11 Септември, 2013 22:07 3 597 0

Доналд Тръмп отново с екстравагантен проект

  • вашингтон-
  • сащ-
  • тръмп-
  • хотел

Американският милиардер Доналд Тръмп не се плаши от кризата. Той е може би един от малкото предприемачи, които успяха нагледно да покажат как превръщат нестабилната икономическа ситуация в света от заплаха във възможност. Поредният проект на Тръмп има амбицията да създаде най-луксозния хотел във Вашингтон. Превръщането на една от историческите сгради на американската столица (чието първоначално предназначение е било поща) в най-луксозния хотел в града ще струва 200 млн. USD. В него ще има 270 стаи, два президентски апартамента, всеки от които ще е с разгъната застроена площ над 280 кв.м. и ще е оборудван с камина, сауна, личен асансьор и бронирани прозорци.

Хотелът ще разполага с бална зала с площ над 1200 кв.м., атриум на девет нива с фонтан, библиотека, ресторанти и магазини. Всички помещения ще са богато украсени с ювелирни орнаменти и дърворезба.

Начало на ремонтните дейности ще бъде поставено през пролетта на 2014 г., а първите гости ще могат да се насладят на луксозната атмосфера в края на 2015 г. В изработването на бъдещата визия на хотелския комплекс участие е взела и дъщерята на Тръмп – Иванка.

Сградата Old Post Office Pavilion, разположена в близост до Белия дом и Капитолия, е построена през 1899 г. Няколко пъти за последните над 100 години местните власти са планирали да разрушат сградата, но поради една или друга причина това не се е случило. Към момента там са разположени няколко магазина.

През юни тази година Тръмп нае сградата от правителството за срок от 60 години срещу скромната сума от 250 000 USD. Клаузите в договора позволяват наемът да бъде удължен с още 20 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА