Last news in Fakti

16 Април, 2021 10:15 5 975 12

Събарят знаков имот

  • пловдив-
  • гарнизонна фурна-
  • събаряне

Бившата Гарнизонна фурна в Пловдив отива в историята

Започна разчистването на терена на бившата Гарнизонна фурна. Премахват се саморасла растителност и помощните сгради, а от 16 април започва събарянето на основната сграда. Кметът на район „Западен“ Димитър Колев заяви в интервю за Радио Пловдив, че на мястото на бившата Гарнизонна фурна ще се изгради парк.

„Миналата година имаше един подробен устройствен план на район „Западен“, който се промени. И ние заложихме този терен да бъде за озеленяване. Този пункт вече е в сила и е факт. Теренът под самата сграда и около нея е за озеленяване и там не може да се строи нищо, освен елементи на парковата среда", обясни той, цитиран от БНР.

За изграждането на парка ще са необходими около 300 000 лева, като ще се търси и съдействие от голяма Община Пловдив. „Ние не разполагаме с такива средства. Ще се водят разговори с кмета на Пловдив, с общинските съветници. Но смятам, че никой няма да има нищо против“, каза още районният кмет.

Районният кмет заяви, че не се притеснява от протестни действия, а събарянето на постройките определи като закъсняло. „Не, не смятам, че би би трябвало да има нови протестни действия. Аз смятам, че всички протестни действия бяха излишни. Сградата не е паметник на културата, не е културно-историческа ценност. Сградата е в много лош вид, самосрутваща се. И аз се радвам, че не стана инцидент там“, коментира още Димитър Колев.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Присмехулник

    8 1 Отговор
    Парк..чудесно,пълнене на гуша на някой с постройки...не.
  • 2 Хахаха..

    11 7 Отговор
    Нема фурна,нема леб,символиката е очевадна,горко ти Българийо,поне Тиквата да изядем! За последно!
  • 3 Тракия

    13 1 Отговор
    "Сградата не е паметник на културата" То ако беше, вече да сте я изгорили, като "Тютюневите складове".
  • 4 Jacques Yves Moineau

    13 0 Отговор
    Ехеее, чак сега ли? Във Варна гарнизонната фурна я събориха преди 15-20 години. Построиха една много хубава кооперация....на Доган.
  • 5 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    10 4 Отговор
    Браво на Пловдив,
    по-добре един хубав парк за малки и големи,
    отколкото някой новобогаташ
    да вдигне поредното барбекю...

    Коментиран от #7

  • 6 АНОНИМЕН

    6 0 Отговор
    Аха! И парка ще носи гордото име"Пещерняк!? Или ПИМК! А с парка в Кършияка зад продадения от великия бизнесмен Гергов парк-хотел какво става!? Някой/кой ли/ вече застрои паркинга на хотела! Софиянци да се стягат, че идва реда и на ЦУМ! Пловдивчани да му мислят са Панаира, Стария град...!За неразбралите : пощенската кутия Гергов затваря дюкяна, ликвидация на всичко, осребрява си активите и се изнася тихо и леко като п+++ня из мокри гащи! Който разбрал - разбрал; който не е - няма и да разбере!
  • 7 АНОНИМЕН

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Ти подиграваш ли се, колега?! Точно ще вдигнат нещо етажно и кутийчесто, но не и BBQ! Документацията за новия строеж е отдавна готова!
  • 8 Иван Грозни

    10 0 Отговор
    Днес парк. Утре хотел или друго за някой свой човек "бизнесмен".
  • 9 Спас безделника

    7 2 Отговор
    Явно кметът е в играта. Сградата била самосрутваща се! А бе, льольо, такива сгради ще надживеят и теб и твоите внуци! Защо не извадиш документи за обществена сграда без промяна на статута? Сложи укрепителни колони , защо не сложиш един красив керемиден покрив и да направиш ЧИТАЛИЩЕ? Със секции: библиотека, народни танци, природознание, рисуване, пеене? Огради двора на обекта с монолитна ограда, хвани татковците на малчуганите да помагат....Толкова е просто! Аз ще ти изпратя пет кашона от банани с детски книжки, друг ще изпрати нещо друго и така...
  • 10 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Нагло Ви лъжат, госпожи и господа пловдивчани !!
    Във всички областни градове поне половината от зелените тревни площи / паркове и квартални градинки/ бяха застроени от наши хора.
    Стойте , та гледайте, що за "прекрасни сгради" ще изникнат там като гъби печурки !! Парк ли ? На-а-а Ви парк с Виенско търкало !!
  • 11 ГазоНосеЦ

    2 1 Отговор
    И скоро ще се окаже , че някой верен БОЙКОВЕЦ е взел терена , за да строи и презастроява ! Нали ?
  • 12 МАФИЯ НА ББ

    1 0 Отговор
    УНИЩОЖИХА ВСИЧКИ ФУРНИ А ВОЙНАТА ИДВА. ДА ВИДИМ ДЕКА ЩЕ ПЕЧЕТЕ ХЛЯБ ЗА НАРОДА И ВОЙСКАТА. ТЪПАЦИ.