Last news in Fakti

3 Януари, 2023 11:47 26 474 80

Какво ще се случи с цените на жилищата в България през новата година

  • нсни-
  • добромир ганев-
  • жилища-
  • цени-
  • прогнози

По-малко сделки и поевтиняване, прогнозират анализатори

Какво ще се случи с цените на жилищата в България през новата година - 1
Снимка: М. Богданова ©

„Цените на имотите са нормални и са такива, каквито предполага основният закон на пазара – търсенето и предлагането“, коментира председателят на Националното сдружение „Недвижими имоти“ (НСНИ) Добромир Ганев. Да, поскъпването на жилищата не се хареса на мнозина, и най-вече на семействата с ниски доходи. Не може да се каже, че това беше и плюс за посредниците, тъй като ръстът се случваше доста бързо през последните 2 години и не винаги самите потребители вземаха правилни решения.

Очакванията за новата година са пазарът да бъде по-балансиран и всеки, който участва на него да има повече време и възможности да обсъди своите възможности и да вземе правилни решения за себе си и за семейството си. „Очакваме по-скоро сделките да спаднат след 7-8 години на постоянен ръст с рекорд през 2021 г. за последните 12 години по обем на сделки“, прогнозира Ганев. Колко ще е понижението е трудно да се определи. „Първо трябва да говорим за спад на ръстовете, тъй като през 2022 г. отново имахме рекорд на жилищните индекси с около 15-16% ръст през второто тримесечие спрямо същия период на 2021 г. Вероятно от 15 ще спаднат под 10%“, коментира анализаторът.

Важно е да се знае, че реален пазар на имоти има в 10-15 от големите български градове и по Черноморието.

Интересен е въпросът как при наличието на толкова много празни жилища сегментът на новото строителство процъфтява. Отговорът на специалистите е, че това се дължи на високия интерес от страна на купувачите. „Няма нормален предприемач, който да стартира малък, среден или голям проект, например с вземането на банков кредит при положение, че не е планирал правилно своите парични потоци от продажби в бъдеще, именно разчитайки на реалния интерес на купувачите. Да – във всеки един пазар ще има и спадове. На такъв станахме свидетели преди 10-12 години, но мога да кажа, че последните 2 години имаше наслагване на толкова много фактори, които реално затвърдиха високия интерес към жилищния пазар“, коментира Ганев.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахаха вие шега ли си правите

    31 52 Отговор
    ами каквото и през изминалата година ще поскъпват !
  • 2 Свободно падане на гюле в гьол!

    102 26 Отговор
    Има луди но са на привършване идва момента на изтрезняването!

    Коментиран от #3

  • 3 собственик

    44 78 Отговор

    До коментар #2 от "Свободно падане на гюле в гьол!":

    Украинци купуват наред. Ако си мислиш, че цените ще падат по време на инфлация. Много се лъжеш.

    Коментиран от #9, #43

  • 4 софиянец

    65 23 Отговор
    ами редно е цените да се върнат на нивата си отпреди 2013г. Даже отпреди 1989г. Така смята народа. Глас народен глас божи хахахах

    Коментиран от #10

  • 5 Кънчо

    58 6 Отговор
    Кво ще се случи… квото се е случвало винаги , плащаш един чувал с пари живееш, не плащаш един чувал с пари живееш другаде
  • 6 Гоуст

    96 11 Отговор
    Е в София е ПЪЛНО с празни новопостроени имоти. И не мога да разбера какво е нормално на цена 1600ЕВРО/кв.м.. За 100кв.м. се получават 160 000Евро. или около 312 000лв. На кредит за 30г. стават 400 000лв. А сега си сметнете колко лева на месец е вноската ( 1100лв.)и кой може да си я позволи. И това е сега, много скоро лихвите по кредитите ще нарастнат значително. В БГ строителството и търговските обекти са ОГРОМНИ ВИСОКОЕФЕКТИВНИ ПЕРАЧКИ НА ПАРИ.

    Коментиран от #7

  • 7 Кънчо

    39 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гоуст":

    Да де, Гоуст. То това са били винаги нашите “разумни “ разсъждения. Нормалната логика е това. Винаги е било това, но се случва другото.

    Коментиран от #49

  • 8 нннн

    47 28 Отговор
    Да, бе! Реална инфлация 50 процента. Всичко поскъпва. Парите се обезценяват. НО, дрън-дрън, жилищата поевтиняват...

    Коментиран от #44

  • 9 Мечтай си

    78 23 Отговор

    До коментар #3 от "собственик":

    Нито украинци, нито българи, нито марсианци купуват. В момента пазара е замръзнал, а сделки се осъществяват единствено на промоционални цени.
  • 10 Ясе Сам

    35 35 Отговор

    До коментар #4 от "софиянец":

    Никой не иска да се върнат цените, но би било хубаво да напишат колко сделки са осъщестени през 2022 година.
    И при тези цени, какви са тези хора който не могат да имат парно или чистачка.
    Време е таксите да бъдат 2% от пазарната цена, така при 300 000 лв. общината ще си получава 6 000 лв. годишно от собствениците.
    А как ще се знае колко е цената на тези имоти: ами административно на база сделки в квартала.
    А ако някой не е доволен , ще се изпрати комисия в апартамента да изчисли.
    А ако не може да заплати: общината продава апартамента и му приспада дълга.
    В Флорида бе конфискувано жилище на една баба, която не е могла да заплати $600 за поставеният централен климатик на блока.
    Само така ще се оправим.
  • 11 Кънчо

    20 4 Отговор
    То това е цял живот, амо то нормално ли е, ама то само ненормалник купува и продава, ама то незнам си кво, всички, които не участваме на тоя пазар развиваме едни и същи теории и философщини, които ни се струват съвсем логични
  • 12 Брокер

    29 10 Отговор
    ръстове , ръстове и пак ръстове, заповядайте в нашата агенция, ако доведете купувач получавате бонус
  • 13 Гечо

    68 8 Отговор
    Некадърните брокерчета съвсем озверяват. Свършиха мазните комисионни, свършиха дните на баламите и лесните ипотеки. Идва времето на ПУК и много от тези некадърници да си търсят нормална работа или да станат клошари.
  • 14 Фъки

    47 17 Отговор
    Добрите апарти на добра локация няма да поевтинеят, напротив , ще поскъпват. Другото не си струва. Тези със заемите ще продължат да го д.

    Коментиран от #15, #45

  • 15 софиянец

    12 26 Отговор

    До коментар #14 от "Фъки":

    Фъки, колкото повече т.н. добри апарти на хубави локации поскъпват,толкова повече това повлича и панелките в Обеля , новите цветни бардачета по вади и ливади, и съборетини за основен ремонт навсякъде. София е една локация все пак. От Орландовци до Докторския е 5 мин пеш.

    Коментиран от #78

  • 16 Коментар

    60 13 Отговор
    На паза на НИ в България през 2023г ще се случи същото, каквото вече се случва в държавите на които искаме да заприличаме. Швеция 17% спад на цените, Торонто 20% спад на цените, Мюнхен 10% спад на цените, САЩ между 5-20% спад на цените в различните градове, и това е само началото ... !!!!

    Коментиран от #17

  • 17 Амадор

    18 46 Отговор

    До коментар #16 от "Коментар":

    И да кажем 5-10% какво те топлят тебе при тези високи цени в момента ? Цените няма да паднат дори може и да се вдигнат още повече.

    Коментиран от #46

  • 18 от локвата

    30 5 Отговор
    Който мисли с орлите да живее да купува още.
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    19 9 Отговор
    Това са вложения на Англосакски и еврейски пари!Те са свикнали да живеят от лихвите плащани им от робите ,които придобиват и притежават.
  • 20 Аз Кочо

    56 10 Отговор
    Малѝииии, много се лъже тук. В цял свят цените падат и всички говорят за балон по голям от този 2008, но тук в бг ние сме изключение. Федералният резерв се затяга от двата края, повишаване на лихвените проценти и QT. Оттук и най-лошата година за пазара на облигации в историята, RE се разпада, криптовалутите падат със 70%+, акциите падат значително, SP 500 -17%, Nasdaq -31%. И цялото това забавление само за краткия период откакто започнаха да се затягат. Какво още искате за толкова кратко време? Почакате за да видим крайният резултат след като фед достигне 5те пр. което ще дойде и в Европа, даже японската банка повиши лихвите.

    Коментиран от #21

  • 21 До Кочо

    12 32 Отговор

    До коментар #20 от "Аз Кочо":

    Бегай бе, кочо. Насдак вика, федералния резерв, ама в целия свят това, в целия свят онова, спокойно бе. Тристаен в София стана 200 евра , докато такива като теб дървени философи се наумуват и викат Наздак ,ама ЕЦБ , ама то процента

    Коментиран от #23

  • 22 Компетентен имотен брокер

    31 5 Отговор
    Имотите ще поевтиняват, но чак през 2025-2026 година ще се върнат на нормалните цени от 2017-2019...
  • 23 Аз Кочо

    42 8 Отговор

    До коментар #21 от "До Кочо":

    Гледай сега професоре, аз пиша това което чета от чужди статии написани от икономисти и комюнике та на централните банки както и статистики, не от брикери, строители банкери в българия ти не ме чети като не искаш. Но обясни тук на какво се базира твоят коментар? На цените които гледаш в имот бг ли. Това не значи нищо. Цените си растат, но продажбите ги няма, професоре. А като няма продажби цените се сриват. Още един факт трето тримесечие София - 20 пр сделки. Сега ще видим колко ще е 4тото.
    Най вероятно ще е поне минус 30 пр. А ти се надявай да станеш милионер от Софийски коптор
  • 24 АНИ

    18 37 Отговор
    Само безпарични тук си чешат езиците.
    Като имаш пари,купуваш.
    Всичко се вдигна,те чакат спадове.
    Когато на цигарите паднат цените,тогава и
    на жилищата може.
    Влизане в евросъюза гарантира 10лв.кутия цигари според директивите,така че си правете сметка колко ще скочат още имотите.

    Коментиран от #26, #47

  • 25 До кочо

    5 18 Отговор
    Пак ще си говорим тука догодина. Да видим дали средно всеки един тристаен е поевтинял с 50 евра

    Коментиран от #27

  • 26 Мен

    30 5 Отговор

    До коментар #24 от "АНИ":

    В бг всичко се вдига, защото освен инфлацията се вихри и яка спекула. Цените на запад започнаха да падат, храни, строителни материали, бензин и т. Н. Имотите вече са си взеха инфлацията за 20 г напред а в бг за 50 г напред, чакай да се вдигат още, може ама ти няма да си жив да го видиш.
  • 27 Трънчо

    23 6 Отговор

    До коментар #25 от "До кочо":

    В бг може никога да не свалят цените някой, но и никога няма да си продадат кутиики те. Ще има обаче и много които ще продават и ще плачат
  • 28 До Ани

    5 10 Отговор
    Хехехе, ма и ти си чешиш езичето тука, парички ли нямаш. Аз имамaм ама трябва да ми направиш малка услуга
  • 29 експерт

    14 27 Отговор
    Една панелка има живот над 150 години, при добра поддръжка и над 300 години. За какви кризи говорите ? Капитал се влага в НИ , а не в ядене и пиене. От ядене и пиене само се затъпява. Цената на НИ с добра локация и добра поддръжка няма да пада никога. Плюс това една панелка само ЯО може да я пораздруса и пак няма гаранция.

    Коментиран от #30

  • 30 До експерт

    5 16 Отговор

    До коментар #29 от "експерт":

    Точно така
  • 31 Аз Кочо

    36 6 Отговор
    ЕЦБ изтегли от обръщение 890 млд евро за 6 седи и ги унищожи както и ги създаде и продължава, предстой 0.50 пр. вдигане нна лихвата от февруари а от март QT. Не разбирам оптимизма на продавачите на имоти след като сделките започнаха да падат от април а през септември паднаха с 20 пр. От другата страна фед тегли пари от пазарите и увеличава лихвите, същото правят всички големи световни банки. Трябва да си пълен и дио т за да вярваш че имотният пазар ще оцелее. Този път инфлацията е дълбока и всеобхватна и ще остане дълго време никой няма да тръгне да спасява имотите. Ама вие си четете глупости и си вярвайте

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 До кочо

    4 21 Отговор
    Ех Кочооо, Кочо. Добре че родителите ми и бабите и дядовците ми не разсъждават, като теб, че сега щеше да трябва да ходя да бачкам и да разсъждавам и аз, като теб

    Коментиран от #35

  • 34 Брокер

    8 16 Отговор
    НИ ще паднат , но в Тутракан,Лом и Монтана

    Коментиран от #38

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Надка

    17 6 Отговор
    Лошо е да разчиташ на мама, тати, дядо баба, скоро може здраво да пропаднеш....

    Коментиран от #42

  • 38 До брокер

    16 2 Отговор

    До коментар #34 от "Брокер":

    Че то там има ли имоти
  • 39 Тончо

    26 6 Отговор
    Имотите ще растат до безкрай с по 50 пр. На година, завинаги, а ние ще ги купуваме и ще се радваме че са толкова евтини. Това ще е само в България, островът на благоденствието и благополучието, в шенген и европейския съюз и нато
  • 40 Жоро

    17 15 Отговор
    Имот купува човек който има нужда и пари..А разни прайдохи,скъсаняци и други,само си ревът

    Коментиран от #41, #48

  • 41 До жоро

    18 8 Отговор

    До коментар #40 от "Жоро":

    Скъсаняците са продавачите дето нямат две стотинки и искат да станат милионери, или купувачите дето не им се дават смешните суми дето искат първите?
  • 42 До Надка

    14 15 Отговор

    До коментар #37 от "Надка":

    Надке, разчитам на наследството си, а ако си направя добре сметката трябва да ми стигне до края на живота ми, че и след мен да остане недвижимо имущество. Това е най-ценното материялно богатсво, което човек притежава
  • 43 Купувач

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "собственик":

    Вдигнете ги двойно, защо да губите пари? Като може да се продаде за милион, защо да губиш 500 К ?
  • 44 Гад

    26 6 Отговор

    До коментар #8 от "нннн":

    Ще дойде времето и на имотния пазар.. 2008 се срина, ще се срине пак! Нито един актив не върви само нагоре! Виенското колело когато стигне върха, нали знаеш какво се случва.
  • 45 Гад

    22 4 Отговор

    До коментар #14 от "Фъки":

    То сега хората се смеят на цените, че и да поскъпват, хахах. Топ локации?? На центъра ли?? Че те хората избягаха в селата, той говори за топ локации. Магазините може. Богатите хора не живеят в центъра, а бедните знаеш ли кога ще купуват такива на "топ локации".
  • 46 Пишчо

    5 8 Отговор

    До коментар #17 от "Амадор":

    Да, най-малко 3 пъти ще се вдигнат.
  • 47 Кохиба

    14 4 Отговор

    До коментар #24 от "АНИ":

    Нямате и понятие от икономика и финанси. По-голяма глупост не бях виждал.
  • 48 Имащ жилище

    25 5 Отговор

    До коментар #40 от "Жоро":

    Няма актив, който да расте безкрайно. Прочетете малко. Четенето не води до импотентност, спокойно...

    Коментиран от #54

  • 49 Гоуст

    19 1 Отговор

    До коментар #7 от "Кънчо":

    Представи си, че всяка продажба на имот минава РЕАЛНО през проверка на дохода на вложения капитал( т.е. на купувача), броят на сделките ще спаднат над два , по-вероятно три пъти. Познавам "собственици" на над 70 бр. апартаменти на всеки.( от рода на собтвениците на 20-30 фалиращи фирми). Това за ПРАНЕТО НА ПАРИ. По стечение на обстоятелствата станах съдружник ( по- скоро спонсор) в строеж на кооперация( над 20 имота)в Пловдив. Ами с всичките разходи по строежа плюс административни и всякакъв друг род плащания( всички ортаци сме за първи път в този бизнес) печалбата от вложените средства е в пъти( не уточнявам колко). ТОВА ПО ПОВОД НА ЦЕНА на кв/м. p.s.Отдавна парите си изкарвам в област различна от строителство.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Ами

    18 4 Отговор
    Когато говорите за цена на м2 в България на имотите не забравяйте .че тя включва 20. 30 пр ОБЩИ части. Апартамент от 100 м2 реално е 70 или 80 м2. Съответно цената не е 1600 евро,а 1900евро.Това да да не ви е гнилия Запад,Чехия,че дори и Сърбия......

    Коментиран от #52

  • 52 Софиянец

    13 7 Отговор

    До коментар #51 от "Ами":

    Ами нали тези общи части са ,за да се почувства меркантилния комплексиран българин далеч от панелката, в която е израстнал. Плаща си за лукса. Лукса го успокоява. А от друга страна човека го е построил и трябва да го продаде цялото, стълбища , асансьори, сервизни помещения покрив. Иначе отиваш плащаш едни 100кв панел и получаваш 4 просторни помещения.

    Коментиран от #53

  • 53 Мартин

    26 1 Отговор

    До коментар #52 от "Софиянец":

    На кое бе викаш общи части, имаш предвид коридорите, етажа ли? Че то всеки блок има коридори просто едно време общите частни бяха изчислени в промили които не влиза ха в квадратурата защото няма как да се изчисли колко от входната врата, коридора жиците и т. Н принадлежат на всеки имот. Освен това никъде по света не се включват общите части, банята, балконите, коридора в квадратурата. Етажите на някой панелки са по добре направени от много от новите блокове. Хората събират пари и си правят. Освен това само в бг сега се издава нов блок на замазка. Навсякъде по света има кухня, баня, настилки, както беше едно време в бг. Сега ви лъжат а вие даже сте щастливи, будали такива.

    Коментиран от #55, #56

  • 54 Ани броки

    13 4 Отговор

    До коментар #48 от "Имащ жилище":

    Аз ако обичах да чета, щях ли да съм брокер !!! Стига с това четене, давайте комисионните !!!
  • 55 Софиянец

    13 0 Отговор

    До коментар #53 от "Мартин":

    Напълно съм съгласен , Марто. И аз съм радвтел на добре подържаната стара кооперация
  • 56 Софиянец

    14 0 Отговор

    До коментар #53 от "Мартин":

    Разбира се, новото строителство си има предимства… боядисани и окичени нови фасади, по големи прозорци, по-приветливи входове и визия, коляма дневна в която можеш да си изградиш модерен кухньохол… има и гаражи, нищо че са за по 40-50 бона, но гаража си е гараж голям кеф е. Но за мен водещо при покупка на апарт. В блок е здравината на конструкцията, а в това отношение панела и ЕПК са най-надеждни. Специалист съм, разбирам от тези неща
  • 57 Жоро

    16 9 Отговор
    От 7г. съм си изплатил кредита за жилище.Тогава мой колеги и приятели и "експерти" ме разубеждаваха и ми казваха,че това са много пари и не си струва.Същите "експерти" продължават да се тъпчат със семействата си и родителите си в гарсониери и малки коптори,а някои са още под наем.През годините ми жилището само се вдига цената му

    Коментиран от #58

  • 58 Медиум

    11 3 Отговор

    До коментар #57 от "Жоро":

    Струва ми се че си изплатил жилището на цена от пика на първият балон 2008 и още не можеш да излезеш достатъчно напред за да го продадеш на печалба,. Имайки предвид че повечето хора в бг не продават а се отървава от имота поради ред проблеми, явно и при теб има някакъв проблем за да го продаваш. Повечето хора си живеят и нито купуват нито продават. Но има и много пишман инвеститори като теб. Познах ли

    Коментиран от #59

  • 59 До Медиума

    5 12 Отговор

    До коментар #58 от "Медиум":

    Не, Медиумке. Не си познал. Всеки който си е купил жилище , след години вече е доста напред в живота, решил си е жилищния проблем за него и семейството му и няма никакво значение някакви хиляди повече, или по-малко. Ако е за инвестиция е друго, инвеститорите да му мислят, но цени отпреди години повече никога няма да видим, стига сте повтаряли тая мантра 2008г. През 2008г. Куверта за нова година беше 20 лв… сега е 200 лв.

    Коментиран от #60, #61, #62

  • 60 абе брокер

    8 3 Отговор

    До коментар #59 от "До Медиума":

    Няколко поста по-нагоре обявяваш че си наследил имоти на село от баба ти и т.н, сега защо се е наложило да купуваш, а явно и продаваш, щом си толкова нахъсан да приказваш врели некипели за поскъпвания, които са само в твоята фантазия
  • 61 Медиум

    6 4 Отговор

    До коментар #59 от "До Медиума":

    Ясно, познал съм
  • 62 Един друг

    13 2 Отговор

    До коментар #59 от "До Медиума":

    За поскъпванията и сривовете, не е само 2008.
    Просто трябва да се чете. Има много такива моменти, щото това е пазар а не е по желание
  • 63 До всички

    3 9 Отговор
    Всяка година от 10г насам ви казвам едно и също нещо. И ПО-СКЪПО ЩЕ СТАВА. 10-0 за мен.
    Да видим дали тази година ще отбележите почетно попадение.
  • 64 Жоро

    5 7 Отговор
    Нямам намерение да го продавам и да ходя пак под наем със семейството ми.Не ме интересува дали ще се вдигат или ще падат имотите.Просто тия ваши приказки съм ги слушал много,много преди,аз този мач вече съм го играл.Мислете му вие които имате нужда и плащате наеми

    Коментиран от #69

  • 65 До всички

    15 2 Отговор
    Междудругото , продавам двустаен в Обеля , 300к, при интерес свалям на двеста, при посещение на адрес - 100к, при реална оферта 50 к

    Коментиран от #66

  • 66 Трънчо

    8 1 Отговор

    До коментар #65 от "До всички":

    Пак му искаш много
  • 67 Цоко Смоко

    3 4 Отговор
    Не е много Трънчо,там няма толкова шведи като в твоя град

    Коментиран от #68

  • 68 Трънчо

    4 1 Отговор

    До коментар #67 от "Цоко Смоко":

    Не знам за моя град, ама вие в твоя не останах те, всичките сте в София. Затова и се мяучи навсякъде имам чувството че живея в гората.
  • 69 312

    5 8 Отговор

    До коментар #64 от "Жоро":

    Напълно съм съгласен. През 2007 като се говореше същото купих за 56 000, сега струва 200 000. През 2008, която често се споменава купих за 50 000, сега струва около 130 000. Пък вие си философствайте и чакайте да се спука балона.

    Коментиран от #70

  • 70 345

    4 2 Отговор

    До коментар #69 от "312":

    Аз пък куих 2000 за 20 000 долара а продсх 2007 за 110 к евро, 2009 купих за 35к евро и 2021 продадох на 220к евро. Сега ще купя на 50к евро

    Коментиран от #73

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 закънял

    9 1 Отговор
    Ами така се случва, цените у нас надминават тези из престижни европейски държави.Вече намала инвестицията за покупка на жилища у нас, собствено мнение и не ангажирам никого, работещите зад граница предпочитат да купят жилище там по простата причина, че са се устроили там с цялото си семейство и ги устройва да останат поради имане на работа, по-добра храна , комуникациии реализация на децата им.Не ме плюйте, но е така,,,,
  • 73 БРАВО

    7 1 Отговор

    До коментар #70 от "345":

    Ноо, не сме ти виновни за нищо за да ни послъгваш...
    Жилищата са също като леките коли, едно време били изкараш кола от Мототехника и я продадеш на двойна,тройна цена,.. я погледни сега в автокъщите е претрупано с коли нови и втора-трета употреба и можеш да избираш по марка и цвят. Така ще стане и с жилищата, притегателните центрове ги знаем, а кок е в по-малките населени места или селските райони....

    Коментиран от #74

  • 74 345

    8 0 Отговор

    До коментар #73 от "БРАВО":

    Това беше ирония спрямо коментар 312. Разбира се че всеки се прави на инвеститор. Но в крайна сметка масата купува на пик и продава на дъно. Относно колите не съм съгласен с теб. За ме това е най тъпата инвестиция. Няма по хубава кола от служебната. Амин

    Коментиран от #76

  • 75 Анализатори без информация

    8 1 Отговор
    Нито една конкретна цифра и коректна статистика Пак се продава на едни цени а се пишат други ЗА КВАДРАТУРА да не говорим Сделка с имот не винаги в покупко продажба Очаквам след местните избори повишване на местни данъци и такси за имоти и корекции на данъчната оценка
  • 76 БРАВО 1

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "345":

    Съгласен съм, то ето заради служебната кола все още съществува думата той е кУмОнис..Но наистина никой не може да предвиди имотния пазар конкретно у нас, за едни е спекулаивно, за други нормално ...
  • 77 Оценител на НИ

    1 0 Отговор
    хора продавайте докато е време.
  • 78 минаващ

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "софиянец":

    От Орландовци до Докторският /вероятно визираш т. нар. докторски паметник/ е пет минути с хеликоптер. Пеша е около час. Ако си трениран бегач, може и за 1/2 час. Май "софиянецо" си ги гледал само на картата. Отделно, в Орландовци животът е подчинен на мешерето, което забавя или ускорява темпът на придвижване според обстоятелствата.
  • 79 бараки

    1 0 Отговор
    Тези панелени бараки с поне 30% надолу...На база минимална заплата...Не ви ли е срам за тези бараки да искате такива цени?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.