Last news in Fakti

6 Юни, 2023 10:18 18 076 14

Имението на братя Галеви в Ресилово е собственост на офшорна фирма, те плащали наем 300 лева

  • братя галеви-
  • офшорка

Гробът на Ангел Христов вече е изкопан, в Дупница се коментира, че това е станало през нощта, на прожектори

Имението на братя Галеви в Ресилово е собственост на офшорна фирма, те плащали наем 300 лева   - 1

Имотът в Ресилово, където в петък вечерта почина Ангел Христов, единият от така наречените братя Галеви, е на офшорна фирма и Галеви плащали по 300 лева наем. Изграден е върху близо 10 декара. От Общината в Сапарева баня казаха за БНР, че ползвателите не дължат за имота никакви суми за данъци и такси.

Че на името на Пламен Галев и Ангел Христов в Ресилово не се води нищо, стана ясно от решението на Окръжния съд в Кюстендил по делото за конфискуване на имуществото на братя Галеви, което продължи 8 години. Според това решение в полза на държавата бяха отнети имоти и пари в размер на 2 474 582 лв.

След като братя Галеви бяха обявени за международно издирване в имота продължила да живее съпругата на Ангел Христов - Радмила. Тя притежава и ръководи клуб по художествена гимнастика към дупнишко училище.

Вчера вътрешният министър Иван Демерджиев каза, че Радмила Христова е разпитвана, но давала противоречива информация по случая.

Ангел Христов е починал от инфаркт, това беше обявено след направената аутопсия на трупа в столична клиника вчера. От наетата траурна агенция в Дупница казаха тази сутрин, че тялото още не е освободено и няма насрочена втора дата за погребението на Христов. Опелото и погребението трябваше да станат в неделя, но заради образуваните две досъдебни производства то беше спряно. Гробът обаче е изкопан. В Дупница се коментира, че това станало през нощта, на прожектори.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смях

    69 1 Отговор
    А нали КОМПИто бяха блокирали всички активи на "батството". Кога и как те са продали на офшорната си фирмичка имотите, за които има забрана за промяна на собствеността?! От 1990 г. България е разграден бандустан, в който всеки си прави безнаказано, каквото си иска и няма контрол, няма възмездие, няма сериозно наказание...
  • 2 Ружа

    55 1 Отговор
    А Черепа и Ружа не са ли в родната мила Страна, а дали и те не са станали чужди агенти :))
    Питам за една приятелка.То и Бойко утре може да излезе чужд агент
  • 3 Право на мнение!

    72 2 Отговор
    Имението на братя Галеви в Ресилово е собственост на офшорна фирма, за да не им го конфискува държавата! Законите в България оставят вратички за престъпниците.

    Коментиран от #5

  • 4 Дуньо простия

    26 3 Отговор
    Тия от общината в Сапарева баня що не вземат да си изучат ЗМДТ, и тогава да се изказват компетентно. Когато за един имот е учредено право на ползване, дължимия за имота данък се плаща от ползвателя, а не от собственика. Ако ползват имота като наематели, единственото което има да плащат е наем. Само, че това си е работа между наемателя и наемодателя, не е на общината.
  • 5 Адвокат

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Право на мнение!":

    Е ! Другаде не е така!:) Че нали за това са офшорките !
  • 6 ле ле, ле ле

    64 2 Отговор
    Ботьо Ботев: "Дупничани боготворели Галевци".....дупничани ненавиждаха тези изроди и кохортата им.
    "Благотворителните" им дейности, ставаха като събираха пари от всички фирми, отделяха си за тях и след това правеха "дарението". При тях има само събиране, никога изваждане. А парк "Рила" го направиха с общински пари, за да си поставят след това заведения които работят за тях, ..........ееее те това е, от всякъде за тях
    Стига им миха очите старите ченгета, защото им плащат
  • 7 Милиционери

    37 3 Отговор
    - мултимилионери за нула време и с офшорки !
  • 8 Гелосаната Мастия

    27 5 Отговор
    Какво е това имение?
    Някаква циганска барака.
  • 9 Вуй

    13 1 Отговор
    Цирк Глобус ха ха
  • 10 Анонимен

    8 0 Отговор
    Бързата да триете ,няма що нали има свобода на словото за което пощите.
  • 11 Пламен Галев

    1 14 Отговор
    Абсолютни лъжи и инсинуации и това може да бъде доказано при интерес от журналисти, които наистина са такива, а не изпълняват нечии поръчки. В статията няма и грам истина.
    Гавра с паметта на Ачо, плюнки в лицето на един достоен човек! Нямате ли срам от Бога!

    Коментиран от #13

  • 12 макс

    8 6 Отговор
    Какво ровите умрял човек?Защо не приберете селянина от Банкя,че е затрил колкова хора!?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.