брой лица, където ще бъде споделено пребиваването и всеки ще може да купува за себе си и семейството си определено място, или да го наема за определено време", каза Панов.

Така според него хората с по-ниски доходи ще имат достъп до бункерно съоръжение, което да ги спаси в определена ситуация. Цената на едно такова съоръжение се определя от много компоненти - локацията, броят на хората, които ще го ползват. "Ако можете да си позволите апартамент в София, съответно ще можете да си позволите и един бункер", допълни Панов.

В един бункер има всякакво оборудване - игрални зали, боулинг зала, вътрешно стрелбище. Проектирани са при минимално оборудване да издържат 6 месеца - а при допълнителни инсталации и съоръжения за сигурност, може да се достигне и до 1 година пребиваване.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    39 3 Отговор
    Поръчах си един в Банкя.С шкафчета.
  • 2 Behemoth

    20 3 Отговор
    Простотии....колко време ще изкараш под земята след Апокалипсиса хахах....година?

    Коментиран от #5

  • 3 3000° Farenhait

    15 4 Отговор
    Няма бункер който да те спаси от Страшния съд ще изкачат с горящи коси и кожата ще им свлича от самосебе си! При верижна реакция кислорода се подпалва и гори с температура 3000 °и скорост от 200 метра в секунда!!!

    Коментиран от #6

  • 4 Хаджиментов

    15 2 Отговор
    Като има глупаци да дават пари, защо да няма тарикати, които да им ги взимат!
  • 5 Сър Пичук

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Behemoth":

    Тежко на оцелелите след Апокалипсиса.
  • 6 Порно

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "3000° Farenhait":

    Ясно , един от 80 %