Last news in Fakti

4 Август, 2004 00:00 1 021 0

Аквапарк строят в Лозенец

  • туристи-
  • димитров
Морска градина с мини ¬ аква парк и летен театър ще бъдат изградени в с. Лозенец, научи БТА от Димитър Димитров, кмет на с. Лозенец, община Царево.

Те ще са разположени върху 25 декара общинска земя. Изпълнението на проекта ще започне след като бъде укрепена крайбрежната ивица.

Димитров допълни, че на мястото на рибарското пристанище се подготвя и изграждането на съвременен пристан, който да приема яхти от малък и среден клас.Сто процента е заетостта на хотелите и частните квартири в курортното селище, каза Димитров. Легловата база е реновирана и увеличена на 6 хиляди. През последните години селището се развива като малък курорт за семейна почивка.От тази година тук са се завърнали организираните чешки туристи, казаха за БТА хотелиери. Идват и немски и руски туристи. През юни са пристигнали първите чуждестранни туристи ¬ датчани.

Почти всички малки хотели ¬ 12, са построили и басейни. За гостите се предлагат конна езда, разходки с файтон, джип-сафари в полите на Странджа. На южния плаж е оформена VIP-зона. Има и сърф-училище, което дава под наем джетове и водни колела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА