24 Март, 2022 22:35 2 668 0

Премахват опасни сгради в Бургас

  • бургас-
  • решение-
  • правителство-
  • сгради-
  • премахване

Общината получава държавни имоти

Премахват опасни сгради в Бургас - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството взе решение да обяви три сгради - публична държавна собственост, за частна държавна собственост и даде съгласие за премахването им. Сградите се намират на ул. „Александър Велики" № 37-Б в гр. Бургас и са с обща застроена площ 254 кв. м. Досега са били в управление на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас.

Обектите не се ползват за нуждите на пожарната. Същите са негодни и опасни за обитаване, застрашени са от самосрутване, нарушена е конструктивната цялост на носещите елементи на конструкцията. Силно влошеното им състояние не позволява същите да бъдат поправени или заздравени, така че да отговарят на всички нормативни изисквания.

Средствата, необходими за премахването на сградите, са осигурени от бюджета на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР.

Правителството прехвърля на община Бургас собствеността върху два терена - частна държавна собственост. Ще бъдат използвани за изграждане на улица с цел подобряване на инфраструктурата на територията на общината. Имотите се намират на ул. ,,5-ти километър", местност „Тъмното" в гр. Бургас и са с площ 1063 кв. ми 567 кв. м.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА