Last news in Fakti

13 Януари, 2022 09:21, обновена 13 Януари, 2022 09:27 2 345 3

Започва приемът на документи за новите общински жилища

  • меден рудник-
  • бургас-
  • общински жилища

Те се намират в бургаския "Меден рудник"

Започна приемането на необходимите документи за настаняване в новите жилища в зона "Д“ на ж.к. "Меден рудник“, в непосредствена близост до бул. "Захари Стоянов“, изградени от Община Бургас. Целта на общинската администрация е да осигури добра среда и възможност за развитие на млади хора, които се реализират в сферата на образованието и науката, и такива, които в момента са в затруднено материално положение. Затова при кандидатстването с най-голям приоритет ще бъдат младите семейства, висшистите и студентите. Най-много точки на желаещите за настаняване ще предоставя показателят "Образование“ – 70 точки за висшист или студент, 25 за средно образование, 15 за основно и начално – 10, без образование – 5.

Критерият "Заетост“ ще дава на кандидатите максимум 20 точки за учащи, в сравнение с безработен – 15 и работещ – 5 т., а последният - "Семейно положение“ е както следва: семейства с деца и родител, отглеждащ сам дете ще получават 10 точки, семейства без деца – 5, самостоятелно живеещо лице – 1.

Кандидатстващите трябва да отговарят и на още условия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 замислен

    15 0 Отговор
    Е, най-накрая на някой да му светне лампата, че е нужно да се обърне внимание на младите с работа и образование и да им се помогне за старт в живота. А не да правим псевдо-социална дейност и да се подпамагат хора без работа и образование живеещи на социални помощи.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ако наистина

    6 0 Отговор
    Така изглежда комплекса,като на снимката, се разбира че кандидат-живущите там трябва да са възспитани хорица. Много добър подход на Община-та и добро точкуване спрямо умения, квалификации,образование и семейно положение. Това си е правилния подход към населението, защото не само Банговасильовците, имат нужди. Между другото--- Представяте ли си ако на такова място и в такъв комплекс настанят отново хлебарки как ще изглежда ТОЧНО след една година....? Някой, който предприема тази ПРАВИЛНА инициатива, явно си е отговорил на въпроса.