Last news in Fakti

4 Декември, 2003 00:00 810 0

Нов акционер вероятно е купил 16 % от ИПК "Родина"

  • родина-
  • посредник-
  • вестници-
  • български-
  • обединени-
  • ипк родина-
  • български вестници-
  • обединени български-
  • обединени български вестници
Консорциумът Обединени български вестници, в който участват Монитор, Виж, Новинар, Дума, Банкеръ и Меридиан мач, най-вероятно не е купувачът на последните 16% от ИПК Родина, които бяха продадени вчера накуп на цена от 5.01 лв. за една акция, или общо 802 606 лв.

Първа Финансово-брокерска къща има много клиенти. Не е задължително купувач да са Обединени български вестници, заявиха от инвестиционния посредник. Те бяха категорични, че новият собственик ще стане ясен в петък.

Не съм в България и не знам за какво става дума, коментира за в. ПАРИ Петьо Блъсков, гл. редактор на в. Монитор.

Липсата на интерес към акциите на печатницата, след като Обединени български вестници придобиха 67% от ИПК Родина,накара инвестиционният посредник да намали минималната цена за вчерашното наддаване до 5.00 лв. В петък предложихме пакета на цена от 14.50 лв., но не се явиха купувачи, казаха от ПФБК.

Последните 92 323 акции, или 11.276%, от капитала на ИПК Родина ще бъдат предложени на пазара утре. В наддаването ще могат да се включат и по-дребните инвеститори, тъй като минималното количество в офертите ще бъде 1 акция. Минималната цена отново е 5 лв.

По време на търговията на БФБ-София вчера бе регистрирана и първата неприватизационна сделка с ценни книжа на ИПК Родина. При нея 10 акции смениха собственика си на цена от 4.50 лв. за бройка. Купувач бе клиент на инвестиционния посредник Юг Маркет, а продавачът използваше услугите на посредника по приватизационната сделка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА